Отговори
# 825
...И тогава купувача ще пипа, ще пита и ще нищи. И със съседа ще говори, ако се е сетил. дано повече се сещат вече.

Ако съседът обича пръжки с лук, карти с ракия до сабахлем и да псува пред телевизора, пък аз не знам за тези му особености и го попитам за мнение, той ще ми го сподели /най- вероятно/ и твърде възможно да е позитивно. Защото винаги си намира компания за тези си занимания. Комшиите му са си супер.
Просто се чудя като как да се ориентирам аз...
Затуй следя от време- навреме темата, да разбера.

# 826
Ако съседа е от този вид, му личи от 100 километра, ще прощаваш.

# 827
Няма автоматичен знак за равенство между квартала, който обитаваш и средата в която се движиш.
Поради тази причина и квартала е на последно място като значение за възпитанието на детето.
И в резиденция Бояна да живееш, ако си простак и децата ти ще бъдат простаци. Докато има светли примери за обратното - интелигентни родители от крайните квартали възпитали прекрасни деца въпреки така проблематичните за вас заобикалящи...
Всичко е въпрос на родители. Те правят избор и за училищата, които формират средата и за начина на възпитание.

# 828
  Що пък да не му отговоря? Но първо ще го огледам хубавичко, ще го поразпитам малко, и тогаз ще му отговоря.

И това. Да
Има места по света, където да си купиш и нанесеш ей така някъде не може да стане. Ако не те одобрят съседите-не може.
Именно. В доста от "белите" квартали на САЩ. Там ако искаш да си отмъстиш на комшията продаваш на цветнокожи и цените веднага реагират като тръгват надолу....
Болезнено. Но Факт.
При условие, че цветнокожия има пари да си позволи този имот. В Сащ има РОА, което при най-малкото провинение се сезира, налага глоби и подобни. Така може да ти стъжни животът, та да те накара да се махнеш от квартала.

# 829
Може да е на последно място по значение, но значение има.
Ясно е, че всеки си подрежда по различна скала кое му е най-важно, кое не.

# 830

Нищо не прощавам аз.  Naughty
Има си достатъчно количество простотия достатъчно добре лустросана.

Ако човек е от елита, то той си контактува със себеподобни, а не със случайни хора по улици и многоапартаментни блокове. Предварително е наясно и с квартала и с комшиите. Понеже няма да се засили нито в Младост, ни в Обеля. /Ако искате ме прощавайте. Това да ви задължа да сторите- не мога./
Нанасянето в многонаселен и многоблоков квартал не гарантира никому позитивна среда. Всеки може да се посели там. И го прави.

# 831
Ясене, не изваждай думите ми от контекста - манипулативно и непочтено е. Дипломата няма особено значение с оглед забогатяването; дипломиран не е равностойно на богат. Инак, аз съм последната, която би пропагандирала невежество.

За пореден път в постовете ти разчитам думата "тъп"/"тъпизъм". Също ми направи впечатление сгрешената бройна форма в употребеното от теб словосъчетание "жалки професорА"; такава е бройната форма за неодушевените предмети; явно професорите за теб са подобни "обекти".

Никак, ама никак не съм фен на левите идеологии; тъкмо българските им инкарнации доведоха до този сбъркан социален модел; до обезценяването на дипломите, до изказвания, дискредитиращи ролята на интелигенцията. Приравняващи я към незавидната група на изключенията.

# 832
Хахо и Ясен  smile3501

Вече се чувствах като бяла лястовица.

# 833
В кое училище на 100% НЕ се слуша чалга? Ха сега де?

Има. За две столични средни училища мога да гарантирам на момента, на 100%.
Не са общообразователни обаче. Но тъй като въпросът е саркастичен и няма информационна цел, няма да споменавам конкретни имена и да затъвам в подробности.  

# 834

Нищо не прощавам аз.  Naughty
Има си достатъчно количество простотия достатъчно добре лустросана.

Ако човек е от елита, то той си контактува със себеподобни, а не със случайни хора по улици и многоапартаментни блокове.

Така е. Но и това личи от километри.
Един средно интелигентен човек вижда и може да направи разлика между поддържан и неподдържан входи и да си вади изводи от какви хора е заобиколен и с кой живее. Не говоря за лукс. А за поддържан имот, дом. Входът е част от имота ти.

# 835

Всичко е въпрос на родители. Те правят избор и за училищата, които формират средата и за начина на възпитание.

Именно.  А да не пътуваш 1 час до училище и обратно определено е +.

# 836
Живея в нов блок, съседите са ок, кварталът е такъв, какъвто е, нямам проблем, още не мога да свикна и повече си харесвам стария. Но пак ще кажа, ако трябва да съм честна, никога не бих препоръчала апартамент в моя блок! Всичко е толкова субективно! Ако аз играя карти до сред нощ със съседа, за мен той ще е страхотен и точен пич, ако не играя карти с него, а той играе с някой друг и ми вдигат шум, ще е невъзпитан и т.н.

# 837
В кое училище на 100% НЕ се слуша чалга? Ха сега де?

Има. За две столични средни училища мога да гарантирам на момента, на 100%.
Не са общообразователни обаче. Но тъй като въпросът е саркастичен и няма информационна цел, няма да споменавам конкретни имена и да затъвам в подробности.  

И аз да добавя едно.

# 838
Живея в нов блок, съседите са ок, кварталът е такъв, какъвто е, нямам проблем, още не мога да свикна и повече си харесвам стария. Но пак ще кажа, ако трябва да съм честна, никога не бих препоръчала апартамент в моя блок! Всичко е толкова субективно! Ако аз играя карти до сред нощ със съседа, за мен той ще е страхотен и точен пич, ако не играя карти с него, а той играе с някой друг и ми вдигат шум, ще е невъзпитан и т.н.
Субективно е, разбира се.  Laughing
Както е субективно и значението на редица употребени понятия /вкл. и такива, с които е много злоупотребено/, като: елит, добро възпитание, образование.
Затова и темата е изключително забавлителна.

# 839

Е то затова се ходи и се пита.
Пък всеки си прави сметка-него карти до среднощ ок ли му е или не.

Общи условия

Активация на акаунт