Отговори
# 855
  • София
Я направи сметка: децата в училищна възраст излизат от вкъщи в 7:15 и се връщат в 19:20
Личи си, че нямаш деца.
Лошото е, че не само деца нямаш.

И на мен ми е любопитно кои са училищата без чалга Simple Smile От първа ръка знам, че Американският колеж не е сред тях. Така че богати родители и преважна диплома не е равно на добър вкус, уви.

Айде още една де хвърля боб и гледа на карти... Laughing

# 856
Предлагам на авторката да направи анкета, ако наистина иска да разбере мнението на хората относно въпроса, който е задала, вместо да има ненужни спорове, волни и неволни обиди и категоризации по професии.
Моето мнение е, че кварталът и средата като цяло имат много голямо значение. Колкото и да се стараем като родители, не можем да изолираме децата си - дори да изберем най-добрата според нас детска градина, най-доброто училище и т.н., децата играят и в квартала, освен ако не ги затворим вкъщи, което не е по-добрият вариант. Или пък разходките да са в мола, на "чист въздух".  Whistling
Учудвам се, че авторката на темата прави проучването си "следварително", кварталът е едно от първите неща, които лично аз бих проучила, преди да предприема купуване на жилище.  Peace
Скрит текст:
Също така ми е леко странно епитетът "елитен" да се ползва за Младост, който е точно толкова краен, колкото и Надежда, в случая, да не говорим с постоянните ремонти колко е "комуникативен". Но това вече са подробности.  Peace

# 857
Я направи сметка: децата в училищна възраст излизат от вкъщи в 7:15 и се връщат в 19:20
Личи си, че нямаш деца.

И на мен ми е любопитно кои са училищата без чалга Simple Smile От първа ръка знам, че Американският колеж не е сред тях. Така че богати родители и преважна диплома не е равно на добър вкус, уви.

Здрасти Simple Smile сега видях, че на теб съм отговорила.  

Сигурна съм, че в други теми ще си паснем.  Поздрави.

# 858
Важи по закон, в ЗЗД го има, има съответните текстове, но е трудно доказуемо и като се прибавят и бързите съдилища, на практика никой не го прилага и не тръгва да се съди.

Не ми е никак чудно, че точно вие двечките, дето толкова си паснахте в мисленето, не ги знаете тези неща:) трябва да се чете, но вие нали сте си убедени, че сте чели повече от достатъчно, това си ви стига. Важното е да сте в правилните квартали.

Правилните общности.
Дали е квартал, или блок-все тая. Но да, Сбор от кооперации с определен вид, прави изгледа и усещането за квартала.
Това, че аз не знам нещо, не значи, че този, който ми е движил сделката не го знае и при нужда не би ми го споделил.
Това, че не знаеш всичко, няма как да повлияе на усещането ти за вида на една сграда-като  я погледнеш и подушиш.

# 859
  • София
Важи, разбира се.

Но за друг тип тежести на имота - за собствеността.
За течовете, бих казала, че малко ще се затрудня да доказвам кога и как е възникнал и като ми надойдат вещи лица с хиляда експертизи, десет години след пускането на исковата молба, че иди доказвай, че нямаш сестра. Изобщо аз не бих дала шансове на един такъв иск.

Но за останалите тежести и прочие, касаят по-скоро собствеността на имота, отколкото козметични недостатъци.

За новото строителство със сигурност има гаранция, законоустановена, отделен въпрос е как се заобикаля.
Въпреки, че, аз, лично не съм се сблъсквала досега с такъв казус и ще ми бъде интересно, ако някой сподели.

# 860
Аз имах предвид дефекти от сорта, че в сградата няма работещ асансьор, защото обитателите отказват да го поддържат, а не защото "случайно днес не работи". Няма ТЕЦ, защото общото събрание така е решило, а не че само на този апартамент са запечатани радиаторите и уж новият собственик може да си ги ползва, ако реши.
В Люлин има един "блокчета", в които няма осветление във входа не защото просто нещо се е случило временно, а защото циганите са свили кабелите.
По ТВ преди време гледах репортаж и за спряна вода на цял блок, не топла, студена, защото не е плащана.
Такива работи.

# 861
Важи по закон, в ЗЗД го има, има съответните текстове, но е трудно доказуемо и като се прибавят и бързите съдилища, на практика никой не го прилага и не тръгва да се съди.

Не ми е никак чудно, че точно вие двечките, дето толкова си паснахте в мисленето, не ги знаете тези неща:) трябва да се чете, но вие нали сте си убедени, че сте чели повече от достатъчно, това си ви стига. Важното е да сте в правилните квартали.

Май се обиди, че си паснахме  Mr. Green

По закон - добре.  Въпросът е да погледнем обективната действителност.  Имаш ли примери, в които законът е приложен в полза на ищеца?

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 14:45 от pug

# 862

За новото строителство със сигурност има гаранция, законоустановена, отделен въпрос е как се заобикаля.
Въпреки, че, аз, лично не съм се сблъсквала досега с такъв казус и ще ми бъде интересно, ако някой сподели.

Зависи от инвеститора. До сега (да чукна на дърво) и за двете жилища е влизала в действие. Е, с малки напъни от наша страна, но инвеститорите и изпълнителите свършиха работа.

# 863
Личи си, че нямаш деца.

Шегуваш се, в Американският колеж децата слушат чалга?

# 864
Блок, който е с издраскан и мръсен вход, посреща ме миришещ на бъчва собственик и ми говори странно-не ми трябва да тръгвам да купувам, че да се съдим после дали ме е излъгал. Grinning

# 865
  • София
Абсолютно от инвеститора зависи.

Защото има вратички в закона, които освобождават от отговорност и доста се възползват.
Примерно всяка сграда е на отделна фирма. Приключва сградата, закрива и фирмата и на практика няма към кого да си предявиш претенцията. Освен към Арменския поп.

Нова, аз те разбрах. Въпросът е да се прецени обективно какви са шансовете да се докаже в съда една такава претенция.

Под казус с който не съм се сблъсквала, имах предвид някой да е претендирал за теч, примерно , като скрит недостатък на имота.
Или неработещ асансьор.

# 866
И аз да се включа от Изток Simple Smile най-източния квартал... определено има разлика в квартлите, факт е. Но много хора от форума биха се обидили, сред фризьорките, продавачките и автомонтьорите може да има свестни хора и лош пример, както и сред лекарите, мениджърите или юристите.
Важно е обаче да живееш в среда, която припознаваш, да се чувстваш на мястото си, да ти допадат хората, начина по който говоря, по който се държат и най-важното - ценностите им. Така че доколкото разбирам определено си сбъркала с преместването.  

# 867
Анирам,
не се шегувам. Дори разполагам със снимков материал от Син Сити, но е от частен характер и няма как да подкрепя твърдението си с него.

Е, едва ли я слушат в границите на колежа.

# 868
Блок, който е с издраскан и мръсен вход, посреща ме миришещ на бъчва собственик и ми говори странно-не ми трябва да тръгвам да купувам, че да се съдим после дали ме е излъгал. Grinning

Ако имаш пари имаш голям избор.
Когато средствата са ти ограничени е компромис след компромис.

# 869

Нова, аз те разбрах. Въпросът е да се прецени обективно какви са шансовете да се докаже в съда една такава претенция.

И аз те разбрах, Нова.

Общи условия

Активация на акаунт