Отговори
# 945
Значи глади няма да останем. Ще станем кранисти  Crazy

Аз друго не разбирам--какво означава детето ти в първи клас да го тикате в "мечтаното училище".

Минавам почти всеки ден покрай престижното 18-то....еми мерси. Такива разглезени мамини дечица, че никога няма да го причиня на моите.

Има ли значение в какво училище ходи детето Ви до 7-ми клас и връзка със заплатата след това? Аз мисля,че не.

# 946
Не познавам кранисти, обаче на тези по най-високите кранове шапка
бих им свалила.

Свекърът на моя приятелка е кранист с 1200 лв. заплата, но работи за голяма фирма. Не знам дали по принцип това е заплатата за тази професия.

Рединце  Heart Eyes

# 947

Има ли значение в какво училище ходи детето Ви до 7-ми клас и връзка със заплатата след това? Аз мисля,че не.
Има значение разбира се. Виждала ли си клас от 30 деца, от които 20 са ромчета?
В един момент детето ти ще бъде интегрирано и шанса да си вземе изпита за Американския колеж ще клони към нула..
Друг е въпроса вече дали ще желае да влиза в Колежа или ще предпочете да продава зеленчуци на пазара. Но пак е добре децата в средата, в която се намира да са поне деца на родители, които работят, а не лежат на помощи..

# 948
Значи ако краниста го съкратят, може да постъпи както всеки друг - да си търси нова работа. Обикновено не съкращават най-добрите в която и да е професия, освен ако фирмата не закрива бройката.
В такъв случай или нова работа, или друга някаква неквалифицирана, но все пак работа.

Виж, проблем щеше да е ако съкращаваха депутати, особено такива със стаж единствено в парламента.  newsm78  

Тях да ги мислим, нищо не са работили, нищо не могат...

# 949

Виж, проблем щеше да е ако съкращаваха депутати, особено такива със стаж единствено в парламента.  newsm78  

Тях да ги мислим, нищо не са работили, нищо не могат...

Такива и за общаци не ги вземам.

# 950

Има значение разбира се. Виждала ли си клас от 30 деца, от които 20 са ромчета?
В един момент детето ти ще бъде интегрирано и шанса да си вземе изпита за Американския колеж ще клони към нула..

Абе преди време нито едно от децата в една кооперация, които учиха по частни, елитни и космически училища, не успя да вземе изпита за въпросния колеж. Говоря поне за 7, които опитаха в една и съща година.
Олимпиадите ни много често се печелят от деца, които даже не живеят в София.

# 951
Алена,  Hug

Герри, не говоря за ромчета,няма да ги запиша в ромско даскало, макар да имам съученици, после състуденти(Американски университет), които са учили до 7-ми клас са били в класове с преобладаващо ромски деца.

# 952

Ама защо месим заплатата?  Средата е това, за което говорим.  За заплатите и новобогаташите въпроса, мисля, го изяснихме. 

# 953
  • София
Ами защото хората са с различни приоритети-за някои успех е голямата заплата, за други-израстването, за трети-семейството, за четвърти-спокойствието и т.н.
Друг е въпроса вече дали ще желае да влиза в Колежа или ще предпочете да продава зеленчуци на пазара.
Да, и тук ще има такива, които ще кажат "Ами какво им има на продавачите/търговците на зеленчуци на пазара? Знаеш ли колко пари изкарват и какви добри хора са..." Ами сигурно, ама на мен лично не ми е пък мечтаното занимание...
Значи ако краниста го съкратят, може да постъпи както всеки друг - да си търси нова работа. Обикновено не съкращават най-добрите в която и да е професия, освен ако фирмата не закрива бройката.
или ако не си намери някой нов служител за по-ниска заплата... Tired

# 954
Да, и тук ще има такива, които ще кажат "Ами какво им има на продавачите/търговците на зеленчуци на пазара? Знаеш ли колко пари изкарват и какви добри хора са..."
Всъщност изобщо не това е проблемът.
Проблемът е, че в България има твърде много почтени професии, със заплащането от които не можеш да живееш достойно. И твърде малко, чието заплащане е ОК (сред тях - и квалифицирани, и "бачкаторски", но все едно - малко са).

Затова и несъответствията.
Ако всичко беше наред, нямаше продавачките да се бутат да стават програмистки, а университетските
преподаватели - таксиджии.

# 955
Ами защото хората са с различни приоритети-за някои успех е голямата заплата, за други-израстването, за трети-семейството, за четвърти-спокойствието и т.н.
Друг е въпроса вече дали ще желае да влиза в Колежа или ще предпочете да продава зеленчуци на пазара.
Да, и тук ще има такива, които ще кажат "Ами какво им има на продавачите/търговците на зеленчуци на пазара? Знаеш ли колко пари изкарват и какви добри хора са..." Ами сигурно, ама на мен лично не ми е пък мечтаното занимание...
или ако не си намери някой нов служител за по-ниска заплата... Tired

Да де, но авторката пита доколко кварталът определя възпитанието (а не бъдещата заплата на детето). 

Поразводнихме малко.  Но темата беше хубава - гледни точки много...

# 956
  • София
Има общо с това как ще продължи образованието на детето вероятно. Сигурно има статистика колко процента от учениците от 167-мо в Люлин (то аман вече с тоя Люлин, ама като сме го подхванали... не зная дали има такова училище изобщо) продължават в елитните гимназии след 7 клас и колко от 18-то. Thinking

# 957
Има общо с това как ще продължи образованието на детето вероятно. Сигурно има статистика колко процента от учениците от 167-мо в Люлин (то аман вече с тоя Люлин, ама като сме го подхванали... не зная дали има такова училище изобщо) продължават в елитните гимназии след 7 клас и колко от 18-то. Thinking

Точно такава статистика не знам да има, но има нещо подобно - резултати за матурите след  7 клас: http://dox.bg/files/dw?a=ed6f07f1e3
Жалко, че няма кода на училището, по тях може да ги "барна" и по райони.

# 958
Извинявайте, но какво точно има в този Американски колеж, та от основно училище се мисли за него? Да не е в Америка?

# 959
  • София
Според мен има смисъл от тоя АК, ако ще се учи вишо в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт