Отговори
# 960
Не познавам кранисти, обаче на тези по най-високите кранове шапка бих им свалила.
  Peace
Да, кой ли ще "подкара"  Liebherr LTM 11200-9.1 "MAMONT" ?
Максимална товароподемност 1200 т.
( С тази машина се повдигат и установяват напр. ветрогенераторите.)

# 961
Според мен има смисъл от тоя АК, ако ще се учи вишо в чужбина.

За какво помага? За там искат средно, тест по език и евентуално пари, за какъв им е АК?

PAV, такива съм виждала да ги карат датски шоФьори към България. Пак са си шофьори.

# 962
  • София
Е, имат си там разни международни акредитации, дипломата им си е призната хамериканска. Сигурно има статистика и при тях колко заминават да учат в чужбина, пък колко се класират за разни стипендии..

# 963
PAV, такива съм виждала да ги карат датски шоФьори към България. Пак са си шофьори.
,
които вдигат телескопичната стрела.
Вътре е пълно с електроника и компютри.

"Шофьор" на:
- комбайн (комбайнер)
- трактор (тракторист)
.....
- танк (танкист)
.....
- самолет (пилот)
Има разлика от самолет до самолет (кран),
съответно и изискванията са различни за придобиване на правоспособността
дадено съоръжение да бъде "управлявано".
ПП Към момента в БГ няма достатъчно комбайнери с компютърна грамотност,
които да шофират нововнесените по ЕП селскостопански машини.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 01:14 от Анонимен

# 964
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Олимпиадите ни много често се печелят от деца, които даже не живеят в София.
Това прозрение да вземем провинциалистите да си го сложим всички в подпис- ето, че и от нас можело да излязат хора.

# 965
  • sofia
Свекър ми беше кранист....по времето на соц-а заплатата му е била точно два пъти повече от на моите образовани родители. След соц-а пак това работеше, даже ходеше на обучения в Германия, за да управлява някакъв кран, дето имало само няколко такива в България. А, че свекър ми е завършен простак и мъжа ми даже не говори с него е съвсем отделна тема  Laughing

Иначе има разлика между това да "караш" крана и да го управляваш, за да се вдигне/свали/намести нещо....

# 966
Извинявайте, но какво точно има в този Американски колеж, та от основно училище се мисли за него? Да не е в Америка?

В Америка нещата са ъъъъ... "различни" по отношение на образованието.  Говоря за училище, не за университет.  В университетите там си "купуват" за преподаватели много мозъци импортнати от други държави.

Имам поглед и върху двете системи.  Няма да влизам в подробности и да търся кусури на държава, коята много ми е дала, но всъщност избрахме България до достигане на средно образование.  След мнооого мислене.  Ще ви ъпдейтна след 10 години пак.

В отговор на въпроса ти, не мисля, че в Американския колеж има нещо толкова специално, освен допълнително възпитание в американската ценностна система и затвърждаване на знанията по езика (но нямам преки наблюдения).

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 10:06 от pug

# 967
Олимпиадите ни много често се печелят от деца, които даже не живеят в София.
Това прозрение да вземем провинциалистите да си го сложим всички в подпис- ето, че и от нас можело да излязат хора.

То това никога не е било под съмнение.  Но и в градовете извън София има по-добри и не-толкова добри райони за живеене.  А и като че кумулативно, населението на един провинциален град, е по-еднородно (и някак си не така "изтарикатено").

# 968
  • София - Рим и обратно
но всъщност избрахме България до достигане на средно образование.  След мнооого мислене.  Ще ви ъпдейтна след 10 години пак.
О, и ние избрахме тази опция. Гимназия тук, а университет....по-добре не тук, но каквото сабя покаже. Във всеки случай на нашите среднисти им много по-лесно в университет У чужбина, отколкото на местните там, които окапват като круши след първата година.

# 969
Ха, какво съвпадение и тук.
И ние така сме избрали.

# 970
Ха, какво съвпадение и тук.
И ние така сме избрали.

Хахо, ти да не си еднояйчния ми близнак?  Simple Smile

# 971
  А ние пък скоро се преместихме в Младост и ми прави впечатление, това че тук има много повече хора от провинцията отколкото в предишния ни квартал.Когато излизам в парка с детето отвсякъде чувам разни диалекти.Не казвам,че е лошо да не си от София,но ми се иска детето ми да се научи да говори правилен български и мисля,че ще е малко странно за него-вкъщи го уча на едно,а в детската градина чува друго.
 Все пак не мисля,че кварталът или професията на родителите е чак от такова голямо значение за възпитанието.Имам приятелка,чиято майка е продавачка,а баща и работи в строителството,живеят в Люлин,което не и пречи в момента да завършва трета магистратура и да работи в престижна чужда  фирма.Примери такива има много,както има и за обратния случай-деца на интелигентни,заможни родители,живеещи в престижни квартали,които са абсолютни лекета.
  Така че за мен най-важното е отношението на родителите към детето,любовта и вниманието,което му отделят.Пък то ако е възпитано добре след време само ще си избере правилната среда.

# 972
  • София
Темата отиде в ряката. Rolling Eyes

# 973
или у рикътъ  Grinning

# 974
  • София
Когато излизам в парка с детето отвсякъде чувам разни диалекти.
Хммм, ами и на мен ми е неприятно, когато софиянци говорят на диалект, но какво да се прави - човещинка.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт