Отговори
# 165
Ох, големи припадъци и в тая тема... Много ясно, че хора има всякакви и навсякъде, и сред различните професии, но къде са повече простаците - сред фризьорките и монтьорите, или сред адвокатите и университетските преподаватели? Хайде малко по-реалистично да погледнем на ситуацията.

В някои квартали, тип Обеля, Надежда, Левски, Дружба, не бих отишла да живея, но все пак основното определящо е училището на детето. Прати го, авторке, в някое читаво централно училище, пък след 8 клас няма и да го видиш в квартала.

Е хубу де, това всеки го знае, ама дали професорите и адвокатите ще искат децата им да ходят на градина с децата на счетоводителка  Mr. Green

# 166

"Доколко е определящ квартала, в който живеем, за възпитанието на детето?"

отговорът е "ДОСТА".

О да, а заключението е, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен.
определено имаше съмняващи се в темата Laughing

Има значение, когато живееш някъде в западна Европа, но когато живееш в БГ единствените квартали, които задължително трябва да се избягват са циганските! Всички останали квартали са що годе на едно ниво!

# 167
  • София
Скрит текст:
Ох, големи припадъци и в тая тема... Много ясно, че хора има всякакви и навсякъде, и сред различните професии, но къде са повече простаците - сред фризьорките и монтьорите, или сред адвокатите и университетските преподаватели? Хайде малко по-реалистично да погледнем на ситуацията.

В някои квартали, тип Обеля, Надежда, Левски, Дружба, не бих отишла да живея, но все пак основното определящо е училището на детето. Прати го, авторке, в някое читаво централно училище, пък след 8 клас няма и да го видиш в квартала.

Е хубу де, това всеки го знае, ама дали професорите и адвокатите ще искат децата им да ходят на градина с децата на счетоводителка  Mr. Green
Е, проблемът си е техен, да се оправят. Sunglasses

# 168
Скрит текст:

Е, проблемът си е техен, да се оправят. Sunglasses

Ами в такъв случай, проблема си е на счетоводителката и да се оправя с фризьорките, продавачките и автоджамбазите.

# 169
  • София
Нали това пита жената? Не е тръгнала да изселва продавачките и фризьорките от Надежда, а пита тя да се мести ли, определяща ли е средата...

# 170
Нали това пита жената? Не е тръгнала да изселва продавачките и фризьорките от Надежда, а пита тя да се мести ли, определяща ли е средата...
Е кво има да пита , няма ли мозък в главата да мисли и решава сама.
Иначе сме с претенции .
Да ходи и да изследва из основи къде колко фризьорки , продавачки и прочие простакеси и да се нанася в съответния квартал.
Аман от първенюта.
Интерсено ми е авторката от кой квартал на софия е родом ?Щото големи претъенции , голямо чудо.
Направо ми се драйфа от фасони. Sick

# 171
То навсякъде прости хора има ама наистина в някои по крайни квартали този тип хора са повече на квадратен метър. Да си призная, не бих искала да замръквам нито в Дружба, нито в обеля, надежда или пази Боже в Люлин. Като ученичка моя приятелка от дружба, много свястно момиче, баща и летец (не някой продавач Wink ) ... гаджетата й най-долна измет - играещи на сварка, киснещи на водка от сутринта в кварталните кафенета - с по 10 години по-големи от нея. За Обеля и Надежда имам случки, от които тръпки ме побиват и се моля моите деца да не попадат в тези квартали.
Та не е проблема в професиите, но средата е много определяща, и съответно квартала има голямо значение според мен.

# 172
честно казано, не разбирам защо я нападнахте така? и какво значение има тя къде е отраснала, просто иска нещо повече за детето си, което е напълно разбираемо.
100% съм убедена, че ако в училището на вашите деца има 50/50 ромчета/българчета, ще си счупите краката да ги местите на друго място.
аз разбрах, че жената е направила покупката заради по-голямата жилищна площ. не бих я посъветвала да се мести наново, защото би било икономически нерентабилно /според мен/, но ако намери подходяща градина за детето си и училище след това, не е чак такава драма.  Peace

# 173
Има значение, разбира се. Вместо да се опитвам да изолирам децата си от заобикалящата ги среда, подбирам подходящата такава. Отнася се за всичко: квартал, градина, учлище. В северните и западни квартали на София най-общо не бих живяла.

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 19:16 от ad absurdum

# 174
  • София
Айде пак цели групи обидени и огорчени съфорумки. Ваш'то пък е комплексарска история, щото живеете в определен квартал или упражнявате някаква професия...
Аз примерно живях няколко години в уж по-престижен от моя квартал. Е, не можах да свикна, нито с тъпканицата от народ, нито с безобразното паркиране един връз друг, нито с гледката в чиниите на съседите в отсрещната сграда, пък като се оказа и че тамошната община по през пръсти (меко казано) го кара с чистотата и поддръжката на зелените площи... Ами не, мерси, по тези показатели съм склонна да зачеркна от картата много от южните райони.

# 175
  • Сф
В детската градина и училището, важни са учителите, те ще  повлияят на детето на счети, а не кварталното побойниче от групата или родителката фризьорка. Като не искате средата да влияе - еми не ги пускайте по цял ден децата из градинката квартална , а им намерете занимания. Моето дете ходи на балет, театър, опера, плуване, обикаляме паркове и молове. Какъв е проблема? Това , което разбрах, е че след 4ти клас е добре да запиша детето  в елитно училище каквото аз съм завършила и не съм доволна между другото - но ми казаха, че кварталните са още по- зле. Варианти има, а дом е там, където си го направиш!

# 176
  • Сф
Аз примерно живях няколко години в уж по-престижен от моя квартал. Е, не можах да свикна, нито с тъпканицата от народ, нито с безобразното паркиране един връз друг, нито с гледката в чиниите на съседите в отсрещната сграда, пък като се оказа и че тамошната община по през пръсти (меко казано) го кара с чистотата и поддръжката на зелените площи... Ами не, мерси, по тези показатели съм склонна да зачеркна от картата много от южните райони.

да не е Манастирски ливади ? Joy Joy Joy описа го много- точно, само дето няма зелени площи!   Joy

# 177
  • София
Бих зложила на Лозенец...всъщност доста от централните квртали попадат в този графа.

# 178
  • София
Не, Лагера, ама в Манастирски не бих отишла. Егати, там на разходка не можеш да излезеш, трябва с кола да идеш до някъде.

# 179
  • София
Айде да си имаме уважението, аз съм в Манастирски ливади ( от към Павлово). По скоро ми е скучно... няма кой да те напсува, няма с кой да се сбиеш.. Но пък по лошото е, че се застроява, а не се предвиждат никакви зелени площи, няма градинки..

Общи условия

Активация на акаунт