Отговори
# 360
Най вероятно Не.
Значи ако се засечем на пясъчника в София , трябва да се питаме кой е селяк и кой професор и да се групираме по произход , професии и на коя мъжа и е по по най .. hahaha Joy

А ако е 2 в 1 - хем професор, но пък е от село. Тогава 50% квота ли следва? newsm78 (във връзка с безумни коментари, като "чудо невиждано - момичето от Дружба, завършило немската със златен медал", микробиолог от Филиповци и т.н.)
Извинявай, че питам, ама нали съм от село. Като чета, останах с впечатлението, че знанието и успехите в Ю и И квартали някак си падат от небето. Звездите ли им говорят на тези хора. Не го разбирам този квартален феномен.... #Crazy Щото, у наше село, учене и работа си требе.

# 361
  • София
от развитието на темата разбрах, че или си дама с дантели и снобски претенции или люпиш семки на джелезата на разбитата детска площадка.

средно положение някак не се толерира, нито допуска.

# 362
Скрит текст:
Ох, много интересна тема и всъщност болна тема  ooooh!
Та, казвате, определяте кварталите на София, кой е престижен, кой не  newsm78
Монетата винаги има 2 страни и да ви попитам вие от "престижно" село/градче ли идвате и мислите ли, че ви искаме тук да уронвате авторитета на кварталите ни?!?!   Crossing Arms
Не знам в кой квартал живееш и защо темата ти е болна, но ти съчувствам щом не се чувстваш удобно.
Аз съм си на мястото и няма тук да обяснявам от колко престижно място/семейство/среда идвам.  В контекста на темата - ако не си поглеждал отвъд оградата на панелната спалня или селото си, в главата лесно вирее демагогия.
Напълно съм убедена, че не живеем в една сграда и можеш да ме изключиш от списъка си на подривни елементи  Laughing
На мен пък ми се иска да живея сред хора, които са си намерили мястото и не обвиняват другите за живота си.

Не се чувствам удобно, когато поредните наематели се настаняват някъде около нас /в съседство/ и не се съобразяват, защото днес са тук, утре другаде и хич не им пука.  ooooh!

Не се чувствам удобно, когато мои много добри приятелки и приятели пришълци ми обясняват колко било гадно да живеят в София /нищо, че цял живот живея тук, моите родители, бабите и дядовците ми, ама те знаят по-добре от мен  #Crazy/, ама драпат да си купят апартамент тук. Нито съм ги вързала, нито ги държа тук насила.

Не се чувствам удобно, когато идват хора тука и ми обясняват кой квартал е престижен и кой не, а самите те крият от кое "престижно" селце/градче идват.  ooooh!  Защо??? Срам ли има в това да кажеш къде си роден???!!!!

И мноооого такива  Tired
Права е Л'Агент, че всъщност рядкост са днес местните софиянци. Другите са от псевдо-столичаните, които само отсядат насам-натам из София и после само класифицират кой и кое е престижно  ooooh! #Crazy

# 363
  • Пазете Гор
Чудя се ако съм дете и майка ми се занимава с врачки и контактьори  - дали фактът, че живеем в квартал, приет за добър, ще ми помогне да израстна уверено в силите си и стъпило на земята.

Кварталът участва в някаква степен във формирането на личността, но определено е извън топ 7 на решаващите фактори. Изобщо въшната среда не е без значение, но е много по-важно дали ще действа на увреден терен. И до колко увреден.

В моето детство и в моето село пракарвахме сума време навън, в големи детски групи. Групите се формираха спонтанно, но на териториален принцип - по махали, и макар всяка да имаше специфична субкултура, не бих казал че предрешиха бъдещото развитие. Не познавам добре детският живот днес, но допускам, че времето, прекарвано в улични тайфи е по-малко, което чисто технически намалява ролята им при формиране на младежката психика.

# 364
  • София
Ами да върнем жителството.
Или направо да забраним достъпа до града, освен при наличие на родословно дърво с нотариална заверка за софийска принадлежност до девето коляно, което да служи като пропуск.

# 365
  • Пазете Гор
За времената на жителството София се разраства почти десетократно като население. Мъдра, справедлива и предвидлива мярка, само дето постига обратното на това, дето цели. Като всичките подобни мерки, апропо.

# 366
Куркума, децата в момента са на една ръка от всяка информация, субкултура и всичко, само да включат таблета (компютъра). Териториалният признак влияе още по-малко къде физически се намира.

За по-малките не съм забелязала да играят безпризорно, както едно време, винаги са с родители.

# 367
  • София
Куркума, постът ми е крайно саркастичен.

Насочен е към дамата, която се възмущава на свободното движение на хора и обследването на произхода, с цел издаване на разрешително да се живее тук или там.
Аз съм демократ и свободата за мен е издигнато в култ понятие.

За свободната игра- аз не мисля точно така.
Веднага мога да ви посоча място, където децата съвсем безпризорно играят, групират се и вилнеят по банди, точно по същия начин, по който и в моето детство.
Но все пак районът е добър.
На друго място, няма физическа възможност да се реализира, поради ред причини.

# 368
Алоооооооооо професорките , счетоводителки и вип персони .. с швейцарски селяк ще позволите ли на скъпоценото отроче да си има вземане даване или нъц.
Пуснете си тв на нова тв.
По късно ще ви пусна видеото да погледате пък да се замислите .
Никой там на се подиграва , нито гледа отвисоко на селяните , работниците , фермерите и т.н.
И забележете работят млади хора.
Работят и не ги е срам да правят сирене защото никой там не се подиграва с труда им .А ако ги нямаше такива като тях, щяхте да ядете сирене бри , камембер и т.н.
Колкото и да се правите на възвишени , снобарията си е вътре във вас.
Много сте зле честноо ...
Иначе чужденец катои видите ви се отварят за... те , пък бил той и селянин .
Направо ми се повръща колко сте жалки.

# 369
  • София
Не мога да разбера защо се нападат и квалифицират различните мнения.
Този път ще си позволя да квалифицирам и аз и ще кажа, че подобно поведение ми се струва адски тъпо, честно.

# 370
  • Пазете Гор
Куркума, постът ми е крайно саркастичен.

Забелязах. Допълних го с информация.

Куркума, децата в момента са на една ръка от всяка информация, субкултура и всичко, само да включат таблета (компютъра). Териториалният признак влияе още по-малко къде физически се намира.

Именно - това и написах - ролята на уличните тайфи, сиреч квартала, намалява по технически причини. Това не значи, за съжаление, изолация от лоши влияния - напротив - те все повече стават независими от местоживеенето.

# 371
Не мога да разбера защо се нападат и квалифицират различните мнения.
Този път ще си позволя да квалифицирам и аз и ще кажа, че подобно поведение ми се струва адски тъпо, честно.
И на мен префъцунените Дами ми се струва че се държат адски тъпо .
Затова сме на тоя хал , от високемерие , нежелание да погледнем по далеч от носа си , пренебрежение към труда на другия и т.н.

# 372
Със синовете на ей такива селяни , ще позволите ли да се омеша вашето отроче ?

http://novatv.bg/accents/view/4938/Колко-струва-природата/

# 373
  • София
Граждани, селяни, професори, автоджамбази...Прочетох първата страница и ми се доповръща от претенциите ВИ.
Живеем във фамилна къща в гаден за вашите критерии квартал. Няма сила на света която да накара съпругът ми да се преместим. За протокола - аз съм селянка и го прилапах заради голямата къща и жителството.
И той и зълва ми са израснали в квартала, завършили СМГ, после ТУ, в момента работят в голяма телекомуникационна компания...Хобито на мъж ми са колите и има и автосервиз (работи на две места две различни професии) На едната работа е възпитан, на другата пада на нивото на клиентите си...които са от елитни квартали, но простаци по душа.
Та цялото това словоизлияние беше - в центъра на Париж да живее - простака си е простак, нищо че съседите му са еди какви си...

# 374
виждам, че списващите тук са много широкоскроени , но щом се появи мнение, различно от тяхното, се свива широкосроеността до етикетиране на другия/в негативен аспект/.

аз си живея в моя свят, не преча никому, не съм дошла във вашите домове да ви оценявам, в реалния живот съм изключително внимателен и за съжаление прекалено толерантен човек/познават ме доста хора тук/.

аз не търся и не обръщам хастара на вашата истина, но не и не искам  някой да прави това по отношение на моята. Peace

имам своите негативни черти, но имам и много положителни, негативните за съжаление ще преескпонирате, а положителните няма как да видите, защото никога няма да ги демонстрирам.

да, съпруга съм на мъжа си, и да, не работя.
да, той е от село, но сега е професор в един от най-големите университети в Пекин. и да, гордея се с него - той е интелигентен , умен, образован човек. добре съм в неговата ... сянка.

ценя труда на всеки и заплащам исканата цена, незаплатеният труд е неоценен труд. чистачка, фризьорка, адвокатка - без значение кой, какъв е.

кукрума - ти не си човекът, който ще дава оценка на мозъчните ми гънки, с цялото ми /досега/ уважение към теб Peace
маркрит - така и не разбрах къде точно те 'настъпих', но толерантността за която пледираш, моля, възползвай се и ти от нея Peace

от темата научих интересни неща, благодаря за което, дори и за мненията на  'другата' страна на медала, човек винаги има какво да види, научи и коригира в живота си.

------
ps. никога не чета предишни постове на задалия темата, защото ми се струва нелогично да се свързват със зададената към друг момент тема. ето, аз щях да питам примерно откъде да си купя очила за нощно виждане. ама знам ли някой след време дали няма да ме заподозре , че шпионирам съседите, а на мен просто ми се налага да карам в тъмното и не виждам.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 20:22 от April snow

Общи условия

Активация на акаунт