Отговори
# 660
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, то метро, мол-ове, центрове и какво ли не няма да оправят положението с публиката в някои квартали.
Има хора, дето и в Париж да ги поставиш ще правят същото, което си могат Laughing

# 661
Sunny29, комуникативното място е от огромно значение. Виж обявите.  Wink
Точно защото гледам обявите и виждам как Надежда, обявена тук за супер краен квартал рязко си повиши цените след пускането на метрото! Ама хората са си все същите!

Те, хората, толкова бързо няма да се променят, но тенденцията е налице с облагородяването на определени квартали и неизменното повишаване на цените на жилищата в тях.
Поколения иска една такава промяна.

# 662
Работническата класа ще стига по-бързо до фабриките си. Вас, аристокрацията, това не ви касае.

# 663
С риск да съм хипократ, някак свързвам крайните квартали с мизерия и работническа класа (не че има срамен труд).  Отскоро ги свързвам и с бежанците.  
Ако това е буржоазията, верно не ми се мисли за работническата класа!!!

Извинявай, трябваше ли да се обидя?  Mr. Green  Не съм сигурна, затова питам.

# 664
Имаше виц - Защо е създадена Обеля? - За да разбере народът, че и на Запад може да се живее зле.

Joy

А онова с Хипократ кво е, че нищо не й разбрах и какво ще Хипократ в това изречение  Blush

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 16:03 от NinoTino

# 665
Работническата класа ще стига по-бързо до фабриките си. Вас, аристокрацията, това не ви касае.

То вече фабрики няма да има.  Laughing

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1354500

Обществените нагласи за престижни професии ще претърпят кардинални промени, за ужас на любителите на устойчивите положения.
............
Простете плебейския ми въпрос, но не разбрах Хипократ какво общо има с темата. Бихте ли пояснили?

# 666
Имаше виц - Защо е създадена Обеля? - За да разбере народът, че и на Запад може да се живее зле.

Joy

А онова в Хипорат кво е, че нищо не ми разбрах и какво ще Хипократ в това изречение  Blush

hypocrisy = the practice of claiming to have higher standards or more noble beliefs than is the case.

В случая, перефразирано: "С риск да ви прозвуча превзето", но май не го преведох правилно.

# 667
Искала е да блесне, предполагам, с английската дума за лицемер - hypocrite.

Хипократ е дошъл поради факта, че въпросната аристокрация е учила заедно с работническите деца в крайните квартали и така и не е успяла да усъвършенства родния език.

# 668
  • sofia
Изгубени в превода  Joy

# 669
 ooooh! ние у Драгалевци сме прости.

# 670

Хипократ е дошъл поради факта, че въпросната аристокрация е учила заедно с работническите деца в крайните квартали и така и не е успяла да усъвършенства родния език.

Да, ама "хипократ" с малка буква звучи унизително и неуважително. С бежански привкус.
Нигуйсрам па тоа!

# 671

Поправих се за аудиторията.  Да не звуча блестящо.

# 672
Ех, защо го няма Мецан - доста щеше да се посмее , поредният хипо пример за хиперснобария.

# 673

Поправих се за аудиторията.  Да не звуча блестящо.

Не се притеснявай! Обещаваме, че няма!  Heart Eyes

# 674
Здравейте!
Реших да напиша тази тема провокирана от неспокойствието, което ме съпътства последно време.
Преди 6 месеца си закупихме жилище и се преместихме от един източен квартал, който се води престижен в друг- северен, който се води краен и не толкова хубав квартал. Офертата беше добра - голям и хубав апартамент със стая за всеки и след ремонта стана съвсем чудесен. НО..някак си това не ми беше достатъчно. Мислех, че ще свикна с времето в новия квартал и с мисълта, че той не е толкова лош, колкото се говори така за него. Удобно ми е - близо до метрото сме и имам всички нужни магазини и заведения за живеене и развлечения. Детето до преди 1 месец продължаваше да ходи на ДГ в стария квартал. Последният "удар" за мен беше след като го преместих в ДГ в новия квартал. Самата ДГ е ОК, но родителите... Извинявам се предварително, но някак си не ми се струват с голям капацитет. Не, че аз съм някоя супермайка, но държа да контактувам с интелигентни хора. Аз самата съм счетоводител, в новата градина повечето майки са продавачки или фризьорки, на друго дете бащата бил автоджамбазин...И от там дойде въпросът за мен. Ако децата на тези родители са обкръжаващата среда на детето ми..какво ще стане? /За сравнение в старата ДГ не беше така/. Дали не направих грешка с тази смяна на кварталите? И дали наистина има някакво значение колко престижен е даден квартал и хората, живеещи в него върху развитето и оформянато на детето като човек. Знам, че кофти хора има навсякъде и домашната среда е най-важна, но все пак искам да чуя и вашето мнение.
P.S. Напследък даже се замислям дали да не продам апартамента в новия квартал и да търся друг макар и по-малък в стария....
Имена на квартали нарочно не споменавам!

ooooh!  Ваше благородие , определящ фактор в развитието на децата има единствено и само възпитанието и комуникацията с родителите . Бисера , ако ще и на боклука да го хвърлиш , си остава бисер.  Давам ти пример , по стечение на обстоятелствата съм на квартира , живяла съм в престижните  квартали на София . Е , местното коренно население с нищо не се различава от това , което е в НЕпрестижните - простотията е еднаква на всякъде . Лозенец , Центъра ("баш" ) , Редута , Изток - това са кварталите , в които съм пребивавала . Относно професиите на родителите - мога да те запозная с продавачка , която има 2 висши образования , фризьорка - капацитет от всякъде , гении по математика и физика , каменоделец - инженер и скулптор . За протокола , тези личности са в НЕпрестижни квартали , децата им са в местните детски градини и училища , изключително възпитани , пълни отличници.

Общи условия

Активация на акаунт