Отговори
# 705
  • Куциндрел
Живяхме ние половин година извън София. В чудесно село, стигахме до работните си места за около 40-50 минути. Оказа се, че не е за нас поне докато не станем пенсионери, т.е. няма нужда да пътуваме всеки ден. Разходите са повече, работата по една къща е повече.
Единствените плюсове бяха чистия въздух и тишината. Сега ползваме къщата само за почивните дни.

# 706
  • sofia
При нас са малки разстоянията и бързо се изминават. София не се разраснала толкова, че да се смени тенденцията, пък и не сме толкова мобилни.
Цеца 40-50 мин. са много (то до Пазарджик стигаш за толкова). Явно сте били в по-отдалечено село.

# 707
  • Куциндрел
Цеца 40-50 мин. са много (то до Пазарджик стигаш за толкова). Явно сте били в по-отдалечено село.
Казах работни места, не град София. Като сложиш задръстването като влезеш в града, стават 40-50 минути. Иначе селото е по-близо от Пазарджик.

# 708
Хипократ излезе лицемер.  Joy

Аз повече се вълнувам в какъв квартал си е отгледал децата  Laughing

Sokericata dobra, то цялата тема е едно преливане от пусто в празно, ясно е за всеки. София е смешно малък град. Ние сме седнали да го делим, че и възпитание да определяме на този принцип.
Те децата отдавна контактуват през фейса и т.н. Като й порасне детенцето на авторката ще й се проясни мирогледът  Wink предполагам.

Да бе , съгласна съм  Peace , ма т`ва ме вбесява .  Да определяш децата според професията на родителите  Shocked Мога и много други примери да давам , освен тия дето съм посочила . Мерна ми се кв. Гео Милев - син на архитект и лекар , пропаднал наркоман , пълен проидоха и срам за родителите си . Аз съм на 30 год . , родена и израснала тук, толкова се "проми " определението за хубав квартал , че не е истина . Скъпите Бояна , Драгалевци , Симеоново - без нормална канализация , Яворов , Гео Милев , Център - рай за наркоманите , мога още да изброявам , но е безсмислено .

# 709
  • Once there was a Hushpuppy...
Авторката реши да си смени ник-а на  ...Just me... newsm78

# 710
  • Blondeville

Бъдещето на добрите квартали са селата около големия град. Все повече хора се изнасят на къщи и все по-малко хора смятат апартамента на 14-я етаж близо до метрото за ценност.
Ако вземат да им направят канализация....безценно  Mr. Green ще се вдигне стойността на имота.

Чек, тук няма събърб...села са си, с кофти инфраструктура и лошо електрозахранване.

Ааа, у наше село си имаме канализация   Mr. Green На около 17 км сме от центъра, пътят до офиса ми с кола е около 30-40 минути. Млади сме, не стоим затворени вкъщи, но не съм усетила пътят да ни отнема кой знае какво време. Та нас ни устройва идеално.

# 711
  • Blondeville
При нас са малки разстоянията и бързо се изминават. София не се разраснала толкова, че да се смени тенденцията, пък и не сме толкова мобилни.

40-50 минути път са нещо съвсем обичайно в софийския трафик, в час пик. Когато живеех при майка ми в Красна Поляна, а работех на "Янко Сакъзов", пътувах около 40 мин. Даже с трамвая понякога беше по-бързо, отколкото с автомобил.

# 712
  • София
Тук сме много различни хора, като възраст, манталитет и доходи. И разбира се, всеки защитава своя избор.
Май вече споменах, че за мен не е опция при моите доходи да се набутам с някоя непосилна ипотека. Предпочитам да си купя някоя сносна дрешка и да не ям кренвирши и кайма "Народна".
Което не значи, че харесвам особено мястото, където живея, но и не правя драми от това. Конкретно в моя случай бих предпочела дъщеря ми да контактува с девойките от квартала, вместо да седи цял ден на компа, но вече никой не ме пита.  Laughing
По отношение на живеене в идеалния център - бих искала да се убедя сама в недостатъците му, за които съм слушала достатъчно от препатили. Може би в някой друг живот...

# 713
Като счетоводител мисля, че авторката е преценила добре "приходите" и "разходите" на своето решение. Съзнателно и осъзнато е избрала "прихода" от 10-20 квадратни метра повече и "разхода" от новото обкръжение. Каква е целта на търсенето на чуждо мнение ....?

# 714

Бъдещето на добрите квартали са селата около големия град. Все повече хора се изнасят на къщи и все по-малко хора смятат апартамента на 14-я етаж близо до метрото за ценност.
Ако вземат да им направят канализация....безценно  Mr. Green ще се вдигне стойността на имота.

Чек, тук няма събърб...села са си, с кофти инфраструктура и лошо електрозахранване.

E, спира тока отвреме на време, не мога да отрека. Но не е за дълго. На 17 км съм от София, може и по-малко да са. До работата ми стигам за 50 минути, защото съм на Цариградско.
Канализация също имаме.
Не е най-перфектния вариант, но просто това беше решението, което взехме заедно с човек, с който не съм в момента. Не знам дали ако трябва да правя този избор сега, щях да го направя отново. Може би зависи и от човека, с когото съм в момента. На него му харесва засега, но винаги имаме опцията да се пренесем в апартамента му в София. Не знам дали някога ще го направя.
Около нас има деца, които не са много възпитани, но те няма да растат заедно с моите, защото са големи. Изобщо не знам дали ще има бебета в квартала около нас когато ние имаме деца.  newsm78
Не знам дали ще контактувам с други майки наоколо, защото аз си подбирам хората,с които комуникирам, не съм много социална като цяло.

# 715
Сега разбирам аз, като се интересувах навремето от частната градина и училище "Веда", защо нямаше никакви мнения. Ами защото то е в Света Троица, някакъв низвергнат квартал, където нито една уважаваща се ССФ не е стъпвала дори, камо ли да има познати от там, няма да общува с някакви низши същества я,  и затова няма никакви мнения за училището.
Естествено, всички пишещи в бг-мама са само от източните квартали и централните райони. Аз предлагам дори модераторите да слагат бан на другите, да не се замърсява излишно форума с мнения на разни недодялани провинциалисти от западните и северните квартали.

То, както е видно и от темата, няма нужда и от бан, въпросните недодялани особи от северните и западни квартали сами се усещат по някое време, че интелектуалният им потенциал не е достатъчен за форумската среда тук, и сами напускат. Само отделни изключително безочливи и нагли индивиди като мен все още си позволяват да изказват мнение, но затова пък тутакси биват слагани на мястото им от болшинството аристократки от форумното пространство.

Стига бе. Не им обяснявай колко е готин квартала. Нека си остане такъв.

Живяла съм безброй години в Люлин. Работя в Изток. Живея в Света Троица. Имам преки впечатления от Младост.

Усещането за развитие в положителна насока на Люлин в последните 10 г. е на светлинни години от ужаса който изпитвам само като си помисля за Младост.
Изток е толкова свръх прехвален и свръх надценен квартал. Дори не ми се иска да разчепквам темата в подробности. Сбирщайн от стари соц. кооперации с изметнати дограми, схлупени къщури с неоправени дворове и неизметени тротоари и огромни грозновати изблици на новата ни архитектура (Артекси, Феърплеи, Естета и тем подобни). Кварталът с най-отвратителните тротоари. И повярвайте по улиците на квартала не се движат чак такива ЕнтЕлегенти, че да кажем че е един оазис на добрата среда за възпитание и израстване на дете.

Света Троица (в частта в която аз живея) е едно малко спокойствие, което ми напомня за стара София с кестените по улиците и кварталния парк в който всички се познават.

# 716
  • Blondeville

E, спира тока отвреме на време, не мога да отрека. Но не е за дълго. На 17 км съм от София, може и по-малко да са. До работата ми стигам за 50 минути, защото съм на Цариградско.
Канализация също имаме.
Не е най-перфектния вариант, но просто това беше решението, което взехме заедно с човек, с който не съм в момента. Не знам дали ако трябва да правя този избор сега, щях да го направя отново. Може би зависи и от човека, с когото съм в момента. На него му харесва засега, но винаги имаме опцията да се пренесем в апартамента му в София. Не знам дали някога ще го направя.
Около нас има деца, които не са много възпитани, но те няма да растат заедно с моите, защото са големи. Изобщо не знам дали ще има бебета в квартала около нас когато ние имаме деца.  newsm78
Не знам дали ще контактувам с други майки наоколо, защото аз си подбирам хората,с които комуникирам, не съм много социална като цяло.

Red Velbet, така както го описваш, ще се окажем комшийки Grinning Само това, че пътят ти е 50 мин. до Цариградско ме кара да се замисля, че може да си по-далече.

# 717
  • София
Аз имах съученичка, кояот живееше в св.Троица.Всъщност не съм много сигурна, тя казваше Илинден  newsm78 Та там беше приятно, паркчето беше хубаво и наоколо е спокойно.Вече в съседство не ми харесва около дворецът на децата и при пазара Д.Петков.
Аз си харесвам Люлин, има неприятни части, но за мен всички квартали имат. Проблемът, главно е, че не се грижат за него.Виждам, че в Младост доста се строи, ремонтира и ми е непонятно защо не се прави в Люлин, при условие, че е най-големият квартал.
Ремонтираното, обаче, не може да ме накара да харесам Младост, най-вече защото съм си израснала в Люлин и там съм си добре, там си ми е домът. Тук всичко ми е далеч, ходя много време до големите супер маркети, метрото и то ми е много далеч.Като на безлюден остров се чувствам, пък ми дреме, че по-нагоре копаят и са заградили.
В Изток апартаментът, в който ще живеем се намира на ул.Незабравка.Тя е точно граница между квартала и Борисовата градина.  Ами приятен е кварталът, има зеленина, доста нови детски площадки.Но ми е едно...не мога да го обясня-странно, затихнало, старо.
Ако зависеше от мен щях да си живея в Люлин  Crazy

# 718
Ти си ми известен и от други теми как не можеш да преглътнеш, че не всеки живее в краен квартал. Ма тва е положението, примири се и спри да подскачаш като ощипана мома.[/i]

Не може да преглътне тъпата ви надутост по местоживееене. Или по-точно, не може да спре да се смее на кралиците от Центъра. Ужасно много хора живеят в крайни квартали и са доста по-добре възпитани.  

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 06:54 от Трещерица

# 719
Имаме ли включване от Бъкингамския дворец? Mr. Green

Мецане, Мецане... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт