Отговори
# 720

В Изток апартаментът, в който ще живеем се намира на ул.Незабравка.Тя е точно граница между квартала и Борисовата градина.  Ами приятен е кварталът, има зеленина, доста нови детски площадки.Но ми е едно...не мога да го обясня-странно, затихнало, старо.

Ще сме съседи. Не се тревожи, Петьо Блъсков скоро ще строи детска градина точно между блоковете на Незабравка, на една полянка с дървета до Борисовата градина. С подземен паркинг за детски колички и офиси за възпитателките, доколкото разбирам. Ще стане по-динамично  Laughing

# 721
# 722
Аз съм в Божурище. Тръгнах в 8, без кола. След 3 минути съм в офиса до The Mall

# 723
Ти си ми известен и от други теми как не можеш да преглътнеш, че не всеки живее в краен квартал. Ма тва е положението, примири се и спри да подскачаш като ощипана мома.[/i]

Не може да преглътне тъпата ви надутост по местоживееене. Или по-точно, не може да спре да се смее на кралиците от Центъра. Ужасно много хора живеят в крайни квартали и са доста по-добре възпитани.  

Точно това е. Имало и разумни хора тук:) Благодаря, Трещерица Hug плюс това не живея в краен квартал. Разстоянието от прехваления ви Изток до Президентството е поне два пъти по-голямо, отколкото е между нас и Президентството. Освен това интелектът и възпитанието доколко зависят от квартала, много ясно се вижда от постовете на sourcherry  и другите като нея.

Блис, Света Троица е прекрасен квартал и както казах, не виждам абсолютно с нищо да е по-лош от Изток, а с Младост да не говорим въобще за сравнение. Младост е на 10 км от центъра, Света Троица - на 4. Като инфраструктура в Света Троица има много повече магазини, всякакъв вид услуги, има много градинки, зелени площи, има прекрасен парк. Има много училища и детски градини, има всякакъв транспорт. Споделям напълно мнението ти и относно Младост и Изток.

От Света Троица можеш да стигнеш ПЕШ до центъра, ако ти се разхожда, за примерно половин час, без да препускаш. Я тръгнете пеш за Младост от Центъра. Три дена път с преспиване в Изток.

# 724

Съседите са важни, а твоите  - прасета в буквален смисъл.  Не са дори работническа класа.

# 725
  • Blondeville

Ааа, не сме на едно място значи, моето село е в другия край на София. Когато още и аз работех до The Mall, стигах за около 20 мин.

Аз не знам защо изобщо темата придоби отбранително-нападателен характер. Нито се обиждам на Люлинското си потекло, нито се чувствам виновна, че не харесвам квартала. И не заради мястото му, както писах. Аз и района на Лъвов мост и на "Христо Ботев" не харесвам, нищо, че са централни райони.

# 726
  • София
Предполагам е много удобно да се родиш в Лозенец или Бояна и да плюеш по простолюдието.  Sunglasses
Ми, не всички сме имали този шанс.

Трещи  Peace

# 727
Предполагам е много удобно да се родиш в Лозенец или Бояна и да плюеш по простолюдието.  Sunglasses

Трещи  Peace
Май не страдаме много то този факт Wink

# 728

Трещи  Peace
Май не страдаме много то този факт Wink

Абсолютно Hug

# 729
  • Once there was a Hushpuppy...
По мое мнение и наблюдение само родените и израснали в Долния Лозенец, демек в центъра могат да претендират, че са елитен квартал.
А, тези в Горния Лозенец от Японския та до Хладилника чак/или както е по-модерно да се обяснява до Парадайс Мол/ по протежението на Бул.Черни Връх са нагъчкани и презастроени. Нямат въздух. Имат само претенции да са хай Rolling Eyes
Без да намесвам Изток Peace

Тони, излишно се връзваш Peace
Нито някой напада някой конкретно, нито говори кардинално.
Не видях някой да казва на не родените в хубавите квартали на София, че са простолюдие.
А, че го има, мисля се разбрахме вече всички в тази тема на всякъде.
Не мога да разбера защо ти се причисляваш към една група към която не принадлежиш? newsm78
И изразяваш възмущение от името на простолюдието.....
Честно, не те разбирам понякога Peace

# 730
  • sofia
Скрит текст:

Бъдещето на добрите квартали са селата около големия град. Все повече хора се изнасят на къщи и все по-малко хора смятат апартамента на 14-я етаж близо до метрото за ценност.
Ако вземат да им направят канализация....безценно  Mr. Green ще се вдигне стойността на имота.

Чек, тук няма събърб...села са си, с кофти инфраструктура и лошо електрозахранване.
E, спира тока отвреме на време, не мога да отрека. Но не е за дълго. На 17 км съм от София, може и по-малко да са. До работата ми стигам за 50 минути, защото съм на Цариградско.
Канализация също имаме.
Не е най-перфектния вариант, но просто това беше решението, което взехме заедно с човек, с който не съм в момента. Не знам дали ако трябва да правя този избор сега, щях да го направя отново. Може би зависи и от човека, с когото съм в момента. На него му харесва засега, но винаги имаме опцията да се пренесем в апартамента му в София. Не знам дали някога ще го направя.
Около нас има деца, които не са много възпитани, но те няма да растат заедно с моите, защото са големи. Изобщо не знам дали ще има бебета в квартала около нас когато ние имаме деца.  newsm78
Не знам дали ще контактувам с други майки наоколо, защото аз си подбирам хората,с които комуникирам, не съм много социална като цяло.
И аз съм на село.....с никой от съседите не си говорим, с новодошлите също....а бе трудна работа са съседските взаимоотношения, където и да си  Mr. Green
Перфектният вариант (щом имате апартамент) е лятото на село, зимъска в апартамента - това за мен....лошото е, че ние нямаме апартамент.
Иначе колежката от Младост 2 пътува по-дълго от мен до местоработата (на Плиска) - независимо дали с кола или с градски транспорт сравняваш времето. Задръстванията си оказват влияние.
Лошото е, че поддържаме две коли. Иначе шофирането ми тежи само, когато има сняг.

Леля ми живееше в Изток, едни триетажни стари блокчета до 119-то. Сега са дали този апартамент под наем и живеят в Дружба 2 (пак в собствен апартамент)....но не съм я питала що така са решили.

# 731
  • София
Бе навремето на свекърва ми родителите като купували апартамент, който е на бул. Арсеналски до НДК им се подигравали, че си купили апартамент в нивите...Всичко е субективно Wink

# 732
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, сега за навремето...
И моя блок е бил последния в София и са започвали нивите на хората....Няма какво да се връщаме вече към тези години от 60 те Peace

# 733
  • София
Леля ми живееше в Изток, едни триетажни стари блокчета до 119-то. Сега са дали този апартамент под наем и живеят в Дружба 2 (пак в собствен апартамент)....но не съм я питала що така са решили.
Може би заради по-високият наем.  Peace

Аз напоследък много се оглеждам за комплекса от нови блокове в Дружба 2. Засега обаче съм го обявила за "на майната си" и ще си оставя още време за чуденка.  Grinning

# 734
В различни периоди от живота си човек има различни нужди. Малки деца, градини, училища, големи деца, пенсионери. Например тонка трябва да се замисли как ще чака щерка си по нощите - на прозореца ли, на спирката ли...

Общи условия

Активация на акаунт