Отговори
# 735
За мен по-лошото е че наистина има доста кофти училища и детски градини, дадох пример нарочно, за да се види че това не зависи точно от квартала. За съжаление това е един доста сложен проблем, който трудно може да се реши. То затова си личи като почне учебната година по трафика- цяла София се юрва да си кара децата насам-натам на училище и детска градина.
Иначе едно време, преди години, и аз висях в градинката с майчетата с количките, ма дори и тогава си се събирахме само определени майчета, в определени градинки, па ако ще да бяхме в източен квартал...

# 736
Има огромно значение. Допуснали сте сериозна грешка точно със северните квартали. Препоръчвам бърза смяна, преди детето да е стигнало училищна възраст.

Няма да пиша повече, защото тук четат много хора, и може някой да се почувства обиден от мнението ми, че в тези квартали концентрацията на материална и духовна нищета е ОГРОМНА.
Но ти се поинтересувай чрез някой познат полицай с достъп до база данни за относителното ниво на престъпност на фона на целия град, разпространението на наркотици, автокражби, битова престъпност и т.н. и т.н., и бягайте бързо.

Абсолютно подкрепям и без да стигам до края на темата.
Първо се избира квартал.
То и по света е така. Има квартали и квартали.

# 737
Такаааа...изчетох цялата тема и сега се чудя дали говорим за един и същи град?!
Родена съм и израснах в центъра на София,родителите ми също.Демек по критериите в темата-яко
хай левъл.София днес не е мястото от детските ми спомени и вече никога няма да бъде.Единият от имотите в центъра продадохме и палихме свещ,че това се случи.Другият си стои празен,има сантиментална стойност за родителите ми.Там няма да ви разправям какъв филм е.От старите съседи има точно две семейства -дядо вдовец на преклонна възраст и двойка пенсионери.Всичко друго фирми,които се сменят през месец.Адски студено,общи части хипер занемарени ,някакви жици висят отвсякъде.Последния път ,когато ходих за малко да се спъна в младеж поседнал на стълбите в меко казано съмнително състояние.Баща ми каза ,че и на плъх по улицата пред входа се бил натъквал  Sick.
Места за паркиране няма,прахоляк и т.н и т.н.Та така по темата престижен център.Някой по-нагоре спомена за нови плочки,прекрасни фасади,китни и приказни градинки ?! Явно през различни очила гледаме.
По-голямата част от деня си прекарвам в другата топ локация по вашите разбирания-Изток.Не виждам с какво е по-добър от много други пък макар и крайни квартали.Стари сгради,апартаменти на клошари,каруци с коне,разбити улици.Ако си мислите,че там бъка от професори и аристократи сте в жестока заблуда.Там по градинките също можеш да видиш майки ,обиждащи децата си докато хвърлят поредния фас за земята.В Изток харесвам част от новото строителство ,но пък имам и идеи къде по-успешно да вложа 200 000 евро.стига да ги имам.
Аз за себе си все още не мога да намеря мечтаното място ,където да отглеждам двете си деца.Или съм много претенциозна,или твърде черногледа,но за мен София се превърна в кочина.Казвам го с болка,защото това е родният ми град и всички мили спомени са именно от тук.

# 738
Предполагам е много удобно да се родиш в Лозенец или Бояна и да плюеш по простолюдието.  Sunglasses
Ми, не всички сме имали този шанс.

Трещи  Peace

Е, именно за това не се включвам по тази тема да натяквам как при мене е хубаво. Ми хубаво е, факт. Ама аз съм си родена тука.  

# 739
По мое мнение и наблюдение само родените и израснали в Долния Лозенец, демек в центъра могат да претендират, че са елитен квартал.

Абе вие добре ли сте?
 Аз съм родена и израснала в това, дето ти му викаш Долния Лозенец.

Голям праз.

Хората в София са СМЕСЕНИ. Няма компактни среди от подходящи и неподходящи за съседство хора.  Все едно някой ги е взел всичките, па ги е размесил хубаво и ги е пръснал из кварталите. Защо и как се е получило се обясни неколкократно.

Абсолютно са смешни както претенциите за обособена среда в някои квартали, така и противопоставянето на Люлин-Младост. Щото са все тая.

Единствената разлика е там, където има компактна група от мургавите братя.

# 740
  • София
Например тонка трябва да се замисли как ще чака щерка си по нощите - на прозореца ли, на спирката ли...
Моля те, остави ми няколко годинки спокойствие. Twisted Evil

# 741
Според мене "претендират" е много силна дума, особено в контекста на елит  Laughing обаче наистина всички могат да претендират, и това е факт.

# 742
  • sofia
Тонка, блоковете до Цариградски комплекс вече са достъпни, откакто направиха що годе нормална връзка с Цариградско шосе, но това с кола. На градския транспорт са дълги и обиколни маршрутите.

# 743
  • София
О, Веси, аз отдавна не разчитам на градския транспорт и не го ползвам.  Peace

# 744
  • Once there was a Hushpuppy...
Iris04 - аз говоря за впечатленията ми от хора, които познавам от там. Така съм достигнала до извода, че могат да претендират за по-елитен квартал Peace

NinoTino - права си за претендирането Laughing

Даже съм забелязала, че освен че всички могат да претендират за каквото си искат, най-грозните жени винаги са с най-големите претенции Wink Непрекъснато го виждаме около нас, колкото е по-грозна една жена и не става за нищо, толкова е с по-големи претенции и елитна Mr. Green

# 745
  • София
Оф, стига де, и до грозните жени ли стигнахме. Те кои квартали обитават?  Mr. Green

# 746
NinoTino - права си за претендирането Laughing

Даже съм забелязала, че освен че всички могат да претендират за каквото си искат, най-грозните жени винаги са с най-големите претенции Wink Непрекъснато го виждаме около нас, колкото е по-грозна една жена и не става за нищо, толкова е с по-големи претенции и елитна Mr. Green

Не мога да взема отношение по въпроса, но щом ти се прииска да споделиш, лошо няма, на всеки се случва да се изкаже не по темата.  Simple Smile

# 747
  • София

Ъ-ъ, аз, не, че нещо, ама тук вече се затрудних.
Или завиваме към космите вече?

# 748
  • Once there was a Hushpuppy...
Даа Laughing
Завих рязко, от претенции за квартали го ударих на претенции за красота Mr. Green

Да, бе Нино как да не можеш да вземеш отношение Shocked
Всеки ден се възмущаваме от поредните кифли в Клю-то набедени за Мис-ки и кви ли не красавици Peace А, забравих и за елитни мадами...
Я, пак си помисли дали не можеш да взимаш отношение.....

# 749
  • София
Стига с това обсъждане на квартали де - темата беше за друго.
Има ли тук някой, които живее в затворен комплекс, за да направи съпоставка с Обеля и Надежда, м?
Какво има толкова да му разсъждавате, където е по-евтино - там се стичат по-ниско образовани хора, където е по-скъпо - там отиват по-високо образовани хора. Познавам хора, които живеят в къщи тип малка прогимназия и сбръчкват нос от погнуса, само като чуят за някой, които живеел в Изток, и съответно децата им учат в частни училища със себеподобни, за останалите е Младост и реномираното 125-то училище. Simple Smile

Това по дифолт, така ли?!  Mr. Green
образован=богат, необразован=беден  Joy

Ако не затъваме в частни случай - абсолютно е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт