Отговори
# 780
Образование и правопис също не вървят в комплект, има много примери за това.
Включително и във форума.
Това идеално илюстрира тезата на Аглая, че образованието в България е изключително обезценено.

Факт.

Та в кой квартал, казвате, са най-добре с правописа?

Люлин?

# 781
Понеже не забелязах Ясен да борави с преносните употреби на думата "богат"; да влага в понятието духовен смисъл, да кажем, аз също доразвих темата с буквалните ѝ конотации.

# 782
"Да унищожиш предразсъдъците на хората е по-трудно, отколкото да разделиш атома на частици."
Айнщайн

# 783
"Да унищожиш предразсъдъците на хората е по-трудно, отколкото да разделиш атома на частици."
Айнщайн
Много на място е този цитат Peace
Да, в Люлин има грамотни и в Лозенец има неграмотни/казвам го от личен опит/.

# 784
Когато купуваш имот, не му броиш само стаите.
Прави се "интервю", разговаря се със собствениците. По този начин хем имаш достъп до вътрешността на сградата, в която ще купуваш, хем в няколко посещения ще добиеш представа в тези разговори-както за степента на образованост (не на диплома) чрез начин на изразяване, изказ, така и за порядки в сградата, проблеми ако съществуват, ще видиш дали и как се поддържа. Удачно би било предварително да се поинтересувате-плащат ли живущите, не плащат ли, ремонтира ли се, пази ли се, има ли шумни, има ли пияни и т.н. Това е само на първи прочит, все пак гаранции няма, но си е вид интервю -както за съседите, така и за сградата/имота. Гледа се локация, проучват се училища. Обхождат се тротоарите около училището/градината, влиза се в магазина, който е наблизо. Има милион теми за това или онова училище дори тук, че и поименно за учители гледам се пише. Има и отворени врати, има часове за посещение при директорите-отивате, разговаряте, виждате на първо четене нещо. Да, винаги могат да изникнат проблеми, но при задоволително за вас ниво, предварително проучено, тези проблеми винаги могат да намират решения.
Та толкова за професиите, джиповете, заплатите. Да, по правило едни определени имоти държат малко по-различни цени.

# 785
Ако някой потропа на вратата ми и каже, че иска да си купи апартамент в блока ни и в тази връзка иска да зададе няколко въпроса, категорично няма да му отговоря нищо!

# 786
Защо на теб лично?
Има си домоуправители, има си лица за връзка. Теб точно никой няма да те безпокои. Проучвания се случват и без звънене на вратата ей така.
Или пък ти ако не искаш да кажеш, други си казват. Grinning

# 787
  Що пък да не му отговоря? Но първо ще го огледам хубавичко, ще го поразпитам малко, и тогаз ще му отговоря.

# 788
Когато купуваш имот, не му броиш само стаите.
Прави се "интервю"...

А преди това се минава през църквата и се пали свещ да не попаднем на съфорумка.
Току виж и най-лошият квартал ни се сторил подреден, възпитан, мил, културен и високообразован.  Flutter

# 789
  Що пък да не му отговоря? Но първо ще го огледам хубавичко, ще го поразпитам малко, и тогаз ще му отговоря.

И това. Да
Има места по света, където да си купиш и нанесеш ей така някъде не може да стане. Ако не те одобрят съседите-не може.

# 790
Ако някой потропа на вратата ми и каже, че иска да си купи апартамент в блока ни и в тази връзка иска да зададе няколко въпроса, категорично няма да му отговоря нищо!

А ако ти си в отсрещната ситуация? Дали би купила в сграда, в която потенциалните ти съседи те "посрещат" така?

# 791
Възпитанието ми не би ми позволило да почукам на нечия врата и да каже - "Здравейте, търся апартамент в района, я ми кажете вие тук възпитани ли сте, какви са Ви професиите, колко получавате, чистите ли входа, плащате ли си таксите редовно?"

# 792
А ако добрият ти съсед утре реши да си продаде апартамента и новият съсед не отговяря на критериите ти, и ти ли ще си продадеш апартамента?

# 793
А ако добрият ти съсед утре реши да си продаде апартамента и новият съсед не отговяря на критериите ти, и ти ли ще си продадеш апартамента?
Уместен въпрос.

# 794
 Peace Ще отговоря, но според това как съм му скроила шапката.
Каквито и проучватия да се правят, винаги има неща, които да убегнат, та ако ще и с детектив да проучваш. Хората се променят до неузнаваемост при определени стечения на живота. Алкохолизират се, отключват психични проблеми. И става голямо мазало.

Общи условия

Активация на акаунт