Не съм сигурна, че ще бъдеш разбрана. Мисля, че в България, в повечето случаи, богатството се свързва с показност и изтъкване.
Моля, обърнете внимание, казвам "в повечето случаи", винаги има изключения.
По света, човек често среща много заможни хора, без да си даде сметка, че въпросните са такива.
Не знам защо, но мисля, че в България има хора/среди, които се опитват да изтъкнат и акцентират на неща, които практически за тях не съществуват.
Не мисля, че е точно така. И в България има много богати, които не парадират (дали заради възпитание, дали от страх, отделен въпрос). Но богатството, независимо дали е показно или не е, за мен не може да бъде критерий за харесване или не, и съответно, за желание за съседство. Това исках да кажа.
Колкото до министър-председатели и губернатори, или местен еквивалент, за мен те са хора като всички други - и сред тях им,а и свестни, и боклуци, лошото е, че политиката е занятие, свързано с много компромиси. и от там, хората често престъпват моралните закони. Но това си е обща черта на политиците навсякъде. Обсъждали сме с колеги и съм се смяла на реакцията на хора от Унгария, Италия, Германия на техни "звезди" в политиката. Нищо по-различно от нашия "клюкарник"

Poppeа, аз много ясно написах, че става въпрос за официалните резиденции, а не къщите, на въпросните политици. Явно не правите разлика между двете. Ваш проблем.
По повод на другото, което се опитах да кажа, явно не ме разбирате, затова повече няма да коментирам.