Отговори
# 1 950
  • София

Това важи и за Люлин. Например съученичка от съседен клас в основното ми училище ми беше голямата дъщеря на Петко Петков от Трамвай №5.

Живееха в съседния блок, приятно семейство. Simple Smile

# 1 951
Навсякъде има простаци и лоши хора. Въпрос на късмет ли на какви ще попаднеш?

# 1 952
T.e. ако през януари съм за 2 седмици на Хаваите, Малдивите, Сейшелите и т.н. и т.н. и т.н..... трябва специално да не си поствам албум.... за да не излезе, че парадирам?

Т.е. който ходи на палатки на Арапя, може да поства. Който ходи на сафари в Кения... не може?

Всичко може, но понеже питаш какво от изброеното е парадиране. Останалото са неща, които човек прави като част от живота, а не защото някой гледа.
Удоволствието от пускане на албуми е в това - някой да ги гледа.

Но аз съм от хората, които не смятат, че Фейсбука трябва да отрази всяка тяхна стъпка, иначе не се брои за направена.  Laughing

Обтекаема си. Затова ще попитам съвсем ясно.

Иван и Петър обичат да си пускат семейни снимки във ФБ. От почивки, семейни занимания, пътувания, ваканции.... Навик им е. Хубаво им е. Така семейство и приятели споделят радостта им и техните прекрасни моменти.

Иван ходи на почивка в Доспат на почивната станция на енергото и си пуска снимка оттам с жената и децата как ловят риба на язовира. Иван е хванал пъстърва.
Петър ходи на почивка на Хаваите и си пуска снимка оттам как ловят риба с жената и децата. Петър е хванал риба тон.

Правилно ли разбирам, че според теб Петър парадира.
Правилно ли разбирам, че за да не изглежда един човек, че парадира, той задължително не трябва да разказва или поства снимки от пътешествието си до Хаваите?
Правилно ли разбирам, че хората, които почиват на Хаваите, трябва да пазят това в тайна?

Нофелет, така ме разсмя с прилагателното, че останалото го прочетох малко по диагонал, извинявай.

Аз точно съм написала какво мисля. По твоите примери - и двамата парадират, и двамата.  Mr. Green

Защо да трябва да пазят в тайна? Притесняват се какво ще кажат хората?

# 1 953
  • София - Рим и обратно
Ами то си е напълно субективно - за един може да е парадиране, за друг - да не е, за самия Петър може да е нещо съвсем нормално, а може и да иска малко да се изфука (човещинка)....та кой го определя какво е? По-точно - всеки си го определя, както намери за добре .
Сега, ако Петър постне снимките от Хаваите в отговор под снимките на Иван от язовира в Доспат, с коментар "и ни е малко попътувахме....", е  това вече по-единодушно може да се схване като парад.

# 1 954
Понеже виждам, че още си мерите известните  Mr. Green да кажа, че не само вие, но и хората, от които бягате, тичат по тях. Първенюта и хора с комплекси от положението си се нанасят точно в тези квартали и парадират с адреса си. Сума ти е сврян в боксониери, само и само да там. Хората от подземния свят също.
Така че наличието на известни личности е нож с 2 остриета  Simple Smile

Аз поне нищо не си меря, видно и от кометарите ми. 

# 1 955
  • София
Да не говорим, че тогава всички предпочитаха Люлин пред Младост защото докато в Люлин вече имаше училища и поликлиники, то в Младост имаше разорани ниви.

нима?  Wink

според Уикипедия, строителството на Люлин започва през 1973-та година. През 1973-та година приема първия си випуск 125-то училище в Младост-1.

# 1 956
Да не говорим, че тогава всички предпочитаха Люлин пред Младост защото докато в Люлин вече имаше училища и поликлиники, то в Младост имаше разорани ниви.

нима?  Wink

според Уикипедия, строителството на Люлин започва през 1973-та година. През 1973-та година приема първия си випуск 125-то училище в Младост-1.

Мда.  Mr. GreenЯсно си личи, че по онова време не си живяла в районите и черпиш инфо само от Гугъл.
Вярно е че Младост - 1 е започнато преди Люлин, но само толкова. Цялостното развитие на Люлин края на 70-те и началото на 80-те изпреварва значително Младост.
Но предлагам да не отегчаваме аудиторията с подобни подробности.

Скрит текст:
Между другото не всичко, което пише в Уикипедия е вярно.  Wink

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 15:53 от Анонимен

# 1 957

Казах го на шега, затова и човечето в края е такова  Hug

нима?  Wink

Тогава са започнали панелите. Къщи си е имало и преди 1973-та.
За училищата, 37-мо, например, е от 1924 г., преди няколко дни имаше 90 г. юбилей.
137-мо пък е от 1957 г.

# 1 958
Сега те разбирам. За теб постването на снимки от семейна почивка си е парадиране. Дали е на пикник край някое пернишко село, дали е на палатка в някой бг мизерен къмпинг или на Хаваите... все си е парадиране.

Но не ти вярвам. Не си искрена. И съм сигурен, че не само аз смятам така.

Да смяташ, че постването на снимка от някой бг язовир как ловиш риба с децата, е парадиране си е..... изсмукана от пръстите теза. И й личи.

# 1 959

Казах го на шега, затова и човечето в края е такова  Hug

нима?  Wink

За училищата, 37-мо, например, е от 1924 г., преди няколко дни имаше 90 г. юбилей.
137-мо пък е от 1957 г.

В Уикипедия пише, че първите населявания на блокове в Люлин са от 77 г., което не е вярно или поне според майка ми  Mr. Green Те са заварили вече пълни блокове в 1-ви микро-район през 75 година. А пък първият випуск на основното ми училище (90-то) е от 1976 г.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 16:34 от Анонимен

# 1 960

Това важи и за Люлин. Например съученичка от съседен клас в основното ми училище ми беше голямата дъщеря на Петко Петков от Трамвай №5.

Живееха в съседния блок, приятно семейство. Simple Smile

Това ми напомни, че Виолета и Краси Гюлмезови от дует "Шик" живееха и все още живеят в "Надежда". Ето, авторката може да спре да се притеснява за обкръжението си.  Mr. Green

# 1 961
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз обичам да пускам снимки във фейсбук. Само не знам с какво парадирам, понеже не са ми от Хаваите Blush.

# 1 962
Та, независимо, че по тези блокове живеят интелигентни хора, общо взето имотите им са непродаваеми, а децата не знам дали си ги пускат по площадките изобщо.

Това за непродаваемостта не е вярно твърдение. Имам апартамент в същия блок, от години не спират да ни тормозят да го продадем. Сравнявайки го с Надежда например, хората като манталитет са съвсем различни.

# 1 963
  • София

нима?  Wink

Мда.  Mr. GreenЯсно си личи, че по онова време не си живяла в районите и черпиш инфо само от Гугъл.
Вярно е че Младост - 1 е започнато преди Люлин, но само толкова. Цялостното развитие на Люлин края на 70-те и началото на 80-те изпреварва значително Младост.
Но предлагам да не отегчаваме аудиторията с подобни подробности.

Скрит текст:
Между другото не всичко, което пише в Уикипедия е вярно.  Wink

ясно си личи единствено това, че самомнението ти е прекалено.  Simple Smile

в Младост-1 живея от 1970-та година. знам всичко за квартала си. в Люлин, признавам, съм ходила 2 пъти в живота си.

# 1 964
  • София

нима?  Wink

137-мо пък е от 1957 г.

Човече, не се подвеждай по юбилеите на училищата Simple Smile то и младосткото 125-то училище празнува догодина 60-годишен юбилей, но това не значи, че винаги се е помещавало в Младост. Преди това е било в центъра, просто е носило същия номер. Така си създават хора изкуствена история. Същото вероятно важи и за цитираните от теб училища. На мястото на Люлин преди 90 години не е имало град...

Общи условия

Активация на акаунт