Отговори
# 1 965

ясно си личи единствено това, че самомнението ти е прекалено.  Simple Smile

в Младост-1 живея от 1970-та година. знам всичко за квартала си. в Люлин, признавам, съм ходила 2 пъти в живота си.

Това обяснява всичко. И самомнението и чувство на превъзходство(съвсем необосновано всъщност) на живуща в Младост над живущи в Люлин. И липсата ти на осведоменост.
За разлика от теб като бивша живуща (десетилетия от 1975 г.) в Люлин и ежеседмично посещаваща Младост(по стечение на съдбата и обстоятелствата) в същия този период мога съвсем уверено да твърдя това, което твърдя по горе.

Не мога да разбера от къде извира тази легенда за Младост като лукса и престижа на спалните на София. Пфу.

# 1 966
  • София
Bliss, ако тръгна да се заяждам като теб, непременно ще намеря оправданието ти в десетилетното живеене в Люлин, за да сме в духа на темата.  Laughing

стига нонсенс, моля те!

коригирах единствено невярното ти твърдение, че Люлин бил по-напред в инфраструктурата от Младост, което просто исторически няма как да е вярно. това не бива да е повод да търсиш всячески варианти да затапиш опонента, да го обидиш и прочие. понякога се случва да не си прав, не е грях...

нито съм казала някъде, че Младост бил лукс, нито престиж. няма нужда от фучене и плюене. напротив, ясно заявих, че за мен цяла София е кофти град.

# 1 967

Джо, Нофелет, онлайн публикуването на снимка винаги е с цел "вижте ме, вижте ме (колко ми е хубава снимката/ колко съм хубав аз/ колко хубаво е мястото, където съм)", независимо какво точно има на снимката. Затова като действие се различава от паркирането на кола пред къщата и храненето някъде в някакви дрехи - едното е да живееш, а другото е "вижте как живея". Това имам предвид с цялата дискусия по парадирането.

Вероятно не се приема добре като теза, защото се свързва с натриване "...пък вие не живеете така". Не е задължително. Споделянето на снимки само по себе си обаче винаги е "вижте колко е хубаво, възхитете ми се (на уменията/ окото/ вида ми/ гледката)".

Което не е лошо, аз обичам и да показвам, и да разглеждам снимки.  Laughing

Ако човек толкова се тревожи дали някой ще си помисли, че парадира, няма да публикува нищо. Пък и зависи на каква аудитория го показва. Ако разглеждащите снимките имат семеен имот на Малдивите, вила на Хавай и хотел на Сейшелите, може да го съжалят, горкия, че само за две седмици е могъл да отиде.  Laughing

# 1 968
Bliss, ако тръгна да се заяждам като теб, непременно ще намеря оправданието ти в десетилетното живеене в Люлин, за да сме в духа на темата.  Laughing

стига нонсенс, моля те!

коригирах единствено невярното ти твърдение, че Люлин бил по-напред в инфраструктурата от Младост, което просто исторически няма как да е вярно. това не бива да е повод да търсиш всячески варианти да затапиш опонента, да го обидиш и прочие. понякога се случва да не си прав, не е грях...

Виж сега нивото ти ми е дълбоко познато и хич няма да ти се впечатлявам...

Исторически погледнато е вярно, че проекта Младост е стартирал преди Люлин с малко блокове и инфраструктура в Младост -1. Обаче.... за доста години проекта Младост се развива значително по бавно, да не кажа почти незначително на фона на Люлин. Докато Младост остава на ниво 1-ва/2-ра част в Люлин вече се работи по 5-ти  микро-район...Инфраструктурата, училища, мед. заведения и транспорт са значително по-добри.  
Като днес си спомням поляните около Младост -1 за сметка на развитието на Люлин по същото време. Колеги на баща ми живеещи в Младост, сериозно ни завиждаха за околната среда по онова време.
Но ти няма как да го знаеш, защото сама казваш, че в Люлин не си била.

За разлика от теб аз не се докачам  на тема произход, местожителство и прочие и злобните ти забележки само показват ниско ниво и възпитание..... отново.  Mr. Green

# 1 969
Темата нещо се превърна във война между Младост и Люлин, а има къде по-лоши квартали.

# 1 970

Тогава са започнали панелите. Къщи си е имало и преди 1973-та.
За училищата, 37-мо, например, е от 1924 г., преди няколко дни имаше 90 г. юбилей.
137-мо пък е от 1957 г.

Човече, не се подвеждай по юбилеите на училищата Simple Smile то и младосткото 125-то училище празнува догодина 60-годишен юбилей, но това не значи, че винаги се е помещавало в Младост. Преди това е било в центъра, просто е носило същия номер. Така си създават хора изкуствена история. Същото вероятно важи и за цитираните от теб училища. На мястото на Люлин преди 90 години не е имало град...

Не, не важи. Няма какво да се разсъждава над вероятностите, все пак все още има живи свидетели, които са учили в 37-мо и преди Люлин  Rolling Eyes.  Тогава там се намираше Модерното предградие и имаше къщи.
"На 12.12.1924 г. в столичния квартал Модерно предградие родолюбиви българи с безвъзмезден труд и средства изграждат 37-мо училище."

# 1 971
  • София
Част от Модерното предградие все още си съществува, с къщите. Първите му жители са преселници от Западните покрайнини.

# 1 972
Да, знам. Скоро гледах на картата колко се е свило, голяма част сега е 9-и микрорайон, може би и други.

# 1 973
Джо, Нофелет, онлайн публикуването на снимка винаги е с цел "вижте ме, вижте ме (колко ми е хубава снимката/ колко съм хубав аз/ колко хубаво е мястото, където съм)", независимо какво точно има на снимката.

...

Споделянето на снимки само по себе си обаче винаги е "вижте колко е хубаво, възхитете ми се (на уменията/ окото/ вида ми/ гледката)".

Случайно да ти е минавало през ума, че семействата на много от нас живеят на различни континенти и тези снимки са начин да ги пробщиш към твоя живот и да се почувстват част от него? Не ми отговаряй всъщност, ясно, че не ти е.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 20:24 от Ли Лу

# 1 974
Темата нещо се превърна във война между Младост и Люлин, а има къде по-лоши квартали.

Да,например Военна Рампа  hahaha

# 1 975
Отдавна не бях чела коментари в темата, но забелязвам, че тя се е върнала към корените си - "елитния източен квартал" от първия пост на авторката, демек "Младост".  Mr. Green

# 1 976

Случайно да ти е минавало през ума, че семействата на много от нас живеят на различни континенти и тези снимки са начин да ги пробщиш към твоя живот и да се почувстват част от него? Не ми отговаряй всъщност, ясно, че не ти е.

Не ми е минавало през ума, защото членовете на моето семейство, които са на различни континенти, ми пращат снимките си по мейл и скайп, явно нямат потребност да ги плесват пред 200-300 души накуп.

# 1 977
Не ми е минавало през ума, защото членовете на моето семейство, които са на различни континенти, ми пращат снимките си по мейл и скайп, явно нямат потребност да ги плесват пред 200-300 души накуп.

О, ами така кажи, да те разберем, де.
Значи, ако "пльоскаш" снимките си само на семейството по мейл и скайп (до коя бройка толерираш; приятелки, които живеят в други страни може ли?) е нормално. Другото- показност, нужда от чуждо възхищение итн. В това число и блоговете най-вероятно  Simple Smile

Току що разгледах албум от Бразилия и съм безкрайно щастлива, че хората споделят преживяванията си с мен. Точно на тези едва ли им е нужно моето възхищение. Или на блогърката с безценните съвети, която "следвам" от поне три години и почти обколи света.

Както и да е, не мисля да споря, научила съм да не си губя времето с неважни работи (по-скоро се опитвам).
Само ще ти кажа, че лично аз съм се убедила, че всеки човек вижда света със собствените си комплекси. Ти, аз, всеки. И си струва да се помисли над това.

# 1 978

О, ами така кажи, да те разберем, де.
Значи, ако "пльоскаш" снимките си само на семейството по мейл и скайп (до коя бройка толерираш; приятелки, които живеят в други страни може ли?) е нормално. Другото- показност, нужда от чуждо възхищение итн. В това число и блоговете най-вероятно  Simple Smile

Току що разгледах албум от Бразилия и съм безкрайно щастлива, че хората споделят преживяванията си с мен. Точно на тези едва ли им е нужно моето възхищение. Или на блогърката с безценните съвети, която "следвам" от поне три години и почти обколи света.

Ли Лу, ти или нарочно, или - не знам по какви причини - не ми четеш внимателно постовете и се хващаш за този ъгъл, който резонира с твоите уши, а оттам допълваш по въображение. Хората споделят, за да бъдат видени, от кого, до каква степен, всеки си решава сам. "Възхищението" няма задължителна негативна натовареност, аз също публикувам снимки понякога, както и искрено се радвам на снимки, публикувани от приятели.

Хайде да не си разказваме Нюзфийдовете, защото е глупаво и няма връзка с дискусията. Която, всъщност, се отнасяше конкретно до сравнението между действие и показване на действие, ни повече, ни по-малко. Слагам в скрит текст, за да не стават "чаршафи".

Скрит текст:
Ако имам скъпа кола (и просто хората ме виждат какво паркирам), живея в скъп район (все пак не го пазя в тайна, някой ако те пита къде живееш.... не лъжеш, а си казваш истината), нося скъпи дрехи (не се виждат етикетите, но качествената дреха се познава), сядам в скъпи ресторанти (виждам се през витрината докато хапвам, не се дегизирам специално, за да не бъда разпознат), във ФБ-ука албумите ми са от скъпи и екзотични дестинации.....

това парадирдане ли е?

Само частта със Фейсбука.  Wink

Спирам да се обяснявам, кой каквото разбрал - разбрал.

# 1 979
Да,например Военна Рампа  hahaha

Абсолютно нищо смешно няма  Peace това наистина са 2 от най-уредените квартали.

Общи условия

Активация на акаунт