Отговори
# 2 295
  • София
София не е единственият град в Европа, който се изпразва по празниците...

Не им разваляй илюзиите де.
Снощи писах първо просто 'град', после 'град по света' и накрая викам, айде да оставя само  Европа. Ако ми кажат, че не съм права, ще има как да кажа, че не са ми го разказвали приятелки, а съм го виждала макар и през ключалката  Embarassed

Писахме ли по-назад за кои социални групи е типичен локалният шовинизъм? Аз нямам смелост да кажа какво ни учеха в час по социология  Embarassed

Poppea, пази си нервите, просто няма сми  Simple Smile

# 2 296

sophiemmaspencer, от наблюденията си тук на хора с инженерни специалности (бг диплома и опит от България) започват като инженери и тук, дори и без познати.
Но сте прави има хора, които чакат някой да ги "уреди"...

И след като си вземат изпита в ордера. Нали няма да ме караш да търся линкове към всички инженерни ордери на всички провинции и територии на Канада....

# 2 297

Писахме ли по-назад за кои социални групи е типичен локалният шовинизъм? Аз нямам смелост да кажа какво ни учеха в час по социология  Embarassed

Какви социални групи? Тук всички са от лъв нагоре.

# 2 298
...

Poppea, пази си нервите, просто няма сми  Simple Smile

Не влагам нерви, само инат  Grinning А че няма смисъл, си права.

# 2 299
  • София
Пропускаш, че влагаш и здрав разум  Simple Smile

# 2 300
Пропускаш, че влагаш и здрав разум  Simple Smile

Опитвам се, но никак не е лесно  Simple Smile

Да добавя тук: въпросът за 3,2 милиарда долара (ценка на 21st Century Business Herald), вече трансферирани от Китай към  Канада и САЩ чрез инвеститорски програми и закупуване на имоти (и двете), както и за контрола на произхода им,  се коментира от Уол Стрийт Джърнъл и Блумбърг - няма да коментирам кои и какви са тези медии. Просто това са факти, а дали хареват на някого или не, отделен въпрос. Канада и САЩ са ги приели вече тези пари (очевидно са преминали проверката им за произход Wink, а сега самият Китай разследва произхода им - и то повече загрижен за изтичането на пари от Китай, отколкото за чистота. A, някъде мернах, че програмата на Канада съществува от 1986 година (до юни 2014 - с промяна на сумите през 2011) - за 30 години доста народ може да влезе, да не говорим, че това е само федералната порограма, а има и кебекска.

Честно, не разбрах защо китайците от Китай, имигрирали в Канада с пари, толкова раздразниха Титина newsm78 , та взе да ми обяснява как не били китайци и не били с пари, и Форбс не били изобщо за вярване, и не били 800 000,и не били назаем,  и изобщо нямало такова нещо.... Къде я настъпих по мазола, не ми стана ясно.    

Последна редакция: сб, 27 дек 2014, 16:32 от Анонимен

# 2 301
София не е единственият град в Европа, който се изпразва по празниците...

Абсолютно е така - и най-смешното е, че се оплакват по същия начин от задръстванията и хаоса по пътищата Simple Smile

# 2 302

Абсолютно е така - и най-смешното е, че се оплакват по същия начин от задръстванията и хаоса по пътищата Simple Smile

Кой какъвто хаос си има,  от такъв се оплаква Simple Smile

# 2 303
Днес млади и амбициозни хора започват с тамошни дипломи, платени от мама и тате от БГ /или по Еразъм/ и то директно в големи офиси и не винаги от най-ниското стъпало.
Ако правилно разбирам Нем, а аз съм на същото мнение, става дума за вече десетките хиляди деца, които всяка година отиват да учат в немскоговорящите държави, Холандия, Дания, УК, Франция. .....

Подкрепям. Има единна система за кредити и приравняването става бързо и лесно. А докато учи там, българинът, стига да е достатъчно пробивен, си намира работа по специалността (почасово или на проектен принцип, или и двете), трупа стаж и после остава, стига да иска. Бенефитът е от унифицираната образователна система - административно, не по престиж, както вече каза.

# 2 304
Напълно разбирам как се чувстват кореняците софиянци (които са решили да прекарат празниците у дома) в дълъг период почивни дни. Какво толкова виновно има в това да се радваш, че градът е празен, няма задръствания, има места за паркиране, по магазините е спокойно за следколеден шопинг, навсякъде е тихо и се сипе сняг....

Ми, то аз дето не съм кореняк софиянец, се радвам, че какво да се чудя на кореняците.

# 2 305
Напълно разбирам как се чувстват кореняците софиянци (които са решили да прекарат празниците у дома) в дълъг период почивни дни. Какво толкова виновно има в това да се радваш, че градът е празен, няма задръствания, има места за паркиране, по магазините е спокойно за следколеден шопинг, навсякъде е тихо и се сипе сняг....

Ми, то аз дето не съм кореняк софиянец, се радвам, че какво да се чудя на кореняците.

Искам да ти кажа ,че и хората в другите градове се радват на спокойствието  Peace сега в Пловдив също се шофира нормално и няма километрични опашки в супермаркетите.Явлението "изпразване на града в празнични и почивни дни " не е патент само на София  Wink Peace

# 2 306

Искам да ти кажа ,че и хората в другите градове се радват на спокойствието  Peace сега в Пловдив също се шофира нормално и няма километрични опашки в супермаркетите.Явлението "изпразване на града в празнични и почивни дни " не е патент само на София  Wink Peace
Очаквам сега и мами от Бургас, Русе, Велико Търново и Варна да се включат с пост "Ей, и при нас е празно!"

Хм, а някой от Стара Загора, с комплекс за малоценност по критерий "произход" няма ли да се включи да ни каже, че И ПРИ НАС Е ПРАЗНО?  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Усещайте се малко.

# 2 307

Ти пък какво правиш там като си несофиянец???
Разбиваш им теорията? Ужас! Mr. Green

# 2 308
Аз комплекс за малоценност нямам  Joy в твоите изказвания прозира такъв!

# 2 309
Е, не.... а какво е това?

Някой казва "В София е празно, толкова се кефя "

И отдолу "Аллоооу, ей, и при нас в Пловдив е празно"

Мисля, че няма много много място за тълкуване какво може да провокира подобен отговор. Какво точно искаш да кажеш с този пост?

"И при нас в Пловдив е празно" Ми супер като е празно. Само дето едно е да го споделиш първа, съвсем друго е да го кажеш, след като някой вече го е споделил за София.

"И при нас в Пловдив е празно, не само при вас в София пък!" - типичен провинциален комплексар.

Очаквам продължение:

"Мчи и ний си имами молуви вечи"... "Мчи и ний си имами задръствания, ни можи да са кара, кат в София стана, чи й по-зле дажи" "Мчи и ний си имами тиатри и кину"

.......  Stop

Общи условия

Активация на акаунт