Отговори
# 2 355
Дайте по темата наистина.Влезте ни в положението, и на нас, които четем... Joy Joy Joy

По темата - много е определящ Simple Smile А вие не четете, ако не искате, насила никой не ви кара.

# 2 356
Къде видя нерви ( думата нервички ми звучи диста инфантилно). Когато коментираш нечий пост и се опитваш да вкараш доза сърказъм първо се замисли, правила ли си го ( в момента говорим за парична транзакция). Благодаря че ме информира, че се нарича превод, а не трансакция. Проверих го, нарича се транзакция, за човека изпращаш парите е превод, а за банковата система е транзакция, така, че напълно правилно съм използвала термина.

сАрказъм Wink не е свързано със сърми

Титина, на този свят същестуват различни източници на информация, някои дори са достоверни, иначе нямаше да съществуват, ами щяха да са фалирали досега. А това, че ти си правила нещо по определен начин изобщо не значи, че всички други са правили това нещо по същия начин. Или че ако на теб ти е било трудно или невъзможно, на всички други също е било такова. Има начини едно трудно нещо да бъде улеснено и най-ефективният обикновено е свързан с пари Simple Smile

Твоята теза "на мен така се случи, значи, няма как да е другояче" в изследванията се нарича "извод на база непредставителна извадка" Wink

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 00:17 от Анонимен

# 2 357
  • София
А вие не четете, ако не искате, насила никой не ви кара.
Моля? От кога тоновете спам се толерират, че явно съм пропуснала. Темата отдавна се изчерпа и си е за ключ.

# 2 358
Реших да надникна и какво - бибиб пак в центъра на скендъла. Каква изненада!
Не разбрах какво общо имат транзакциите с квартала. Но и как да разбера като в наше село не сме запознати с тази сложна теминология.  Grinning

Ами понеже от транзакциите зависят средствата за купуване на жилище, а от там - цените, а от там възможностите на хората да живят в този квартал, а от там, да си възпитават добре детето  - затова връзката е съвсем пряка Simple Smile Питай ванкувърци по въпроса за трансферите на китайски пари към техния град.

# 2 359
А вие не четете, ако не искате, насила никой не ви кара.
Моля? От кога тоновете спам се толерират, че явно съм пропуснала. Темата отдавна се изчерпа и си е за ключ.

Както ще прочетеш по-горе - връзката е съвсем пряка, така че спам няма. А ако на вас не ви е интересно, пак казвам,  можете да не четете Simple Smile

# 2 360
  • София
Спам в Клюкарника. Никога не е било.

# 2 361
Спам в Клюкарника. Никога не е било.

Няма и да бъде.... Grinning

# 2 362
  • София
Оставям ви да си се лигавите на спокойствие. Явно е съвсем нормално по това време на денонощието, но понеже лягам рано, не съм запозната...

# 2 363
Твоята теза "на мен така се случи, значи, няма как да е другояче" в изследванията се нарича "извод на база непредставителна извадка" Wink
Моята теза се базира на закон и личен опит, при теб е "ала една съседи ми каза".

И за да допълня за инвестициите в Канаада от Китай, това което се въртеше в умът ми з 1 мил се оказа вярно. Реален пример от АВ, 2014 това е сумата, която са накарали китайски гражданин да инвестира за да получи PR. А ти продължавай да си четеш списНия.

# 2 364
Какъв Абърдийн, какъв Единбург.

Хм, всъщност... има нещо позитивно. След 1 г. живот там ще започнеш да цениш хубавото време и слънцето и те ще станат толкова значими за теб така, както никога не си очаквала.

Peace

# 2 365
  • София
Малко по темата....с извинение  Grinning
Струва ми се, че немалко хора не общуват активно със съкварталците си, аз също съм от тях. Чувала съм го и от други хора, живеещи в далеч по-престижни райони от мен. В този случай кварталът не е чак толкова решаващ за възпитанието на детето. И да не забравяме изначалния характер, който няма общо с квартала.

Но има значение, не е като да няма. В някои квартали са строили блокове за работници с червени потници, в други - за инженери. В някои квартали ходи 1 рейс или трамвай, в други има всякакъв градски транспорт. То е омагьосан кръг: в бедните квартали по-често трошат всичко наред, съответно общината нито ще пусне нови рейсове точно там, нито ще ремонтира площадките. По тази причина пък нормалните хора ще избягват квартала и така нататък.

# 2 366

Но има значение, не е като да няма. В някои квартали са строили блокове за работници с червени потници, в други - за инженери. В някои квартали ходи 1 рейс или трамвай, в други има всякакъв градски транспорт. То е омагьосан кръг: в бедните квартали по-често трошат всичко наред, съответно общината нито ще пусне нови рейсове точно там, нито ще ремонтира площадките. По тази причина пък нормалните хора ще избягват квартала и така нататък.

Ами не е точно така, поне що се отнася до София. Има немлако "престижни" квартали почти без транспорт - витошките примерно, Гео Милев (верно той е недалеч от центъра). По-скоро хората бягат от строго панелните квартали към тези с повече зеленина, по-ниско строителство, по-малко съседи. Но това отнема време докато се избистри софийското квартално разделение.

В последните години от комунизма се строяха комплекси и настаняваха там който е наред по нужда, не бяха блокове за определена каста. По тази причина в Овча Купел имахме съседи лекари, учители по математика, шофьор на автобус и т.н., но всички млади хора с деца. Сега поради отдалечеността и панелната структура - кварталът не е предпочитан. Не защото е строен за работници.

# 2 367
  • София
А ведомствените жилища? В Дружба 2 колко военни блокове има...И в Люлин, доколкото съм чувала
По соцвреме далеч не цареше чак такъв ред и дисциплина - яко връзки трябваха, за да се закачиш някъде. Да, картотекиран си и какво? Чакаш си, че и да се оплакваш нямаш право.
Тъй като имам поглед върху Хиподрума - там съвсем не са ниски блокове, но е от топ локациите. Поне не е презастроено.

# 2 368
Малко по темата....с извинение  Grinning
Струва ми се, че немалко хора не общуват активно със съкварталците си, аз също съм от тях.
А аз не. Познавам си комшиите. Знам текущите клюки. Познавам и кучетата и котките в квартала си.
Познавам местните луди, знам кое дете на кого е, коя кола на кого е....
И биричка в кварталното заведение си пийвам. И според мен така е редно.

Типа квартали, с високи дувари, където никой никого не познава, и където движението е от вратата в колата и от колата до вратата, не понасям и не искам да живея в такъв.

Няма ли комшулук-няма живот.

# 2 369
Какъв Абърдийн, какъв Единбург.

Хм, всъщност... има нещо позитивно. След 1 г. живот там ще започнеш да цениш хубавото време и слънцето и те ще станат толкова значими за теб така, както никога не си очаквала.

Peace

Aз и сега ги ценя много. Но смятам срещу този стандарт, който можем да имаме там, ще преглътна времето.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт