Ще имам близнаци! Тема с продължение 33

• 46 442
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • Шумен
При секцио според мен стреса за лекаря е най-малък, не за бебето Wink Тъй като той знае какво стандартно да очаква и как да реагира (изключвам спешните състояния с изненади). Да има стрес за детето при естествено раждане, но също така това е процес заложен от природата. По време на преминаване през родовия канал от белите дробове естествено излиза околоплодната течност (ако има такава в дробовете), докато при секцио много често бебетата се нуждаят от помощта на екипа за това, преди да започнат да дишат сами. Освен че съм чела и гледала филми по темата и на двете ми бебета след секцио им е оказана такава помощ. А всичко си им е наред на децата, дори са с отлични оценки на тестовете след раждане (нали се прави оценяване по различни показатели при раждане и на петата или десетата минута мисля, само името на този тест може да сгреша затова не го пиша).
За коликите питаше една мама, при нас на 10-тия ден лекар ми каза че са започнали и ми посочи признаците (моите не са плакали от колики, само си свиваха крачетата и пръцкаха дори на сън), племеницата я почнаха силни на 7-мия ден. Въпреки че стандартно лекарите говорят че започват от 20-тия ден нататък Simple Smile

# 106
... да видя каква е нагласата на лекаря  и да мога и аз да се настроивам, та той си клони към секцио-било по-добре за бебетата, стресът бил по-малък
Нагласата на лекаря е да вземе повече пари за операцията, нещата да са си му планирани по график - какво е това да му раждаш 16-20 чАса...? И той е човек, все пак  Rolling Eyes Истината е, че просто така им е по-лесно.
Стресът за бебетата със сигурност е повече при оперативното раждане.

Тестът при новородените се казва Апгар тест  Peace

Коликите понякога могат да започнат и от 7-ия ден.

# 107
  • Шумен
Да за същия тест ми е мисълта Simple Smile

# 108
На 25.11. последния ден на 35 седмица се родиха нашите тризнаци с кг 1990, 2070 и 2030. След две седмици в интензивно отделение от вчера сме вкъщи - и тримата в добро здраве. Сега трябва да се хранят добре по 8 пъти на ден и да наддават добре.

# 109
  • София
Ехаа, колко хубава новина! Да сте живи и здрави и всеки ден да си дарявате любов и усмивки:)) Как се казват бебоците?

Въпрос към родилите мами: как извеждате сами бебетата? Днес се замислих, като нямаме асансьор и количката ще седи някъде във входа, как ще сляза/ще се кача сама с двете бебета на ръце. Как ще отключа примерно. Може да звучи глупаво, но се чудя.

# 110
  • Пловдив
Bubblemubble, страхотна новина, да са ти живи и здрави малките герои и много да се радвате едни на други  bouquet
Мохита, аз не мога да отговоря, с асансьор сме и слизаме с количката, ежедневно съм сама с децата, само дъждовете ми поразредиха разходките Simple Smile

# 111
  • Шумен
Bubblemubble, честита тройна радост   bouquet Да сте живи и здрави и много, много щастливи с триото близнаци  Hug

Една позната мама на близнаци ми беше споделила, че си сваляла синовете с кошниците за кола които оставяла в гаража. Чувала съм и за слинг и кенгуру като варианти за който може сам едновременно.
Аз търсех съдействие от съседи. Затова и разходките ни не бяха от най-редовните и много зависеха от времето. Излизах само на обяд при хубаво време (без валежи, поледици и мъгла), след като ги нахраня и стояхме вън до 17.30 (тогава имах сигурна помощ от свекървата за прибирането) имахме поне едно хранене по време на разходка.
Могат ли да стоят на краката си вече е лесно, опрени на стената като аз ги местех и подпирах от стена на стена и така лека полека излизахме и се прибирахме самички, станахме независими за разходки вън  Grinning

# 112
Честита тройната радост и от мен! Нека бъдат живи, здрави и много щастливи малките буболечки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ох, темата с излизането и мен ме вълнува много Simple Smile) Още по- весело ми стана, когато установих, че двойна количка няма как да мине през вратата на входа, гараж наблизо няма Simple Smile)) Мохита, със столчтата за кола до долу съм стигнала и аз в задачата, а количката е сгъната във входа, изнасям я пред входа, разпэвам я, слагам близначките в нея и с някакво вълшебно заклинание столчетата за кола се дематериализират, защото просто нямам какво да ги правя Simple Smile)) Може пък неволята да ни научи да ползваме кенгуро и слинг ( hahaha силно се съмнявам, но ще установим в полеви условия)

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 08:47 от Смехорани

# 113
 Bubblemubble,Честита радост,да са живи и здрави мишлетата,ех че красота  Hug   bouquet
 За излизанията,за сега само го мислим,как би се случвало и сме го УЖ решили,ние сме на третия етаж,имаме и асансьор (но какво от това) малък и тесен,няма близнашка количка,която да влезе в него  hahaha та идеята ни е количката да си я оставям в багажника на колата,а бебетата да ги качвам с порт-бебетата до третия етаж, и аз ще съм си сама като цяло с бебоците,въпреки,че си имаме батко,по-голям от мене вече,но едвали би ми бил на разположение ежеминутно,така че ще трябва някак си да се справям-избор нямам,само здрав кръст да имам и смело напред  newsm78

# 114
  • Шумен
Момичета, не го мислете от сега. Аз моя вариант го реших в движение, никога не съм обмисляла начините. Има и друг вариант за който сега ми хрумна, приятелка с която излизате на разходка (живее близо до вас) излиза първа и те посреща на входа а ти спокойно си сваляш първото бебе, тя го пази докато се върнеш за второто. Не за всичко мама на близнаци може да се справи сама едновременно, както няма как едновременно да смениш две бебетата или да ги измиеш. Има ситуации в които да поискаш помощ от втори човек е нещо съвсем нормално. Защото в началото бебетата са по 2-3 кг., но после бързо качват и натежават. Не само за излизането и прибирането от разходка ни трябва здрав кръст а за цял живот, пазете се  Peace
Да се правим на майки героини никой няма да ни го признае, като не мога да се справя с нещо сама и до днес търся помощ. Веднъж реших да рискувам и да отидем да купим обувки за децата само аз и те и това беше пролетта, повярвайте няма да повторя преди да навършат поне 10 г. сама това упражнение. Изкарах си акъла като изчезна едната госпожица, докато съм ангажирана с проба с втората. А ги имах за големи и разбрани, инструктирах ги, но децата са си деца искат си надзор и контрол Simple Smile

# 115
за разходките-проблем с излизането от блока няма да имам-имаме голям товарен асансьор и после 7-8 стъпала до входната врата.но....после е трудното-блока ни е малко самостоятелен в едно затревено и залесено пространство.единствения излаз на улицата е от предната страна на блока,но там ВИНАГИ са паркирани коли броня до броня!прости не виждам как ще сляза на самата улица с двойна количка между колите!май ще ми се наложи да обикалям зад блока,през един паркинг и после по една кална пътечка и чак тогава да стигна например до бакалииката ,която иначе е точно срещу входа в съседния блок ooooh!

# 116
  • Шумен
Аз доколкото знам някои големи магазини имат опция с поръчка по телефона (поне веригата до нас го предлага виждала съм брошури), диктуваш си списъка и след 30 мин на входа те чака касиер с готовата поръчка и касов бон само плащаш и продължаваш. Другия вариант чакаш да заспят децата и тичаш до магазина/аптеката взимаш си нещата по списък и се връщаш. Докато гледах бебета бях забравила какво е шматкане по магазините да гледаш и избираш, освен ако не си с количката. Но двойната не влиза през всяка врата и не навсякъде е равно (стълбите също са проблем дори да има рампа с тежката количка е трудно качването/тегленето а спускането е рисковано). А рампите на подлезите са за единична количка за близнаци е недостъпно. За мен никога не е било вариант да си оставя количката с децата пред магазина и аз да вляза вътре дори за минута (не веднъж съм го виждала това, а и за достатъчно трагедии съм гледала по телевизията с това оставяне), търсех друг вариант или пропусках магазина.
То си е истински сървайвър разходка с двойна количка. Да не говорим за състоянието на някои тротоари с разбити плочи как може да затъне количката в някоя невидима на пръв поглед дупка. Винаги когато имах дори бегла възможност да не изляза сама съм се възползвала, дори да не ми е особено приятен събеседника гледах на това като на помощ в трудна ситуация и го изтърпявах.
Това са неща за които най-добре не мислете от сега, не знаете как ще се подредят нещата при вас може да е много по-различно и е безсмислено да го мислите и да се товарите с грижи по разходките  Peace

# 117
  • София

Въпрос към родилите мами: как извеждате сами бебетата? Днес се замислих, като нямаме асансьор и количката ще седи някъде във входа, как ще сляза/ще се кача сама с двете бебета на ръце. Как ще отключа примерно. Може да звучи глупаво, но се чудя.
никак. Извеждам ги винаги с втори човек.
Бъбъл, честита тройна радост! Да сте живи и здрави

# 118
  • София
за разходките-проблем с излизането от блока няма да имам-имаме голям товарен асансьор и после 7-8 стъпала до входната врата.но...
а тези стъпала как да не са проблем, как ще ги сваляш с количката newsm78
Ние сме на втория етаж, количката въпреки, че е от най-тесните близнашки не влиза в асансьора.
Затова количката седи в багажника на колата. Като бяха по-малки децата ги сваляхме с кошниците за кола и долу ги прехвърляхме в количката. За целта винаги са необходими 2-ма души, защото има и чанта, коята е около 3-4 кила. Лятото мъкнехме и храните, та съвсем тежка беше чантата.
Сега, като са по-големи ги сваляме на ръце и ги качваме в количката, пак двама души са необходими.
Иначе, в магазини не е имало случай да не влезе количката.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 13:57 от ivankaka

# 119
  • UK
за разходките-проблем с излизането от блока няма да имам-имаме голям товарен асансьор и после 7-8 стъпала до входната врата.но...
а тези стъпала как да не са проблем, как ще ги сваляш с количката newsm78

И аз като Иванкака, не мога да си помисля за разходка без помощницата Rolling Eyes Те стъпалата дали са 3 -4 или 7-8 са си стъпала, количката и две деца и те вътре си тежи Crazy Аз лично не се наемам да слизам с нея и децата вътре тежестта става двойна, да не кажа тройна Rolling Eyes

Като бяха по-малки излизахме и сами никога няма да повторя това упражнение вече, те в кошниците, аз първо слизам с количката, после се качвам за тях, после се качвам пак да оставя кошниците, случвали ми се е и като излизам или се прибирам асансъора да не работи ooooh! Как се качва с две кошници с деца по 3-4 кг до 4 етаж Shocked Laughing Не питайте! Качвам се до 1-вата площадка с едната и я  оставям там, после слизам вземам 2-рата, по някое време 1-вата реве, 2-рата чува и тя почва, ааа кошмар!!!

Сега вече имам помощница срещу заплащане и се родих! Mr. Green

Bubblemubble, честита тройната радост и от мен! Да са  живи, здрави и много щастливи   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт