Ще имам близнаци! Тема с продължение 33

• 46 712
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Сънче123, и аз съм имала в тези седмици и болки и придръпвания,   даже не можах да стоя права за дълго! Матката расте, бебенцата се развиват динамично! Не се безпокой, всичко е наред!

# 601
  • Шумен
Аз усещах близначките последните месеци предимно нощем, през деня предполагам спяха. Но легнех ли вечер се започваше великото бутане, натискане, шаване  Laughing

# 602
Моите сега са по 2,5 кг и се чувствам пълна отвсякъде  Mr. Green Капацитета си не го знам колко е, но усещам как ме ровят с ръчичките там долу Simple Smile
За мерките е най-сигурно на кантара,когато се родят.Има значение от кого с какво  и кьде се мерят.Казвам го,защото   се очакваше да са по три кг,това бяха измерили при мен.,което си е разлика.

# 603
Elena Mircheva, velina_malina благодаря за отговорите и окуражаването. Надявам се всичко да е наред. Дано при вас нещата са добре. Simple Smile

# 604
Благодаря ти Сънче, а ние сме добре вече сме на 1г. и 3мес. и още не мога да повярвам че съм мама! Laughing Laughing

# 605
Elena Mircheva и аз направих невралгия, точно като твоята и от 26 седмица бях точно така. Понякога и въздух не можех да си поема. Помагаше ми кинезиотайпинг - в Щерев правят, аз ходех там, масаж за бременни, ако искаш ще ти дам координати на масажистката ми на лични и мазане с Перскиндол (последното ми го изписа невролог в Токуда, където отидох една нощ, защото не издържах от болка. Положението се оправи след кортикостероидната терапия за дробчетата за около 3 седмици. Т.е от 32 до 35 беше супер. След това до раждането беше същия кошмар. Не съм спала, не че и сега спя де.. Simple Smile  #Crazy Та, разбирам те. И не си мисли, че ще родиш по- рано. И аз бях убедена още след 28 седмица и чаках всеки момент да родя. Бременността ми беше супер лека, като изключим невралгията - без серклаж, не ми е било лошо и ден, не съм повръщала. И да, първо раждане ми беше, така че без подобни мисли. Изчаках си деня на планираното секцио - едното бебе 2840, другото 2750 и това 3 седмици по-рано от термин.  Laughing Хайде малко ти е останало, стягай се и скоро ще се срещнете с бебоците. И си почивай, много ми липсва почивката сега, само искам да станат на 3 месеца за да поспиват повече, та и аз покрай тях.

# 606
Elena Mircheva и аз направих невралгия, точно като твоята и от 26 седмица бях точно така. Понякога и въздух не можех да си поема. Помагаше ми кинезиотайпинг - в Щерев правят, аз ходех там, масаж за бременни, ако искаш ще ти дам координати на масажистката ми на лични и мазане с Перскиндол (последното ми го изписа невролог в Токуда, където отидох една нощ, защото не издържах от болка. Положението се оправи след кортикостероидната терапия за дробчетата за около 3 седмици. Т.е от 32 до 35 беше супер. След това до раждането беше същия кошмар. Не съм спала, не че и сега спя де.. Simple Smile  #Crazy Та, разбирам те. И не си мисли, че ще родиш по- рано. И аз бях убедена още след 28 седмица и чаках всеки момент да родя. Бременността ми беше супер лека, като изключим невралгията - без серклаж, не ми е било лошо и ден, не съм повръщала. И да, първо раждане ми беше, така че без подобни мисли. Изчаках си деня на планираното секцио - едното бебе 2840, другото 2750 и това 3 седмици по-рано от термин.  Laughing Хайде малко ти е останало, стягай се и скоро ще се срещнете с бебоците. И си почивай, много ми липсва почивката сега, само искам да станат на 3 месеца за да поспиват повече, та и аз покрай тях.
Аз съм от Варна,  така че едва ли ще ми помогнат координати Simple Smile И аз и майка ми сме масажити, общо взето масаж не ми помага, или поне е някакво временно облекчение от сорта на 15 мин. Кортикостероидната терапия може би леко облекчи болката,  но изобщо не изцяло. Тоест лежа препарирана като открия позата, в която не ме боли и така докато усетя как гният кокалите ми вече и трябва да се поместя ( или докато не ми се доходи до wc)....  Тези дни и кръвното ми е малко по-високо от нормалното, така че чакам сряда, за да говоря с доктора. А между другото дата за планово още не ми е определена и св чувствам все едно чакам...  и аз не знам какво...

# 607
  • София
Колко познато ми звучи. Планово секцио обикновено правят най-рано в 36-та г.с. та спокойно си чакай Peace Кръвно и белтък следи изкъсо.

# 608
  • София на морето
vanini*, сравнявайки с първата си бременност, близнаците ги усещах значително по-малко и по-рядко да ритат от баткото. Вероятно не са имали много място, не знам. Няколко пъти усещах огромно "разтягане" на корема, спираше ми дъха направо - вероятно са били моментите, когато единият близнак се е въртял. Simple Smile

# 609
Огромно разтягане е това, което предимно усещам от няколко седмици. Не само дъхът ми се спира... Боли Simple Smile едва ли някое от бебчетата успява да се завърти вече, по-скоро изпъват гръбчета.  Hug

# 610
  • София на морето
Да, и аз така си мислих накрая, че просто е невъзможно да имат място за въртене, ама ей го на - близнак номер 2, не спря да се върти до последно и изненадваше с позицията си на всеки преглед... Grinning

# 611
Леле, като ви чета и започвам да се плаша жестоко. Аз и сега, поне 1-2 пъти на ден усещам разтягане на корема и видимо се деформира, но това не е съпроводено е болка или дисконфорт. Ама сигурно другият месец ще е различно.

# 612
И аз един ден имах ужасно разтягане, даже не можех да лежа и може би тогава са се обърнали главично. Лошото е че вчера на преглада доктора каза ,че имам скъсяване на шийката и 1 см разкритие и трябва да почивам повече. А съм само края на 28 г.с  Sad,  дано да идържа поне до края на юни. Иначе ми предписаха само Магнерот 4х2 и сироп Амброксол за прочистванене и доразвиване на дробчетата на бебетата.

# 613
Speedwell, къде те следят? В твоята седмица с разкритие и скъсена шийка няма ли да ти правят кортикостероидна терапия за дробчетата?!

# 614
Café con leche ходя в частния кабинет на лекар от МД, при който смятам и да раждам.Той каза за момента тези лекарства ,ако вече имам контракции и по-сериозни стягания да му звъня.И предходната бременност той ме следеше и доста мислеше преди нещо да предприеме,предполагам, че по-късно и тази терапия може да приложи.

Общи условия

Активация на акаунт