Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 608
  • 811
  •   1
Отговори
# 630
БТВ и мен ме интересува как се отразяват на кхм, ласките. Laughing
Къде са по 3000 лингвалните? Щото аз в сайта на някаква клиника прочетох нещо от типа на 6000+ евро. Rolling Eyes

# 631
Наминавам да се отчета как върви лечението при мен.     С лингвални съм на горните зъби и след първия месец вече нямаше никакъв проблем с говора.  Зъбите се наместиха доста бързо и сега са почти 100% както трябва да са.

Сега започва работа по наместването на челюстта.   От една седмица съм с ластици, но вече свикнах с тях и сякаш не усещам напрежение на челюстта ... Следващият ми преглед е чак в средата на юни и си мисля да им се обадя да ми дадат по-стегнати ластици  Wink

Никой не ми е правил коментари за брекетите - мисля, че в днешно време е много разпространена процедура независимо на каква възраст си ...

# 632
БТВ и мен ме интересува как се отразяват на кхм, ласките. Laughing
Къде са по 3000 лингвалните? Щото аз в сайта на някаква клиника прочетох нещо от типа на 6000+ евро. Rolling Eyes
Не би трябвало да ти създават никакви проблеми, ти няма да ги усещаш, камо ли приятеля ти. Не се притеснявай толкова. Simple Smile

# 633
Сега като си ги сложа в края на месеца ще пиша как са се отразили на отношението на приятеля ми към мен, както и на други познати. За сега май само две приятелки и майка ми са много за брекетите и подкрепят напълно моето начинание за оправяне на зъбите.
Даже брат ми и той по принцип не иска да си слага брекети, а зъболекарите и него това го съветвали, даже предпочитал да му паднат зъбите и да си слага изцяло импланти.  Laughing
Баща ми смята, че са скъпи, за какво са ми толкова, ама щом се налагало...
Смятайте за какво става въпрос в моето обкръжение. Аз още на 15 щях да си слагам, дадени бяха пари за снимки и прегледи и накрая от страх за външния вид просто казах - ами няма да си ги сложа.  Joy И така до днес, когато осъзнавам колко важно е да имаш красива усмивка и зъби в устата си за здравето и красотата.

# 634
Благодаря, питам, защото споделих с някои мои приятели мъже, че ще си слагам брекети. И те казаха нещо от рода на - ама това не е секси, определено по-малко ме привличат жените с брекети, ама какво точно ще ти слагат, ти и така добре изглеждаш и т.н. Стана ми неприятно и нервно от това как ще изглеждам. Embarassed Честно казано се и страхувам, но вече съм взела решението да ги сложа.
И аз да се присъединя.От ноември съм с брекети горе,живот и здраве юни ще слагам долу.Абсолютно на никой не се е променило отношението към мен,дори в работата ми,тъй като ежедневно общувам с хора,от време на време ги хващам ,че ме гледат в брекетите  Laughing но това не ме притеснява,по-скоро ми става смешно.Но повечето,които са правили коментар/непознати/са ме питали къде съм ги слагала и така нататък и ми казват-ще останете доволна  Simple Smile Един мъж на 30+ също носеше и ми каза,че съжалява,че не е сложил по-рано.
Иначе всичките ми познати свикнаха да ме гледат,честно даже и аз вече не си спомням как съм изглеждала без тях.Никой не ми е направил един лош коментар,пък и да направят-това си е за твоето здраве и никой няма право да ти се бърка.Най-вече не толкова заради естетическото,а защото след години ,ако не се оправи проблемът,ще се появят много по-сериозни.При мен например беше започнала да ми се деформира долната челюст....
А за приятеля не се притеснявай  Laughing няма никакви пречки и дори мисля,че много ще ти се радва с тях  Wink

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 11:54 от borislava_

# 635
  • София
Явно си много млада още, щом имаш такива притеснения за брекетите. Аз бях така на 14-15 и не пожелах да нося, сега съжалявам. Като цяло ги сложих заради здравословни проблеми, не толкова заради самите зъби, защото не ми бяха криви. Както и да е - на въпросът ти,  никой не ме гледа странно, даже и мен ме питат къде съм ги слагала, освен това една приятелка се нави и сложи малко след мен точно заради моя пример. Първият месец малко се притеснявах, но вече се усмихвам широко, защото имам перфектни зъби и им се радвам! На всичкото отгоре съм с метални!

# 636
  • София
Тази седмица махнаха брекетите на сина ми. Обмислям да сложа и на себе си, нищо че съм древна вече. Изобщо не се притеснявам дали ще ме зяпат и обсъждат.

# 637
Между другото и аз съм с метални и забелязвам,че откакто ги нося вече не се притеснявам и се усмихвам без проблем и широко,което преди винаги ме притесняваше.. Hug

# 638
Ех, браво на всички вас. bouquet Дано и с мен да е така.

# 639
  • София
Привет,
трети месец съм с брекети горе и ско смених дебелината на дъгата... досега беше песен, а с втората дъга ми е доста стегната челюстта и изпитвам напрежение, което не усетих в лек. кабинет (бя вадила мъдрец и явно не усещах нормално болката, бях на болкоуспокояващи).

Сега ми е доста стегнато и се чудя дали да пия нещо (какво, нурофен??), или да ида при ОД да ме отпусне малко. Съвети?
  bouquet

# 640
  • TX
напрежението ще мине след ден два, аз освен дъгата съм с тел усукана около брекетите и първия път ми беше така за два -три дни, но после нещата си влязоха в стандартното усещане. 

# 641
  • София
Ще мине, има и болка, неизбежно е. Аз за три месеца смених няколко дъги вече и съм със стоманени от 3 седмици.

# 642
  • Бургас
Пий аулин или нурофен.Щом ти е ваден мъдрец,като те отпусне упойката ще боли.Така ще пиеш за две неща и няма да те боли.

# 643
Здравейте, и аз след сравнително дълго проучване се спрях и реших да сложа брекети. Имам час след една седмица за слагане на горната челюст. Това което малко ме учуди бе, че в рамките на този час ще ми направят отливка и непосредствено след това ще съм с брекети. Уточнявам, че до сега нищо не са ми правили освен консултация, на която само съм представяла рентгенова снимка, която и после си взех. Аз мислех, че се взима отливка, пък се правят измервания и според тях се поръчват самите брекети. Как в рамките на един час това ще се случи всичко това Shocked Моля споделете как е било вас Simple Smile

# 644
При мен се направи отливка, 2 рентгенови снимки - панорамна и профилна, които стоят при ортодонтката, след това тя си направи измерванията и сложихме брекетите. Т.е. поне две-три посещения бяха.

Общи условия

Активация на акаунт