Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 550
  • 811
  •   1
Отговори
# 645
При мен се направи отливка, 2 рентгенови снимки - панорамна и профилна, които стоят при ортодонтката, след това тя си направи измерванията и сложихме брекетите. Т.е. поне две-три посещения бяха.

Ами да, точно за това се чудя как в рамките на едно посещение ще ми направят отливки, измерванията и ще ми сложат брекети, макар и само на горната....  newsm12 И не са ли индивидуални брекетите, как ще ми сложат някакви си.....

# 646
Тук, в темата, съм чела и за други ортодонти, които практикуват по този начин, но не мога да коментирам доколко е добра практика. Нямам представа колко време отнемат изчисленията.

# 647
  • София
calinista, по същия начин беше при мен. Отидох за поставяне, първо взеха отпечатък за отливката и след това ми сложиха брекетите на горната челюст. Две седмици по-късно и на долната. 

# 648
Mozzie, благодаря ти, че откликна Simple Smile
Очаквам и други брекетоносители да се включат с опит.

# 649
  • TX
при мен преди поставянето имаше два прегледа, първия за консулт и втория за вземане на отливка, след две седмици ги сложихме.

# 650
calinista, по същия начин беше при мен. Отидох за поставяне, първо взеха отпечатък за отливката и след това ми сложиха брекетите на горната челюст. Две седмици по-късно и на долната. 
Явно е, че по различен начин практикуват ортодонтите. Просто малко се притесних това прибързване да не даде негативно отражение върху цялото лечение. А да те питам, ако не е тайна ти при кого ходиш? Simple Smile

# 651
при мен преди поставянето имаше два прегледа, първия за консулт и втория за вземане на отливка, след две седмици ги сложихме.
Да, и аз нещо такова си представях и затова много се учудих. Както казах вече притеснението ми наистина се върти около това да няма някакви негативни последици върху цялостното лечение....затова така исках да ви питам; при кой как се е получило

# 652
  • София
Явно е, че по различен начин практикуват ортодонтите. Просто малко се притесних това прибързване да не даде негативно отражение върху цялото лечение. А да те питам, ако не е тайна ти при кого ходиш? Simple Smile
Ходя в Ортоестет. Съмнявам се да даде отражение, прословутите изчисления ми звучат малко като градска легенда. Брекетите трябва да бъдат позиционирани в средата на зъба, имат инструменти, разграфени с определени милиметри и така ги слагат точно както трябва. Може би при много тежки случаи е добре позицията да се нанесе първо на гипсовия модел, но при мен има резултати и без кръсчета с молив върху отливката, а съм убедена, че и при останалите е така. Просто недей да го мислиш толкова, хората си знаят работата Simple Smile
Ти при кой ортодонт ще ходиш?

# 653
Лечението с брекети не се състои просто в залепянето им; трябва да се направи анализ на деформацията и да се изготви план за корекцията ѝ, т.е. да се вложи някаква мисъл. Иначе всеки стоматолог щеше да лепи брекети.

Моя колежка е носила 1 година брекети на горна челюст без панорамна снимка дори; не поискала да сложи на долната и ортодонтът не възразил. Сега, разбира се, започва всичко отначало, в друга клиника, с пълни изследвания, защото зъбите ѝ са започнали да се разместват след свалянето на брекетите.

# 654
Ходя в Ортоестет. Съмнявам се да даде отражение, прословутите изчисления ми звучат малко като градска легенда. Брекетите трябва да бъдат позиционирани в средата на зъба, имат инструменти, разграфени с определени милиметри и така ги слагат точно както трябва. Може би при много тежки случаи е добре позицията да се нанесе първо на гипсовия модел, но при мен има резултати и без кръсчета с молив върху отливката, а съм убедена, че и при останалите е така. Просто недей да го мислиш толкова, хората си знаят работата Simple Smile
Ти при кой ортодонт ще ходиш?

Хах Simple Smile не случайно те попитах.....и аз там, в Ортоестет, което веднага ме кара да те запитам повече ...например от кога си с брекетите, доволна ли си? Абе споделяй впечатления като цяло, ще съм благодарна Simple Smile

# 655
Лечението с брекети не се състои просто в залепянето им; трябва да се направи анализ на деформацията и да се изготви план за корекцията ѝ, т.е. да се вложи някаква мисъл. Иначе всеки стоматолог щеше да лепи брекети.

Моя колежка е носила 1 година брекети на горна челюст без панорамна снимка дори; не поискала да сложи на долната и ортодонтът не възразил. Сега, разбира се, започва всичко отначало, в друга клиника, с пълни изследвания, защото зъбите ѝ са започнали да се разместват след свалянето на брекетите.
Ами, какво да ти кажа....аз именно за това се притесних. Иска ми се просто като ходя в при каквито и да е специалисти да се оставям напълно безусловно в ръцете им, но уви животът постоянно ни дава примери, че не можем да го направим. Затова така и разпитвам. В край на сметка се влагат не малко пари.

# 656
Не мога да коментирам работата на въпросната клиника. Повечето ортодонти по мои наблюдения правят анализ на базата на снимките и отливките, и след това поставят брекети. Ако там се справят с всичко това в рамките на едно посещение, предполагам е ок също.

# 657
  • София
Интересно ми е как действат ортодонтите, които първо правят отливка и според нея лепят брекетите. Ако някой може да разкаже как точно я ползват, ще съм много благодарна.
Не е казано, че щом не я ползват за позициониране на брекетите, то не влагат мисъл, просто го правят на място. Специално за др Видев и др Аврамова четох само и единствено добри мнения и затова реших да е при тях, въпреки по-високата цена. Засега съм повече от доволна, както от това, което се случва със зъбите ми, така и от отношението и редовните часове. Някой писа вчера, че след три месеца вече е с нова дъга. Ами аз за три месеца смених поне 4-5, като в момента съм със стоманени дъги, за да се фиксират зъбите. Горните ми са напълно готови вече! В момента работим по захапката, а след това ще се дооправят и долните. При тях не е проблема, че са криви, напротив, прави са, но са редки и прорасли, откъдето идва и деформация в челюстта, която оправяме. И там има осезаема разлика, но трябва повече време, явно.

# 658
Отливката не съм видяла да се ползва при позиционирането (не съм и гледала), но не е въпросът само в нея. Обикновено след като се направи анализът и се изготви план за лечение, той се представя на пациента, който решава дали е съгласен, или не, после плаща за брекетите и се пристъпва към поставяне. Ето тук например е обяснено за отливките - http://www.smilesart.com/getting-orthodontic-braces Моята ортодонтка също ми каза, че позиционирането на брекета върху зъба е част от механизма на действие и всеки брекет си има място.

За бързите и супер бързите резултати имам особено мнение, но не искам да влизам в спорове.

Последна редакция: нд, 17 май 2015, 09:26 от Анонимен

# 659
  • София
Щом не е ползвана отливката при поставянето на брекетите, защо всъщност е взета предварително? Ортодонта наизуст ли ги е научил местата на брекетите?
Относно бързите резултати, при мен няма как да не са такива, защото зъбите ми не бяха криви и имаше минимални дефекти за корекция, но пък и предпочитам да нося брекети една година и да имам резултат, отколкото да нося 2-3, че едно момиче от темата и 4 години ги е носило и без добър резултат.
Направило ми е впечатление, че ортодонтите с по-ниски цени имат много пациенти точно заради това, откъдето идва недостиг на часове и по-разредени прегледи. В следствие на това пък резултатите се бавят, защото едно е да ходиш на 2-3 седмици, друго е на месец или два.

Общи условия

Активация на акаунт