Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 139 243
  • 811
  •   1
Отговори
# 180
  • TX
Здравейте, днес сложиха пръстени на 6 тите зъби на сина ми. Утре ще му сложат и дъгата - това е разширител (експандер), а след няколко месеца и брекетите. Можете ли да ми помогнете с подходяща гел  паста с флуор. Ортодонта препоръча такава, но не посочи марка.
На моят син също му препоръчаха флуоризация да прави и тъй, като в кабинета излиза много скъпичко, а трябва да го прави по схема, стоматолога ни го поръча, заедно със шините  от дистрибуторите и си правим сами в къщи ето така изглежда

# 181
Забелязах,че дъгата ми е излязла от последната канюла.. Това проблем ли е, защото вече съм с трета дъга и е доста трудно да я вкарам..

# 182
Забелязах,че дъгата ми е излязла от последната канюла.. Това проблем ли е, защото вече съм с трета дъга и е доста трудно да я вкарам..

Според мен НЕ, защото на мен ми се отлепи 5-я (предпоследния) долен брекет на Коледа и се разхожда по дъгата няколко дни (защото не можах да отворя капачето, за да го сваля) докато едва не го схрусках, беше се измъкнала дъгата от канюлата и той се изхлузи в устата ми  Sick .... За мой късмет това се случи на 29.12 и се обадих на ОД да попитам какво правя, защото консултацията ми е чак на 14.01 ... Каза ми да се опитам да пъхна дъгата или ако не успея да я изрежа с нокторезачка до 4-ти брекет, за да не драска и да си отида на 14-ти на консултация ... Поизгледах няколко клипчета в YouTube и видях, че дъгата е доста гъвкава и здрава, взех едни клещи щъркелчета, хванах я, огънах я и я пъхнах  Naughty   Joy

# 183
  • Варна
Браво на вас, смели сте! Аз не смея, моята ОД каза да посмуча парче лед, тогава омеквала дъгата и да действам. Ама нещо мъжът ми не успя да се справи, и сега си ходя така. Ще взема да пробвам пак.

# 184
Браво на вас, смели сте! Аз не смея, моята ОД каза да посмуча парче лед, тогава омеквала дъгата и да действам. Ама нещо мъжът ми не успя да се справи, и сега си ходя така. Ще взема да пробвам пак.

Той и моя съпруг не се справи с отварянето на брекета ... достраша го да натисне, а сега вече като си е в мен се оказа доста лесна процедура и правим тренировки на сухо, ако се наложи пак Mr. Green ...
Само да уточня в моя случай, че при липсата на 5-ти брекет свободната дъга за огъване между 4-ти и 6-ти е доста дълга, но ако се беше измъкнала само от 6-ти (т.е. Канюлата) и драскаше може би щях да клъцна с нокторезачка, за да не отлепя предходни в опит да я вкарам  Peace

# 185
Zdraveite izvinqvam se za latinicata, no imam problem s kompiutara i zatova pisha taka. Vchera beshe pyrviqt mi pregled pri Katq Keranova. Cenite pri neq sa dosta priemlivi 800 za obiknoveni metalni, 1600 za samoligira6ti i 2000 za sapfireni, kato sapfirenite mogat da se kombinirat s metalni i cenata da e po niska. Pritesnih se che mi kaza che trqbva da se vadqt zybi. Popitah kolko, no kaza 4e sledvashtiq pyt pri analiza shte utochnim tova. Sluchaino nqkoi ot tuk prisystvashtite da e pri neq da spodeli mnenie Praynig

# 186
То това е проблема,че между разстоянието е много малко и нямам възможност да я огъна..и сега си седи отстрани на канюлата, не ме драска, но си мислех,нещо да не изостане този зъб от другите за 1 месец Grinning

# 187
Zdraveite izvinqvam se za latinicata, no imam problem s kompiutara i zatova pisha taka. Vchera beshe pyrviqt mi pregled pri Katq Keranova. Cenite pri neq sa dosta priemlivi 800 za obiknoveni metalni, 1600 za samoligira6ti i 2000 za sapfireni, kato sapfirenite mogat da se kombinirat s metalni i cenata da e po niska. Pritesnih se che mi kaza che trqbva da se vadqt zybi. Popitah kolko, no kaza 4e sledvashtiq pyt pri analiza shte utochnim tova. Sluchaino nqkoi ot tuk prisystvashtite da e pri neq da spodeli mnenie Praynig

Не съм запозната с Керанова, но не бързай да вадиш зъбки и на мен искаха да ми вадят, а се оказа че можело и без  Peace

Скрит текст:
Това е резултат за 3 месеца - На 30.09.2014г сложих долу до днес 6.01.2015г

Mey_si вместо да притесняваш обади се на ОД поне вече са работи дни, а и нали си плащаме  Naughty

# 188

Не съм запозната с Керанова, но не бързай да вадиш зъбки и на мен искаха да ми вадят, а се оказа че можело и без  Peace

Скрит текст:
Това е резултат за 3 месеца - На 30.09.2014г сложих долу до днес 6.01.2015г

Mey_si вместо да притесняваш обади се на ОД поне вече са работи дни, а и нали си плащаме  Naughty

Браво за резултата..знам,че не е по темата, но са ти дали отливката ли..колко хубаво Grinning

# 189

Браво за резултата..знам,че не е по темата, но са ти дали отливката ли..колко хубаво Grinning

Благодаря ....

Скрит текст:
Дадоха ми я защото щях да слагам сапфирени при друг ОД, заплатих си я и на следващия ден (утрото е по-мъдро от вечерта  Whistling) отидох да се извиня, че се отказвам и ми я връчи със снимката, защото си била моя  Embarassed, а настоящия ми ОД искаше да си направи негова и пак си платих  Sick ... Сега съм си я надписала и ще си я пазя за спомен

# 190
Здравейте,  не съм чела темата , имате ли впечатления от д-р Джуркова Пловдив.Днес водих 13 - годишната си дъщеря на консултация, като че ли ми се щеше да се консултирам с още някой ортодонт.

# 191
miss_666 blagodarq za syveta shte otida na analiza da vidq kakvo tochno shte mi kaje i pak shte go mislq. Loshoto e che tuk v Shumen nqma drug ortodont s koito da se konsultiram. Pritesnqva me i tova che sym na 24 i rasteja na cheliusta veche e zavyrshil. Dali moje da se razshiri ili veche e kysno? newsm78 
 Rezultata ti e strahoten za tezi 3 meseca Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 яну 2015, 21:28 от fly_90

# 192
  • София
Здравейте, за първи път пиша с темата и имам нужда от малко информация.  Wink Извинявам се ако е коментирано по-рано, но нямам възможност да изчета старите теми. Малката (7 години) е с преден зъб, който е много крив и при затворена уста минава зад долната челюст.  Confused Отлагах до сега прегледа при ортодонт  Rolling Eyes, но съм решила да я заведа при д-р Красимира Гайдарова. Интересува ме някой знае ли какви са цените при нея за първоначален преглед и за шини (ориентировъчно). Предварително благодаря.

# 193
Здравейте, за първи път пиша с темата и имам нужда от малко информация.  Wink Извинявам се ако е коментирано по-рано, но нямам възможност да изчета старите теми. Малката (7 години) е с преден зъб, който е много крив и при затворена уста минава зад долната челюст.  Confused Отлагах до сега прегледа при ортодонт  Rolling Eyes, но съм решила да я заведа при д-р Красимира Гайдарова. Интересува ме някой знае ли какви са цените при нея за първоначален преглед и за шини (ориентировъчно). Предварително благодаря.

Не знам до колко ще е компетентно мнението ми тъй като аз с шини не съм имала вземане-даване, но според мен заложете на брекети след като завърши растежа на всички постоянни зъби... Шините ги смятам за доста стар и не толкова ефективен метод.. Повечето хора носили шини, сега носят и брекети..все пак това е моето НЕпрофесионално мнение, и решението го взимате вие. Успех!!

# 194
  • София
Питах за шини, защото ми казаха, че докато има млечни зъби не се слагат брекети. Искаше ми се вземем мерки докато е по-рано. Ще се съобразим с мнението на лекаря, ако каже, че не може да се коригира с шини ще се наложи да се слагат брекети.

Общи условия

Активация на акаунт