Отговори
На 7 месеца сме и от вчера видях че се е появило топче колкото грах на вратлето от лявата страна , няма температура и не е настивал само сополки,имал ли е някой такъв проблем ,ако е имал да ми пишат  трябва ли непременно да ходим на лекар.

# 1
Да не е подут лимфен възел ?

При дъщеря ми често се случва и са на вратлето  Peace

# 2

При дъщеря ми често се случва и са на вратлето  Peace

Как да процедираме ако е лимф

# 3
Синът ми имаше нещо подобно в бебешка възраст,споделих с педиатъра и каза да не се притеснявам,с времето изчезна.Допитай се до личния лекар на детето за да си спокoeн.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 15:31 от Мики

# 4

При дъщеря ми често се случва и са на вратлето  Peace

Как да процедираме ако е лимф

Консултация задължително с личният лекар на детето  Peace

# 5
  • София
Разбира се, че педиатърът трябва да го види. Подутината може и да е съвсем безобидна, може и да не е, но това никой във форума не може да го определи.

# 6
  • Варна/UK
Най-добре е да го види лекар. Аз имах такова образование преди два месеца на същото място и след посещение при лекар се оакза, че е мастно топче. Изчезна за около 2-3 седмици без да съм предприемала никакво лечение.  Не се тревожете.  Hug

# 7
Моята дъщеря има такива точенца по вратлето отзад откак се е родила ( вече е на 3 год. ). Като ги напипах за първи път изпаднах в ужас, беше само на две седмици. Изкарах ужасна нощ и сутринта разстроена и отчаяна цъфнах пред кабинета на педиатъра. Човека каза че ца лимфни възли, които при вирус могат да променят размера си, нищо притеснително не било. От тогава съм питала всеки доктор при който сме ходили и всички казват едно и също. Тази година тръгна на училище и от септември насам е постоянно със сополи и кашлица, но не са се променяли.
Синът ми има едно такова топче под долната челюст от години, сестра ми също има такива - та ако и при теб е лимфен възел не е страшно, наблюдаваш го от време на време и толкоз. Първо обаче се посъветвай с лекар за да се установи със сигурност какво е.

# 8
Разбира се, че непременно трябва да отидете на лекар. Нима на доверие би приел "диагноза" от форум?  Дано е нещо напълно безобидно  Peace

# 9
Заведете детето на лекар.Моят син беше така и ни пратиха на детски хематолог,беше с подути лимфни възли.

# 10
  • Варна
по принцип при малки деца често се случва да се подуят лимфни възли по вратлето. И синът ми има няколко, беше на година, когато напипах един и изпаднах в ужас. Водих го при педиатъра, опипа ги и каза, че щом са малки, подвижни и неболезнени не са повод за паника. След това и други лекари са го гледали, а аз всеки път карам педиатърката да опипва, мнението е едно и също - не са опасни. Наскоро пусках по друг повод ПКК с диференциално броене - перфектна. Идете при педиатъра за всеки случай, но не се панирайте.

# 11
И аз напипах такова топченце когато детето ми беше на 8 месеца,след едно тежко боледуване.Лекарката каза,че е лимфен възел.Често се случвало при малките деца и можело да стои дълго време,с години.Вече сме на година,а топчето още си стои.Прави ми впечатление,че като имаме здравословен проблем увеличава размера си.Миналия месец пускахме ПКК с диференциално броене и всичко беше наред.Аз също съм притеснена и мине,немине пръстите ми все там.

# 12
Лекарката каза,че е лимфен възел.Често се случвало при малките деца и можело да стои дълго време,с години.
Моят син е почти на 12 г. и все още има такъв лимфен възел отляво на врата. Напипах го за първи път на 6-7 месечна възраст, по времето, когато вратът му стана видима част от тялото smile3503
Сега май е по-малък, но все още има разлика в сравнение с дясната част. Интересното е, че детето изобщо не беше боледувало през първите месеци, т.е. при нас няма как да е от вирусно заболяване.

Най-вероятно и при вас няма нищо страшно, просто го покажете на лекаря при следващата визита.

# 13
Благодаря на всички които изказаха мнение,ходихме на педиатър и на изледвания и всичко си е добре,просто моментно подуване на лимфните възли  Simple Smile

# 14
Колко време отнема да се махне напълно това топче?
Ние бяхме на педиатър, но искам да знам и мнението на хората тук. Нашето е на 6 седмици, беше спаднало и сега пак се появи.

Общи условия

Активация на акаунт