Зима наближава, в мене МАЙ-ско бебче се разшава! - Тема 7

• 27 167
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, днес съм толкова разочарована. Казах на регионалния, че съм бременна, но се чувствам отлично и бих искала да си работя нормално, да не се притеснява...
А той ми каза, че ще види дали още съм в изпитателен срок и ако да - ще прекратим договора с изтичането му, ако не - ще си изкарам до 40те дни преди термин и после излизам по майчинство.
Много кофти ми стана, защото не съм го виждала от 15 септември, не съм получила оплакване за работата си, даже днес си говорихме за бъдещи проекти преди да седнем да говорим за мен по същество...и изведнъж да ми изтърси това. Направо онемях, но запазих самообладание. Но намирам за особено глупаво това, че ми го каза, а не замълча преди да види как стоят нещата с договора ми, и за крайно демотивиращо спрямо мен. Имах желание да дам всичко за фирмата, вече се съмнявам да се напрегна извън необходимото.
Като се прибрах се разплаках, трудно ми е да преглътна обидата към мен и бебето ми  Cry защото излезе, че то е причината. А така не искам да го натоварвам с отрицателни емоции... Дано не изживяват и те милите нашите тревоги от сега в коремчетата.

# 241
  • София
     Афро, напълно те разбирам. В много подобно ситуация изпаднах и аз по време на първата си бременност.  Шефовете (съпрузи) приеха моята бременност като лична обида, дори шефът не ме поздрави за сватбата, а ме попита, защо, когато сме подписали договора за новата длъжност не съм му казала, че ще забременявам. Е.., не го бях решила, бях на 22. Държанието им към мен беше ужасно до края.  Дори, когато спечелих едно състезание по застраховка на имуществото, не само, че не получих похвала, ами и обещаната награда не ми изплатиха Shocked Аз реших и да не се унижавам и да настоявам за нея..... За съжаление, нашите емоции се усещат от бебчетата. Ако искаш си потърси книгата "Всичко за пренаталното възпитание" на Мари-Андре Бертен.
     Честити гащи на всички! Sweetey, сложи едно розово щъркелче и на мен, може би ще ми е на късмет Praynig
     Никки, изписаха ми но-шпа, пия го, но все пак..,намерих инфо в един чужд сайт, че най-голям риск има до 48ч., а рискът отпада изцяло между седмица и месец след процедурата.  Без физическа активност - а пък аз бях доста активна до миналата седмица и сина си вдигах за малко..ще се пазя.
     И моята плацента е задно разположена Laughing Не съм търсила инфо и затова, защото док. е толкова директна, че нямаше да ми спести, ако има риск. Коремчето го има, макар и малко, но за 12 седмица е нормално, тепърва ще расте Heart Eyes
с килограмите съм си 1,5+. Но това не ме успокоява, защото последните месеци най-много се качва.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 22:12 от *Elle*

# 242
  • Варна
Може ли някой да обясни с думи прости какво точно е усещането, когато имаш киселини, защото при бременността с дъщеря ми подобни приключения ми бяха спестени и реално не знам какво представляват.
А се чувствам странно и неприятно днес, след хранене.

# 243
Трудно ми е да обясня за киселините,тъй като имах за пръв път в живота. Попитах половинката и той потвърди,че е това. Общо взето усещане за парене, което се качва от стомаха към гърлото. Нещо ужасно. Понякога е само дискомфорт като пред започване на киселини в стомаха. Пий няколко глътки газирана вода и ако мине, киселини са били.

За работодателите думи нямам, сякаш тези хора деца нямат...

# 244
  • burgas
Афро, въобще не го изживявай. Той е дребна душица, за да се държи така. Аз също съм работодател, но това е ужасно отношение. Радвай се на бебчо, а него го пусни по течението  Hug

# 245
Здравейте и от мен.
Цял ден хвърлям по едно око тук но нямах и минутка време да пиша- от сутринта съм излязла на шопинг, с този Хиполенд видях звезди посред бял ден- само 1 час чаках на опашката. И, най- важното дело, което сторих днес е да украся(най-сетне). Сега съм мноооого, много уморена, но пък щастлива!   madnoel
Честити гащи мили момичета, ако ви изброявам по име може би ще пропусна някоя, но знайте, че искрено се радвам за всички вас! Ето, че започват да ни се случват все вълнуващи и интересни неща- много е приятно когато ги споделяме и съм много щастлива, че в добро и лошо ви има! Hug
Aphrodivia недей да се ядосваш, не си струва! Такива са всички работодатели, не ги интересува човека срещу тях, нито качествата, нито чувствата му. Разбирам те, и аз съм минала по този път, лошото при мен беше, че изпитателният срок не беше приключил и само на следващият ден бях уволнена. Помня колко огорчена и обидена се чувствах... Опитай се да мислиш позитивно, работа винаги ще си намериш. Пази се за длъжността, която ще заемеш много скоро- най- прекрасната,но и най- отговорната, най- скъпоплатената и най- приятната- майчинството!
О, тайга , уверявам те, че ако (недай боже) получиш киселини, ти няма как да ги сбъркаш! Това е нещо ужасно Sick Обикновено те почват когато легнеш- чувството е като изгаряне, което се надига от стомаха към хранопровода, при всеки са различни- някои ги усещат по- слаби, а други ги карат да повръщат, на някои им минават веднага шом се надигнат, а на други- едва след една доза със сода за хляб... За съжаление аз съм от тежките случаи, които в последните месеци на Б спяха полу- седнали Sad Но добрата новина е, че веднага след раждането изчезват безследно! Wink

# 246
Благодаря ви за милите думи, момичета  Hug
Опитвам се да се разсея с филми и чакам ММ да се прибере и да ме гушне, а и да поговори на бебчо, напоследък само говори на коремчето  Heart Eyes
Тайга, киселините наистина са ужасни и трудни за сбъркване. Аз страдам от тях по принцип - я от цигари, я от чесън, запръжки не понасям, много съм изнежена откъм стомах Sick А при мен са с чувство за тежест високо към хранопровода, понякога позиви за повръщане и непрестанно гадене. Понеже не пия газирано (не обичам) се лекувам със сода или коричка  по-сух хляб. Мисля, че съм чувала и, че чаша прясно мляко помага. А някоя мама беше писала за изключително вкусен лек с няколко лъжици ванилов сладолед  Grinning

# 247
Aфро даже и да си на изпитателен срок, как така ще ти прекратява. Едно момиче беше писало точно във форума, че в такава ситуация нищо не бива да подписваш. Отказваш, вземаш болничен и толкова. На какви се правят тези хора, много съм възмутена. Между другото при мен шефкта знеше от мъжа ми, че имаме намерение за още едно дете. Но като и казах добрата за мен новина и че излизам болничен, реакцията и беше цитирам "Много лошо", започна да гледа през прозореца и след около 10 секунди каза "Ами то не е лошо де, ама аз защото не мога да намирам хора" ... което си е нейн проблем, все пак тя е директор. За 3 учебни години съм си вземала точно 8 дни болничен, но за бремеността не мога да рискувам.
Тайга  кисилините няма да ги збъркаш. Аз имах към края. Според мен е връщане на стомашни сокове и кисилини от стомаха към хранопровода, та чак в устата, защото бебето притиска. Но явно при всяка жена е индивидуално. Като с проличаването на корема. На мен също още не ми личи. Но на прегледа преди 2 дни измериха бебето и даже излезе по-голямо с 5 дни. Да не забравя потвърдиха че е момиче, както ми се искаше Simple Smile Sweetey слагай ми розов щъркел. Доктора каза, че си оставя 1% за момче и ММ още се надява. Той идва с мен на прегледа и понеже не е от мълчаливите веднага взе да пита за раждане, после пита д-ра нямало ли да ме проверява за нужда от серклаж. Погледна ме де. Всичко е наред и се успокоих.

# 248
Афродивина не се ядосвай напред.Мисли положително за бебчето.
Аз вчера получих СМС на фейса в 2 посреднощ от позната и после не можех да дойда на себе си час.Стреснах се да не би да е станало нещо ,че ми се пише посреднощ.
А тя разбрала ,че съм бременна.

# 249
  • В градината...
Афро,
До изтичане на срока за изпитване страната, в чиято полза е уговорен, може да прекрати договора без предизвестие /т.е виж какво ти пише в договора, в чия полза е уговорен/. Трудовият договор се смята за окончателно сключен, ако не бъде прекратен по предходната алинея до изтичане на срока за изпитване.
Във форума на lex.bg колегите са направили много хубава дискусия http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=14&p=386133

# 250
Момичета, много сте мили, благодаря ви!  Hug
Изпитателния ми срок (3 месеца) изтече на 18.11. Днес Aneri ми написа много мил пост, ще ви копирам отговора ми за да не пиша наново:
Аз живея в чужбина, още като разбрах, че съм бременна се допитах в работната камара тук. От там ме посъветваха да изчакам до края на изпитателния срок (18.11) и да кажа не по-рано от 20-21.11 за да съм изцяло в безсрочен договор. Когато жената ме съветваше това ми беше много странно, казах й, че шефа ми е много приятен човек, че се разбираме чудесно. Тя все пак ме помоли да помисля и да си премълча....
Аз му се обадих междувременно 2-3 пъти да дойде да говорим. Бях решила, че ще му обясня всичко, че ще съм откровена и честна и се бях настроила за друга реакция. Той обаче все нямаше време, а аз не исках да коментирам по телефона... Та така се получи, че преминах срока и той днес дойде. Връчих му документа от гинеколога с днешна дата.
Тук той по закон не може да ме пипне в момента. Дори е задължен да ми осигури легло и да си полягвам в работно време. Освен това нямам право да правя извънредни часове. Казах му, че се чувствам отлично и, че няма да оставя фирмата от днес за утре. Бях наистина мотивирана да си изкарам бременността активно, да не се възползвам дори от тези екстри, които ми се полагат още от преди 2 месеца. Но реакцията му ме натъжи страхотно, защото я приех като обида към бебето. Още съм с неприятни чувства, дано ми мине, аз по принцип съм положителен и усмихнат човек
Та така, мили ми майчета, дано нищо страшно няма, мисля, че няма какво да ми се случи, ще разбера повече другата седмица предполагам.

# 251
Добро утро момичета,
Снощи видях въпроса за киселините, но съм заспала преди да отговоря ииии тази сутрин се събудих от киселини Sad Адски неприятно събуждане .
Пожелавам ви хубава събота Simple Smile

# 252
Добро утро момичета,
Да кажа и аз минах през киселините. През живота си не бях имала и само чувах какво е усещането. Една вечер ,посреднощ/преди седмица две де/ се будя от отвратително усещане..хем ми се повдиха, хем гади а и парене..Не съм повръщала нито веднъж през  бременноста /до сега де;)/  Така още една нощ, и на третата се усетих и си мисля-  пия една л.сода бикарбонат/така съм чувала/ пък ако мине- това е, ако не...ще му мисля утре..и мина..така разбрах че имам киселини:/.. След това ме "успокоиха" , че като започнела да расте косата на бебо, щели да дойдат истинските киселини..
А и да се похваля, от вчерашният шопинг в Хиполенд се сдобих с Макларън XLR..

Последна редакция: сб, 22 ное 2014, 08:39 от Abraxas

# 253
  • В градината...
Афро,
това, че ти е изтекъл изпитателният срок, е супер. Докато си в болничен, не могат да те пипнат. Освен това бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро може да бъде уволнена с предизвестие само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1, 7, 8 и 12 -  при закриване на предприятието; при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което работи, когато то се премества в друго населено място или местност;  при обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор. Т.е. - почти невъзможно.
Нали за България става въпрос  Thinking

# 254
Перу, мисля че Афро е в чужбина.
Афро, щом си му казала след срока, не би следвало да могат да те освободят. Но разбирам обидата ти, имаш пълно право. Не знам какви са тези хора, наистина деца нямат ли!
Abraxas, това с киселините и косата на бебето няма нищо общо  Grinning Аз с Йоанна нямах никакви киселини, а тя се роди с толкова много коса, че не е истина. После не й опада, а продължи да расте и започнахме да подстригваме от 6 м., че беше голяма рошла и много й пречеше. Засега пак нямам, дано така си продължи. За сметка на това повръщам понякога, то вече по никое време Simple Smile и имам запек.
Хайде засега хубав ден мами!

Общи условия

Активация на акаунт