Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 175
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
В случая сама си го изпросих с паническото си мрънкане, че някъде нещо ме подпира и боли. В началото наистина болеше стабилно, сякаш всеки момент ще ми дойде. На втория ден след лекарствата болежките намаляха с 90% и в момента само отвреме навреме съвсем леко може да ме присвие чак ниско долу на сгъвката на крака и то ако имам въздух в корема или ми се пишка. Доки разпредели така приема, за да може през деня да си действа стандартно Дуфастона, а нощем пряко да влияе на матката Утрогестана. На последния преглед ми ги спря, защото вече съвсем не ми трябват, но мен още си ме е шубе и мисля да си карам така още месец.
Вчера разсъждавах по въпроса как човек се притеснява за детето си още от самото му зачеване. Ако е някой по-стреснат като мен, мога да му сглобя цял списък с неща за страхуване, който единствено може да навреди. ММ пък е на обратния принцип - за него това си е Божа работа и като такава ние нямаме кой знае какъв контрол над развитието и. Единствено можем да правим каквото трябва, да спазваме заръките на лекарите и щом сме дали най-доброто от себе си, оттам нататък Бог решава какво ще се случи занапред. Понякога това успокоява.

# 481
  • NE
Недей се шашка за всичко.

# 482
  • София
Да, то на мъжете ни им е много лесно, още повече че поне докато не усетят някой ритник, ако не и докато не видят бебо, за тях цялото това нещо е доста в сферата на абсракцията. Stop

# 483
  • В къщурката на хълма на феите
Кашмирче понеже едното е синтетичен хормон, а другия естествен, съответно става въпрос за възприемане и усвояемост от организма Peace
Бубинка не беше лошо да споделиш за утрогестана - вероятно до голяма степен ти се гади и от него Peace

# 484
  • София
Мец, пак не ми става ясно защо ги изписват и двете.  newsm78 На мен лично, дуфастонът ми действаше доста зле.

# 485
  • В къщурката на хълма на феите
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ами примерно синтетичния хормон може да предизвика прекалено много странични ефекти - гадене, световъртеж, отпадналост - може да не доставя желаните количества прогестерон, може някое от съпътстващите вещества в таблетките да не влияят добре на приемащия ги, та за да е сигурно, че получаваш достатъчно от хормона, изписват и двете лекарства и се молят ако едното не се усвоява добре, то поне другото да си свърши работата ..

# 486
  • NE
То е ясно, че единият вид прогестерон ще се усвои по-бързо, но пак си мисля че някак естественият е по-по от синтетичният. Има и друг ъгъл на нещата, благодарение на който ми се прецака жлъчката, но това са рисковете.

# 487
  • София
А аз се чудя защо се изписва Дуфастон, а не Утрогестан  newsm78

# 488
И аз се чудя същото. Дуфастон пих около година заради СПКЯ - предизвиквах цикъл с него и съм му свикнала, като изключим задръжката на течности. Но при условие, че Утрогестана може да се приема и орално, тоест си е нормален медикамент, защо не го изписват вместо Дуфастон. Би се отразил в пъти по-добре на организма.
А Утрогестана е вагинално, и в този случай ли влияе на гаденето?

# 489
  • София
Т.е. дали ти се гади от него ли? Не би трябвало щом е вагинално.  Peace
Аз вече съм само вечер *2 надявам се на другия преглед да ми го спрат.

# 490
  • NE
Обикновено прогестерона го спират в 16 г.с. когато плацентата си поеме работата.
Оралното приема на Утрогестан е с много странични реакции. На мен ми падаше кръвното и заспивах права, но поне не се филмирах какво тече след вагинален прием. В интерес на истината вагинално се усвоява най-добре от оралното приемане.

# 491
bybuHka, Честито сърчице  Heart Eyes Аз си пиех Дуфастона заедно с храната. На мен ми влияеше добре. Докторите все ми казваха, че с бременна с 2 трябвало много да повръщам, а на мен само ми се гадеше зверски, но не съм връщала нито един път и си мисля, че е от прогестерона, някъде го бях чела. Пробвай да пиеш вода с няколко капки изцеден лимон, помага  Peace
За коремчето, на мен рано ми пролича, ама аз се криех от суеверие, не исках да знаят много хора и ходех с една по-широка блуза, от модерните сега  Laughing

Перу, сигурно си много сладка, като те знам каква си слабичка, дай да видим корема  Heart Eyes

# 492
За водата взех мерки още днес - появи ми се горчив вкус в устата и се принудих да си я овкуся.
Аз също мисля да се крия по-дълго, предпочитам да си знаем само ние засега. Поне докато ми затихнат страховете от мисед и други ужасии. Логиката ми е, че ако нещо стане, не искам и близките ми да го преживяват, както и да си спестя съжалителните погледи след това.
Дано да кротна малко с тия паранои, че за 8 месеца ще вляза в лудница.  newsm17

# 493
И аз с тази цел се крих, даже на наще казахме в 9 г.с. след прегледа ми. Преди това имах мисед и бяхме казали на много хора отначалото още, после беше лудница да казваш лошата вест Sad
Ама ти сега не мисли такива неща, всичко ще е наред  Hug Ще имаме бебеносна 2015 г.  newsm32 1stroller newsm32

# 494
Дай Боже да е такава за всички, които искат и очакват! Ако не друго, то поне такива изненадващи бременности ни карат да вярваме в чудеса. Просто наистина "няма начин да няма начин".

Общи условия

Активация на акаунт