Аблация на сърцето - 3

• 51 501
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Малеее! Значи сме много !
"40 000 българи страдат от ритъмни нарушения"

Даже сме едни от малкото в този форум  Rolling Eyes

# 106
Ами тук сме малко, защото страдаме от старческа болест, да си признаем . Липсващите от форума си прекарват времето пред лекарските кабинети, завалийките. То не че ние сме за завиждане...

# 107
Привет на всички! Grinning
Прибрах се преди 2 часа, всичко е наред, чувствам се прекрасно!  bouquet Жива и ЗДРАВА! Peace
Да е жив и здрав д-р Трайков и екипът му!  bouquet  bouquet  bouquet
Невероятни лекари и страхотна болница! Peace
Възхитена съм от всичко! Такова внимание, такава грижа и такива усповия не вярвам да има в друга болница в БГ!  bouquet

Сега за аблацията:

Приеха ме на 23.11. към 12:30, настаниха ме веднага, дори обяд ми сервираха. Grinning
Сложиха ми абокат, една гривничка на ръката с името, дата на раждане и номер.
После дойде една сестра да ми вземе кръв, прави ми ЕКГ, а после ми правиха и ехокардиография.
На мен скенер не ми назначиха.

На другата сутрин от 7 ч. зачаках да ме извикат, но чак в 10:17 ме взеха, въпреки, че бях първа в програмата. върнаха ме в 12, но имаше доста време за подготовка, така че самата аблация да е била около 40 мин.
На всички които се колебаят и ги е страх, ще им кажа да не отлагат повече! Peace
Не е страшно, няма болки, само боцкането на инжекциите с упойката. Мен ме боцкаха на двата крака, някои само на единия. После е неприятно като вкарват катетрите, но не боли.Само натискат доста. След това пускат лек ток, за да индуцират аритмия. Тока не го усетих, а аритмията е същата, като при пристъп. Докторът ме пита това ли ми е усещането. Wink
След като се намерят и изгорят участъците, се изчаква малко, към 10 минути, после се вадят катетрите и се слагат превръзките.
През цялото време ме питаха как съм и ако имам дискомфорт, да казвам.
На едната ръка има апарат за кръвно, който се включва автоматично и периодично отчита.
След като приключи всичко, докторът ми каза, че вече съм ЗДРАВ човек! Grinning
Нямам терапия, само аспирин протект, питах дали може обикновен, каза, че по принцип не е нужна такава доза, той е 500 мг, или 300 мг от този американския, затова е за предпочитане протект, който е 100 мг. Другите трябвало да си ги деля.

Танче, предадох поздравите, но срещата беше в асансьора и не знам дали се сети. Grinning
Ти си била по-специален случай, защото мен не дойде да ме види лично, но пък и не го обвинявам, толкова са претрупани с работа! Crazy

Благодаря на всички, които ме подкрепяхте! Heart Eyes Hug  bouquet

# 108
Дева, страхотно! Много се радвам за теб!  Hug

# 109
Колко добре ми прозвуча: здрав човек!  Честито!
ДеВа, кой още беше в операционната? Изобщо в екипа колко човека има?
Болнични колко ти дадоха?

# 110
ДеВa,брaво!A кaквa беше диaгнозaтa в крaйнa сметкa?

# 111
Танче, имаше 2 операционни сестри, двама лекари, много млади, ама ти си видяла, че там са все деца, по на - 25-26 години Heart Eyes и д-р Трайков, а може би и още един доктор, защото д-р Трайков ръководеше зад стъклената стена и не виждах всичко.
Единият млад доктор може би беше стажант, той само гледаше, другият ми слагаше катетрите, а Д-р Трайков вършеше прецизната дейност.  bouquet

Болнични ми казаха, че ми се полагат 13 дни, но аз помолих само за 3, за престоя, другите ще са отпуск, който трябва така или иначе да изчиствам.

valevska77, ти как мина? Hug
Какво казаха на контролата?
Моята диагноза е двойна AV физиология с индукция на типична бавно-бърза AVNRT.
Не е WPW, питах специално. Wink

Днес имаше едно момче на 23 години, от София, също за аблация, та го успокоявах и му давах кураж. Wink
Разменихме си телефоните и утре ще го чуя как е минало, че докато ме изпишат той още чакаше да го извикат.

# 112
ДеВа и Теди, мога ли да ви поканя да работите при мен ? Какви са тези 3 дни , изчиствания и прочие...
ДеВа, браво, скъпа! Доброто настроение и оптимизмът помагат . Убедих се лично . Сега гребенът ми е оклюмал, защото съм с шийна яка ( разбирай адско главоболие и шияболие). Но си представям точно в момента и ако се появеше проблема с аритмията. Добре, че казах край. Както и да го гледаме, все си е от полза аблацията.

# 113
  • София
DeVa,още веднъж честито!И ти пожелавам скоро да забравиш това изживяване.Моята предварителна диагноза е като твоята и най-често пристъпите ги получавам при навеждане както ти беше писала.Искам да те питам не се ли чувстваше изплашена и напрегната при процедурата или ти дадоха нещо успокоително?Мен самото напрежение много ме притеснява

# 114
Добро утро! Hug

Спала съм цяла нощ, без да се пробудя Crazy, а обикновено ставам поне 2 пъти до тоалетна. Wink Обаче имах едни бъбриви съкватирантки, дето не млъкваха по цял ден. Mr. Green А сутрин от 5:30 идваха сестрите да мерят кръвно и да боцкат за изследвания. Sunglasses

Вега, да ти кажа честно никак не се чувствах изплашена.
След толкова пристъпи за 2 месеца, исках всичко да минава.
Да кажа, че никак не ми е било притеснено, няма да е вярно, но определено бях с позитивна нагласа, че трябва да изтърпя някакви болки и дискомфорт в името на по-доброто бъдеще. Даже образно казано се чувствах като пред зъболекар. Знаеш, че е неприятно, но се налага и трябва да се изтърпи.
Отделно екипът беше толкова предразполагащ, всички усмихнати, спокойни, а д-р Трайков е слънце! Heart Eyes   bouquet Такава лъчезарна усмивка има, че ти премахва всякакви страхове. Peace
Не са ми дали успокоително, не съм и искала.

Танче, идвам с удоволствие при теб! Grinning Hug
Може да разчиташ на съвестен и отговорен служител! bowuu

Кой питаше за щитовидните хормони?
Искат ги, защото като ме приеха ме питаха дали имам, показах ги.
Но те правят пълни изследвания и мисля, че могат и там да ги направят.

# 115
Моята контрола мина.Доктора много внимателно ми прегледа документите и подробно ми обясни даже и с рисунки какво са правили.Относно аритмиите след аблацията ми каза,че е възможно докато се е образувал цикатриса /епителните клетки върху прогореното,които спират предаването на импулса/ да е пропускало и те да са следствие на заздравителния процес.Другата възможност е  да се индуцират импулси по съседство,защото ми каза,че са изолирали целия сегмент от вената и дефакто аблацията е успешна. Дано да не е втория вариант,защото ако аритмиите продължат,може да се мисли за втора аблация.Но засега не.Относно ускорения пулс каза,че при някои млади жени се получава и дори за опитни кардиолози си остава загатка причината.При мен всички изследвания са ОК.Сега ще пия минимални дози бета-блокер и ще чакаме времето да покаже.Иначе да си водя напълно нормален живот и спорт можело.
ДеВа твоята диагноза нищо не ми говори.Знам,че има AV риентри аритмия и два пътя бавен и бърз и че ако се прегорял бързия трябвало пейс-мейкър.Твоето явно не е било такова.Гориха ли ти допълнителна връзка в крайна сметка?

# 116
Не, valevska77 , казаха, че нямам допълнителни връзки, а аномалия на проводната система.
И че ми е изгорено, това, което е пречело.
6 пъти ми индуцираха аритмия, като първия път беше най-силен пристъпът, всички следващи, с намаляващ интензитет.

На първата визитация следващата сутрин казах на доктора, че имах 3 прескачания, той ми каза, че нищо няма да пия сега, аспирин само, ако имам проблем, на контролния преглед д-р Трайков ще каже какво да се включи, евентуално бета блокер.
Но след това нямам нищо, даже може и да си въобразявам, защото през нощта ми се стори, че ми е ускорен пулса, а като си го пипнах, си беше съвсем нормален.  Wink

Дано не се наложи втора аблация при теб! Praynig Hug Peace

# 117
ДеВа, пожелавам ти пристъпите по време на аблацията да са последните в живота ти!
Валевска , всичко ще е наред при тебе , мила. Не го мисли втория вариант!
А иначе съм доволна от ускорения си пулс, щом при младите жени се случва , нямам нищо против !

# 118
Браво смели момичета Голяма прегръдка от мен Нека сърчицата са Ви наред и да са много спокойни Бъдете Благословени
Да попитам коя е тази болница и аз като нямам никакви усигоровки в България ако някога си дойда и оживея тук горе долу колко пари са да ме види лекар и да каже какво ми е Аз си чакам кардиолога на 4 декември пия сутрин 25мг Атенолол и Вечер 25 мг и едно друго хапче дето се казва Alprazolam някой пил ли го е ....Толкова мноог съм преживяла тук с лекарите и толкова страх имам че само като ги видя изпадам в паника ....

И пак да Ви кажа Обичам Ви и Голямо гуш на Тринките Ви!

# 119
ДеВа и Теди, мога ли да ви поканя да работите при мен ? Какви са тези 3 дни , изчиствания и прочие...
ДеВа, браво, скъпа! Доброто настроение и оптимизмът помагат . Убедих се лично . Сега гребенът ми е оклюмал, защото съм с шийна яка ( разбирай адско главоболие и шияболие). Но си представям точно в момента и ако се появеше проблема с аритмията. Добре, че казах край. Както и да го гледаме, все си е от полза аблацията.
Таня за мен ли се отнася ?Бездруго съм без работа идвам веднага.. Laughing Grinning Laughing Grinning

Общи условия

Активация на акаунт