Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 171 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Ако някой има желание, може да подкрепи тази книга и да стискаме палци следващата сряда да е -50%  Peace

https://www.facebook.com/329128817111388/photos/a.93118183023941 … ype=3&theater

# 91
Аз пусто нали не мога да се откажа от тия елфи и хобити още при първата книга си оставих лайка и после, като стигнах до края ми стана леко гузно, че има доста момичета, които харесват поредицата "Преживяно", пък аз се глася за Билбо.
Както казват турците, нейсе, феновете на трилъра като гледам ще ударят другите в  земята.

# 92
Едно предстоящо заглавие:

# 93
  • София
Момичета, харесвам много книгите на тази тематика. В последно време чета доста Орхан Кемал. Харесва ми стила му. Истанбул е в сърцето ми, много пъти съм ходила и винаги е прекрасен, чета и биографични книги, например за Кемал Ататюрк е страхотна. В момента чета Суат Дервиш-една жена легенда, тя е тяхна писателка и журналистка. Последният влак за Истанбул-уникална, просто страхотна книга. Убийство в Ориент Експрес, на Агата Кристи, нея специално я четох, че водех туристи в ресторанта на гарата, където е спирал влака-Сиркеджи, както и в хотел Пера Палас, където е писана книгата.

Имала съм и туристки например от ислямски страни, искам да им дръпна фереджето и да ги питам-Защо? Защо го носят и какъв е живота им? Да го чуя от първо лице, не от книгите!

Ще ви следя в темата, интересна ми е много и темата за евреите и 2световна война, да ли има тема с книжки? Оставям ви сега, че тръгвам на работа. Усмихнат ден!

# 94
  • в сърцето на държавата
Аз да попитам ,  дали случайно се появиха някъде тези книжки: в ел.вариянт?

Великолепният век - Хюрем
Демет Алтънйелеклиоглу

Михримах: Розата на султанския дворец
Мухтерем Юджейълмаз

Михримах: Дъщерята на наложницата
Демет Алтънйелеклиоглу

# 95
Момичета, харесвам много книгите на тази тематика. В последно време чета доста Орхан Кемал. Харесва ми стила му. Истанбул е в сърцето ми, много пъти съм ходила и винаги е прекрасен, чета и биографични книги, например за Кемал Ататюрк е страхотна. В момента чета Суат Дервиш-една жена легенда, тя е тяхна писателка и журналистка. Последният влак за Истанбул-уникална, просто страхотна книга. Убийство в Ориент Експрес, на Агата Кристи, нея специално я четох, че водех туристи в ресторанта на гарата, където е спирал влака-Сиркеджи, както и в хотел Пера Палас, където е писана книгата.

Имала съм и туристки например от ислямски страни, искам да им дръпна фереджето и да ги питам-Защо? Защо го носят и какъв е живота им? Да го чуя от първо лице, не от книгите!

Ще ви следя в темата, интересна ми е много и темата за евреите и 2световна война, да ли има тема с книжки? Оставям ви сега, че тръгвам на работа. Усмихнат ден!
След тоя пост ми иде да ти кажа:"Искаш ли да ми бъдеш приятелка?". Харесвам и аз книги на тематиките, които си споменала (извън тая),
Скрит текст:
но за ВСВ много често са много мрачни, а и за евреите е за геноцид в повечето случаи, поне на тия, които съм попадала.
Иначе като ти прочетох поста си дадох сметка, че много често подминавам Орхан Кемал, понеже не се говори за него много тук в темите.(То срам за мен, че се влияя от това, но все пак когато имам ограничени ресурси, а искам нещо ново разчитам на мнение тук, никога не съм съжалявала- е с изключение на една книга, която скоро прочетох и за която бях чула точно в тая тема...), та и книгата за Кемал Ататюрк бих прочела- много ме вълнува историята по негово време. Hug

# 96
  • София
А защо не?
Цитат
След тоя пост ми иде да ти кажа:"Искаш ли да ми бъдеш приятелка?". Харесвам и аз книги на тематиките, които си споменала (извън тая)

Вчера доста бързах, искам сега да конкретизирам книгите на Орхан Кемал, които съм прочела:
Трологията му: Беглецът, Господарката, Произшествието
Престъпник - много хубава! и втора част - Скитник
За Ататюрк - Ататюрк и Фикрие, автор Хъфзъ Топуз, това е биографичен роман, но е много интересен.
Елиф Шафак, може да е много модерна, но не е моя автор, не ми допада как пише.
В момента имам на шкафчето си книгата Инана на Мурат Тунджел, ще видим дали ще бъде интересна.

# 97
Европа и ислямът" на Франко Кардини тая книга предстои да излезе, звучи интересно.

# 98
Момичета някой има ли идея къде да търся "Дъщерите на принцеса Султата" само на едно място я открих но не се отваря
Tanya.ruseva.dimitrova@gmail.com

# 99
И аз днес прочетох "Последна спирка Барселона". Точно за тук си е  Peace Мъчно ми става като чета за тези зверства. А книгата е уникална, с неочакван край. Историите на тези жени бяха много интересни, щеше ми се да прочета повече за тях.

# 100
  • Пловдив
Почти /казвам почти, защото изданието от библиотеката приключва на 264 страница/  #2gunfire уж имало друго издание за четалня, но не знам дали мога да си приснимам липсващите страници  newsm78  Praynig
Книгата е "нелепа", невероятно е как хората, макар и живеещи в цивилизацията спазват някакви канони по-силни от всичко, не проумявам /както всеки път/ как може насилието над жени, над собственото ти дете, да го приемаш като нормално и заслужено...
Книгата се чете много бързо, лее се като приказка, но зловеща такава...надявам се наистина да се сблъскам с финала и той да е бил добър за това младо момиче /по онова време е била колкото мен до към 24 години/...

# 101
Аз  да си кажа пак, че се отвратих от "Последна спирка Барселона" и съжалявам, че си я купих. В момента я разменям.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 102
Аз  да си кажа пак, че се отвратих от "Последна спирка Барселона" и съжалявам, че си я купих. В момента я разменям.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Прочетох последните ти мнения, за да видя какво си казала за тази книга за по-лесно, отколкото да търся назад в темата. И видях, че първо я препоръчваш, а после казваш, че е ужасна. Сигурно краят не ти е харесал. И мен много ме изненада и то в лоша светлина. Може ли едно обобщено мнение за книгата. За мен историята е ужасна, но книгата ми хареса  Peace

# 103
Hrisi, книгата отначало много ме грабна, наистина историите звучаха много интересно, но в един момент нещата когато загрубяха ме ужаси. Накрая се ужасявах от идеята,че съм я прочела и то само от любопитство. Освен това поне едно време започна да ме дразни изказа на някои от героините, простееше ми.

# 104
Благодаря ти за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт