Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 171 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, момичета! Записвам се при вас. Днес свърших "Хиляда сияйни слънца". Потресена съм, цял ден не мога да спра да мисля за тази книга. Втрещена съм колко добре е написана, удивителен автор!! Сега си изтеглих "Не без дъщеря ми".... Само да вметна, че съм завършила лингвистика с арабски език и много ме влече,... Ще поразгледам какви книги сте препоръчали и ги почвам. По една или друга причина не съм имала време за художествена литература през последното десетилетие, сега ще си наваксам (в майчинство съм)... Пустият Халед Хосейни!!! Да вземе да напише още някоя книга!! Какво се стиска?!?!  Grinning

# 196
  • Пловдив
island_of_dreams, Халед Хосейни има още две книги освен слънцата.

# 197
Чела съм ги Wink, но чакам от него още:))))
Чела съм "А планините ехтяха", "Ловецът на хвърчила", "Стълбове от сол", "Хиляда сияйни слънца", а след малко започвам "Не без дъщеря ми"

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 20:33 от island_of_dreams

# 198
Чела съм ги Wink, но чакам от него още:))))
Чела съм "А планините ехтяха", "Ловецът на хвърчила", "Стълбове от сол", "Хиляда сияйни слънца", а след малко започвам "Не без дъщеря ми"

Книгата "Не без дъщеря ми" има продължение, казва се " От любов към дъщеря ми", но мен честно казано първата част много дълго време ме стиска за гърлото. Сега излезе и третата книга, вече от гледната точка на дъщерята " Най-сетне свободнаhttp://www.kafene.bg/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%8A%D1%81-%D0%BE%D1%82 … B8-19116/article/"

# 199
# 200
Здравейте! Не знам дали това е правилната тема, но все пак ще пробвам, че ми е спешно..
Имам приятелка туркиня, която обича да чете най-вече турска литература, заедно с "фаворитите на манекенките" (Коелю, Букай)... Искам да й подаря книга, но не съм запозната толкова добре с турските автори - виждала съм я да чете в оригинал "Любов" на Е. Шафак, заедно с още една неина книга (не помня как се казваше).
Та на кратко трябва ми турски автор, романтична история и да е с насоченост към психологията. Може да ми предложите и друга книга на Шафак, която отговаря на горния ред..
Предварително благодаря! bouquet

# 201
  • България, София
Аз на Елиф Шафак бих препоръчала "Чест", "Копелето на Истанбул", "Светецът на неизбежната лудост", "Майсторът на куполи". Чела съм ги всичките и много ми харесват.
Друг турски автор, на който има издадени книги в България, е Решат Нури. Автор е на "Чучулигата", "Листопад" и много други. "Чучулигата" отговаря на изискването "романтична история" и е много хубава.

Препоръчвали са ми и "Серенада" на Зюлфю Ливанели. Но все още не съм я чела и нищо не мога да кажа за книгата.

Дано съм била полезна Simple Smile

# 202
Оххх, много слабо ми върви "Казвам се Салма", след като свърших "Хиляда сияйни слънца". Май не трябваше да ги чета в тази последователност....  newsm78

# 203
От Форума за арабска култура:
https://www.facebook.com/forumforarabculture

Книгата "Лудият от площад "Свобода" от Хасан Бласим.... преводачът Мая Ценова...

http://books.janet45.com/comingBooks/539

Много е хубава книгата! Преводът (редакцията) е страхотен.

Born Under a Million Shadows е също по темата и заслужава внимание  Wink

# 204
  • Пловдив
Последно четох Великолепният век. Хюрем московската наложница на Демет Алтънйеликлиоглу. Хубава, но постна на фона на Роксолана от Павло Загребелни.

# 205
Да  Grinning На мен ми е много интересно да чета за Индия - обичаи, традиции и каквото се сетите. С тази мисъл си взех една книга на рускинята Мария Арбатова - Дегустация на Индия. Честно казано не ми допадна особено, защото в голяма част се говореше за руска и индийска политика.
Ако сте чели нещо интересно, препоръчайте  Peace Ще потърся и по-горе споменатата.

Препоръчвам ви Под мраморното небе от Джон Шорс и Индийската принцеса от Хавиер Моро, ако не сте ги чели. И двете бяха много интересни. В първата се разказва за построяването на Тадж Махал, а във втората се разказва истинската история на една испанка, която се е жени за един индийски махараджа и заминава за Индия.

# 206
Препоръчвам ви Под мраморното небе от Джон Шорс и Индийската принцеса от Хавиер Моро, ако не сте ги чели.

Благодаря, ще ги потърся  Peace Като прочета книгата, която чета в момента, започвам  "Изгубената дъщеря" на Шилпи Сомая Гоуда.

# 207
Препоръчвам ви Под мраморното небе от Джон Шорс и Индийската принцеса от Хавиер Моро, ако не сте ги чели.

Благодаря, ще ги потърся  Peace Като прочета книгата, която чета в момента, започвам  "Изгубената дъщеря" на Шилпи Сомая Гоуда.
Приятно четене . Simple Smile

# 208
здравейте,
има нова книга за Принцеса Султана на Джийн Сасън, 4-та от поредицата
Една арабска принцеса: Споделени тайни
не съм я чела, все още

Тъкмо приключих вчера предходната - "Още сълзи под воала".
Доста се разстроих. Написани са различни истории, кратки, но някои от тях са много тежки. Не мога да преглътна насилието над беззащитни деца. Това не са хора. Заслужават публичен разстрел.

"Аз съм Амал!" - който е чел книгата, ще разбере!

# 209
 Салман Рушди, преди два месеца излезна най-новата му Две години осем месеца и двадесет и осем дни.

Общи условия

Активация на акаунт