Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 171 425
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Не, втората е продължение на първата  Hug

# 241
Някой чел ли е "Да четеш Лолита в Техеран"  Thinking - много се чудя заслужава ли си..... Party

# 242
Момичета, по- напред Импосибъл е дала линкове към книги, но за съжаление не са активни:( Дали някой не пази нещо, че да ми прати. Кинълът не ще да чете пдф, въпреки конвертирането ги отваря с някакви
невъзможни за четене буквички. Епуб, Моби, фб2 всичко става. Книгите за Изтока са ми любими, чета с голяма интерес и за ислямския свят и за Индия, а също и за Азия ако има.

Чела съм всичко от Орхан Памук, Изгорена Жива, Пустинно цвете, Една арабска принцеса..., Харем, Не без дъщеря ми, Казвам се Салма.

t.stankova_mail@abv.bg

Предварително благоадря!

# 243
  • Пловдив
Жаклин, потърси в читанката.

# 244
Деси, това което намирам е ПДФ, и не мога да чета за съжаление.

# 245
Има различни конвектори и може да си обърнеш пдф-то във формат, който се чете от четеца.
Ето ти един, който е онлайн

https://www.onlineconverter.com/pdf-to-mobi

не съм го пробвала, но може и да върши работа. Аз бях си свалила една програма и с нея си ги обръщах, но не помня името.

# 246
  • в 1001-та нощ
Оххх, много слабо ми върви "Казвам се Салма", след като свърших "Хиляда сияйни слънца". Май не трябваше да ги чета в тази последователност....  newsm78

И аз едва стигнах до края на "Казвам се Салма". но няма да коментирам, преди да си я дочела  Peace

# 247
Препоръчвам ви книгата ''  Родена съм в харем '' от Чога Регина Егбеме . Историята се развива в Нигерия . Има и втора част на книгата . Аз съм чела само първата част , която е имам у нас , но  сега ще търся и втората в интернет . Книгата е много интересна лично за мен , не е свързана с мюсюлмански свят . ..  Главната героиня е германка , която се влюбва в нигериец и се съгласява да стане поредната жена в харема му . ражда му и дете . ето малко инфо

Векове наред думата харем е оживявала фантазията и на най-тайните въжделения на всеки мъж от аскетичния християнски свят. Завладени от представата за сладострастни нощи под знойните звезди на Юга, малцина са се запитвали как протичат дните в това човешко общежитие. Преди 25 години Лиза Хофмайер, собственичка на голям имот в Бавария, заминава с мъжа си за Нигерия. Там 42-годишната примерна съпруга и майка среща местния богаташ Давид и се влюбва в него с такава страст, че се съгласява да му стане 33-та съпруга в харема. След година от този брак се ражда момиченце. Малката Чога Регина Егбеме расте в един почти нереален свят, обгрижвана от своите 48 майки и в игри с близо 100-те си братя и сестри. Но тя и наблюдава как се приготвят избраниците на баща й за нощите с него, как се ревнуват жените му, как се домогват до неговото благоволение...

# 248
Аз пък съм чела само втората книга, първата не можах да я намеря онлайн. Интересна е и втората част, слагам в спойлер кратко резюме на втората книга Peace

Скрит текст:
Чога, останалите жени и деца напускат харема след смъртта на баща си. Майка ѝ (германката)  умира в началото на книгата. Тя има още една дъщеря, която е изоставила в Германия, когато се е омъжила  за нигериеца с харема. Сестрата на Чога пристига от Германия за погребението на майка си и тогава двете сестри се запознават. Чога и почти всички от харема са заразени със СПИН, отиват да живеят в пустинята и там имат сблъсъци с нигерийските мюсюлмани

# 249
Аз пък не я харесах много тази книга. Чела съм и двете части. Peace

# 250
Бялата масайка , също много ми хареса .. Препоръчвам ви е .. Имам доста книги от поредица '' Преживяно '' в pdf формат тук на компютъра .. Някой ако иска някоя книга мога да му е пратя Wink

# 251
Някой чел ли е "Да четеш Лолита в Техеран"  Thinking - много се чудя заслужава ли си..... Party

За Лолита

Скрит текст:
Стилът на писане е много приятен,  сюжетът е развит основно около западната литература и начина, по който влияе на мисленето на девойките. Не се оказа това, което очаквах, но ми хареса.

# 252
Здравейте, от доста време следя различни теми из форума и сега реших да се включа с една молба. Някой ако има книгата на Махтоб Махмуди - Най-сетне свободна в електронен вариант, може ли да ми я даде Simple Smile
В момента чета Не без дъщеря ми Simple Smile

# 253
  • Пловдив

Като се има предвид, че е по действителен случай не може да се очаква някаква сладникава история и стряскащото е, че нищо не се е променило с години, жените са същото нищо, което са били и преди 50 години...историята в книгата се разиграва 2014-2015 година...

# 254

Като се има предвид, че е по действителен случай не може да се очаква някаква сладникава история и стряскащото е, че нищо не се е променило с години, жените са същото нищо, което са били и преди 50 години...историята в книгата се разиграва 2014-2015 година...

Има ли я някъде в електронен вариант? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт