Книги, свързани с ислямския /или мюсюлманския/ свят - 2

• 171 360
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • На изток от Ада
Ако не сте чели поредицата Бялата Масайка, горещо препоръчвам.
По действителен случай
няма я!
Има я електронна. И трите.
на какъв език?

# 706
Ако не сте чели поредицата Бялата Масайка, горещо препоръчвам.
По действителен случай
няма я!
Има я електронна. И трите.
на какъв език?
Къде я има тая поредица. Проверих навсякъде, не намирам нищо

# 707
  • На изток от Ада
Ни и аз се хм търсила преди няма..

# 708
Поредицата Бялата Масайка я четох в Библиотеката

# 709

“Книгата “Сънища за Мариам Таир” на мароканската авторка Махани Алауи е впечатляващ дебют.
На моменти ми напомни “Майстора и Маргарита” с религиозните си препратки, с вещиците, летящи на метли и многото символика; имаше лек полъх от “На изток от Рая”, заради мита за Каин и Авел, но в крайна сметка е абсолютно прекрасен арабски магически реализъм, в който буквално всяко изречение е поезия.
Историята проследява историята на героите от семейство Насири, някога много богато семейство, живеещи в Казабланка в къща, обитавана от демони, спотайващи се в сенките. С магическо портокалово дърво в градината, в което се крие самата Шехерезада, разказваща истории, които се пишат в момента. Мариам Таир се ражда, като дъщеря на наследницата на това семейство, но е зачената от насилие и предопределена за различност. Около нея се носи мистериозен аромат на портокалови цветове и усещане за промяна.
Историята е шантава, мистична, различна. Проследява времето от бунтовете на хляба в Мароко, предшестващи т.нар Арабска пролет до самата Арабска пролет. Време с ширещо се страдание. Време, в което да си различен е догма. Да казваш “не” е немислимо, особено ако си жена.
Не мога да претендирам, че разбрах целия скрит смисъл в тази наистина впечатляваща книга, но четенето и беше истинско удоволствие и ще чакам с нетърпение следващи книги от авторката”

Христина Блажева, ФБ

# 710
# 711
Eто и анотация към новата книга на Тахере Мафи (американска писателка от ирански произход), корицата от горния коментар.

Една-единствена целувка бе нужда да срине стените, издигнати около сърцето на Ализе – отдавна изгубената наследница на древното царство на джиновете. Една-единствена целувка и сърцето на престолонаследника на Ардуния, Камран, вече не му принадлежи. Но след тази целувка животът и на двамата е застрашен.

Обичният дядо на Камран – цар Зал, лежи мъртъв, посечен от ръката на Сайръс, прокълнатия наследник на царство Тулан. И не стига това, но вероломният млад владетел е похитил и самата Ализе, като планира да се ожени за нея. Ако тя се съгласи, Сайръс ще й преотстъпи трона и по този начин ще изпълни сделката, която е сключил с Дявола.

Ализе не иска да има нищо общо нито със Сайръс, нито с Дявола. Но пред възможността най-сетне да сбъдне съдбата си, младата жена трябва да съумее да загърби собствените си чувства и да се превърне във водача, от когото народът й се нуждае.

То се оказа, че има доста книги на тази писателка, издадени на български

# 712
# 713
# 714
"Пратеник на полумесеца" я има и в Сторител,аз я слушах там. Допадна ми.

# 715
И как е? Аз съм мнооогоо скептичен към българските автори (съвременните):

Ето и описанието:

Отнеха ни бъдещето, затова живеем само с миналото си...

В безмилостна надпревара с времето инспектор от италианската полиция, профайлър с български произход и капитан от НАТО обединяват усилия, за да разкрият извършителите на серия смъртоносни атентати. Но понякога, за да разберем настоящето, трябва да се потопим в миналото.

Американската журналистка Леонора Андерсън се качва, заедно с петгодишния си син, във влака за Болоня, без да подозира, че животът им ще се промени безвъзвратно. Завинаги.

Адът над главите им отприщва един човек – страховитият Асад ал Сахра, най-ценното оръжие на иракска терористична организация. Черпейки сили от гнева и омразата, той посвещава живота си на отмъщението.

# 716
Тъй като стана въпрос за български автори - ето един, който е историк и книгите му са на такава тема - Ибрахим Карахасан-Чънар. Има доста издадени книги, на изд.Рива, “Харемът”, “Еничарите”, “Кратка история на Турция” и др.

# 717
Да, аз лично го познавам от доста години. Той е гостувал и в много предавания по тв и радио. Но материята, която разнищва... не ми е интересна.

А за тази Емине Садкъ прочетох нещо интересно във ФБ:

С предварително прехвалените книги е така

# 718
Някой питаше за “Оризовата майка”, в Сиела (Mall of Sofia) има и трите книги на Маника.

А Шантарам с твърди корици е 58 лв Wink

# 719

Общи условия

Активация на акаунт