Непланирана бременност?

• 15 687
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
Аз пък не мога да разбера следното. Явно жените сме доста коравосърдечни и абортът е едно нищо, едва ли не задължителен за съвременната жена. Странно ми е- след като не искаш повече деца, няма да ти мигне окото да направиш аборт, защо не вземеш трайни мерки. Странно защо искаш да си запазваш детеродната способност, след като бременността няма никога да е желана...

И на мен са ми странни тези неща, а още по-странно ми е как на тия години ще ти се скъса презерватив, а ти ще се хилиш, вместо да вземеш мерки навреме за предотвратяване на бременност. Това не го правят даже тийнейджърите.

Но пред свършен факт - какво да ѝ каже човек.

# 91
Не, на мен са ми странни мнения от рода на- имам две деца, не искам повече, обаче такива неща като връзване на тръби или вазектомия не се обмислят. Малко е като това, което правим с домашните си любимци, не смеем да ги кастрираме, защото едва ли не е обидно за тях, обаче после не е драма да изхвърляш котета с чувал.

В момента мерките, които взимам са съвместими с идеята, че ако се случи трето дете, ще го родя. Но четвърти пък просто няма да забременея, няма да дам никакъв шанс.

Щото иначе става "албанска контрацепция". Всъщност там правят следното- като забременеят за пръв път, правят аборт. Като забременеят за втори път, се женят и след това колкото деца станат. И там говорят за аборта като за нормална женска работа, като педикюра...

# 92
Ние сме взели точно такива мерки, защото не искаме повече деца, със сигурност. Обаче непрекъснато ми казват - като стане дума, че не искаме трето - "Е-е, не се знае, то като дойде, не пита." WTF?

# 93
    Най-голямото лицемерие е, че в едната тема на този форум уж нормални майки успокояват някоя изтормозена кандидат-мама, че другият месец всичко ще бъде наред, като забременее, а в теми като тази, успокояват друга, на която казват, че всичко ще бъде наред, като убие детето си. Няма ли една ЦЕННОСТ за вас, бе хора, ДЕТЕТО ценност ли е или не? И ще бъдат ли щастливи другите две, като заради тяхното "добро" е убито братче или сестриче?
    39 години, уморена била - я да пита тази, дето на 45 още се надява!

Деца не се раждат заради имагинерни ценности.

# 94
Въпреки че трудно ще обясниш на българския мъжкар как вазектомията не е точно кастрация...

Сетих се за един доста гаден американски филм, в който една жена не искаше дете, за да не си разваля рахата. И една друга я посъветва следното, да каже на мъжа си, че е бременна, след това да направи аборт и да каже, че е бил спонтанен. А мъжът й дори й подарил златна гривна от съчувствие...и тя се гордееше с гривната. Тази сцена съм я запомнила.

" Деца не се раждат заради имагинерни ценности. "

Напротив, единствено заради това се раждат. Защото рационално погледнато- няма смисъл, на планета с вече 7 милиарда човека. Но точно твоите ще са специални и ценни.

# 95
  • София
Със сигурност бих казала и вече решението да го взимаме заедно, тя предполагам ще знае как да наклони везните в  полза на собственото си желание...
Но никога не бих скрила и сама да си решавам за такива неща, за мен е непростимо.
И в тази ситуация никога не бих я подкрепила отивайки с нея.

Мари дьо ла Фер - има - ценностната ми систума е, че човек трябва да е щастлив и ако детето ще го направи такъв - чудесно, дано Бог му даде такова, ако ли не - аборт, не е края на света.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 14:13 от Angel_Dust

# 96
Лекси,жената е очаквала наченки на менопауза.При майка й е започнала на 38 години.Въобще не е предполагала,че може да е бременна.Случило се е няколко дена преди да й дойде по график цикъла(секса със спукания презерватив) и както знаем тогава много малък процент от жените сме в овулация.Ама на!
И стига вече дъвкахте как съм едва ли не изклюкарила жената.Тя знае за темата.И не ми е класическа братовчедка.От къде ми дойде на акъла да го съчиня "братчедството" незнам.Ама тука се гледа  с подозрително око на приятелки та...
МБ- за вазектомия ли ми говориш?Ти все едно не си на Балканите!Как ще спреш доброволно бг мачото да пръска ценно семе?Като чуят за вазектомия и го приемат ,все едно ще му режеш оназ работа...

# 97
Рибозом, колкото и да сте близки с твоята приятелка, има известен риск при евентуалния аборт. Колкото и близко да е приятелството ви, това е нещо между нея и мъжа й, с който заедно (до колкото разбрах), вече имат две деца. Колкото и да искаш да проявиш женска солидарност и да я подкрепиш, съпружието й е редно да участва в решението. Ами ако нещо се обърка при "процедурата"? Ако има усложнения? Ще я втасате тогава...
Отделно, една нормална жена никога не престава да мисли за преживените си бременности - и за успешните, и за прекъснатите - било то по желание. Не е и не може да е толкова просто - разходка до гинеколога за аборт и точка по въпроса... Помисли си пак, преди да се съгласиш да се въвличаш

# 98
  • София
Не, на мен са ми странни мнения от рода на- имам две деца, не искам повече, обаче такива неща като връзване на тръби или вазектомия не се обмислят.
Ако искате си направете тема за вазектомията и българските мачовци. Има още толкова начини човек да се извиси и откъсне от битието си  Sick

Всяка двойка сама преценява дали и каква контрацепция да използва. Смешно и тъжно е да четеш как презервативът е неразумен и нАм си още какъв избор за семейна двойка. Айде който хвърля камък първо да отгледа две деца, че на теория и аз знам как всяко следващо се ражда по-лесно и после големите гледат малките, а още едно дете - сипеш чаша вода в тенджерата и да топЯт.

# 99
Винаги може да се каже /недай си Боже нещо да се обърка при манипулацията/ че е получила кръвотечение и затова са се оказали в болницата. Не е подозирала жената че е била бременна и готово. Просто е загубила детето.
И друг вариант има- да размисли на път за болницата. С една моя приятелка сигурно пет пъти  ходих да прави аборт и пред кабинета се панираше и се прибирахме. Сега е на 10 годинки юнака.
Все пак жената ще отговаря пред мъжа си, ако той разбере, не Рибозом. За това са приятелите- да подкрепят без да питат, чудят и маят.
Подкрепяй смело, каквото и да е финалното решение.

# 100
  • Tам през Атлантическия океан
Не, на мен са ми странни мнения от рода на- имам две деца, не искам повече, обаче такива неща като връзване на тръби или вазектомия не се обмислят. Малко е като това, което правим с домашните си любимци, не смеем да ги кастрираме, защото едва ли не е обидно за тях, обаче после не е драма да изхвърляш котета с чувал.

В щата където живея сега , абортите не се толерират  Rolling Eyes (освен ако не са по мендицински причини) даже преди ,ако не се лъжа 20 тина години е бил забранен  Rolling Eyes
Масово жени си правят връзване на тръби , даже моя доктор ме попита дали ще искам такава интервенция.

# 101
  • Пловдив

Всяка двойка сама преценява дали и каква контрацепция да използва. Смешно и тъжно е дтеш как презервативът е неразумен и нАм си още какъв избор за семейна двойка. Айде който хвърля камък първо да отгледа две деца, че на теория и аз знам как всяко следващо се ражда по-лесно и после големите гледат малките, а още едно дете - сипеш чаша вода в тенджерата и да топЯт.
Това за трите деца е най-най-глупавата сентенция. И го казвам през погледа на човек, който има три планирани. Три деца изобщо не се гледат както две, а две не се гледат както едно. И ако става с чаша вода.....

Ако става дума за моя приятелка аз ще я подкрепя и ще си мълча пред останалите. Според мен затова са приятелите. Тялото си е нейно, животът също.

# 102
Бип бип,аз съм съгласна с тебе.Деца се гледат със спокойствие,търпение и пари.Тва с вода в супата е тъпотия.То не е само ядене,трябва и да се образоват и да се подсигури по нещо за черни дни.
Мириам,аз затова още се чудя.

# 103
  • София
Рибозом, а твоята приятелка, която както каза ти е нясно с темата на какво мнение е по въпроса? Най-вече с евентуалните усложнения при аборта (пази боже да не се случва, разбира се). Обсъдили ли сте варианта, какво ще стане, ако все пак мъжа й разбере по някакъв начин? Питам заради тебе, разбира се, защото в крайна сметка ти си тази, която ще я подкрепи в цялата ситуация.

# 104
Ооо ми отговаря ми-нищо няма да стане бе.То е рутинно това.Не ще да знае,защото ще мрънка мъжа й.Пък тя е човека с отглеждането,даже и работи.Мъжа й също бачка много,по 10 часа най-често,че и нагоре.
Знаете като са по-големи децата и разходите са по-големи.Иска да заделят и повече пари за образование на децата.

Казвам ви,ще се пукна сигурно за тези два часа.Защото ще ида.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 15:49 от Рибозом

Общи условия

Активация на акаунт