Смешки от форума - 16

• 95 854
  • 951
  •   1
Отговори
# 195
Ирис ли да напише, че е крадец или авторката на култовата тема?

Цитат

Извинявам се предварително, но някак си не ми се струват с голям капацитет. Не, че аз съм някоя супермайка, но държа да контактувам с интелигентни хора. Аз самата съм счетоводител, в новата градина повечето майки са продавачки или фризьорки, на друго дете бащата бил автоджамбазин...И от там дойде въпросът за мен. Ако децата на тези родители са обкръжаващата среда на детето ми..какво ще стане? /За сравнение в старата ДГ не беше така/. Дали не направих грешка с тази смяна на кварталите?

Къде-къде по-гадно звучи средата на детето в детската градина, ако кажеш, че някой баща е автоджамбазин, отколкото крадец на коли. Някак си по-колоритно е с жаргона.Whistling

# 196
  • София
  Според мен пък авторката с тази дума визира човек, който се занимава с коли изобщо - автомонтьор, гумаджия, търговец на коли и не е много наясно със значението и нищо, че е счетоводителка. Иначе нещо не се връзва. Все едно аз да кажа - родителите на децата в градината са шивачки, кроячки, багерист и наркодилър. Нали разбирате разликата - едните професии, колкото и непрестижни да са все пак легални и човек си казва като го питат, за другите нещата стоят малко по-иначе...

# 197
  • където ми харесва
Авторката на култовата тема е по-добре да не я намесваме, че цялата тема ще се пренасочи насам Wink
Да, чудех се, защо Ирис е написала "продавач на коли", вместо "крадец на коли"  Laughing

# 198
Написала го е предполагам защото "джамбазин" е остаряла дума означаваща търговец на добитък, обикновено на коне.

# 199
В темата със заглавие "За секса":

Б
Цитат
А
Цитат

Тази тема  става  все по - отвратителна

Отвратителна , отвратителна , а за това като чуете за секс и надигате уши.

Цялата тема е пълна с бисери, но този ми се видя най-безобиден.  Laughing

# 200
Ако може да перифразираме някои ''Четат с отвращение'', но все пак четат Wink

# 201
 Mr. Green Готино попадение в темата за Дешели:

Цитат
Аха. Особено като прочета за УАУ-ефекта получавам ЛОЛ-ефект.

# 202
Дами, "автоджамбазин" наистина се използва в смисъл "продавач на коли", не знам защо ви е хрумнало, че е "крадец"  newsm78

# 203
И аз знам, че означава крадец на коли, не търговец.  Peace

# 204
Крадец беше през 90-те години на миналия век.Сега си е търговец Wink

# 205
  • Лутаща се
Автоджамбазин е точно търговец на коли. Или има автокъща, или няма, това не е задължително. Занимава се с внос на коли, които някой от "бяла" страна вече е решил да изхвърли, да се оттърве от тях.
Та "нашият" човек или докарва тези коли на собствен ход, или ги качва на платформа (по-често срещан вариант) и ги докарва в Б-я. Тук ги оставя в някой сервиз да ги "понапудрят", да им прикрият дефектите и проблемите. Излъсква ги хубаво и ги продава на тройно или четворно по-висока цена, от колкото ги е купил.
Естествено в повечето случаи не си прави труда да ги регистрира и ги продава с изтекли транзитни номера. Та като купуваш дори да не можеш да седнеш да я покараш, за да я пробваш - понеже без номер не може да се движи по пътната мрежа. Най-много да ти позволи да направиш кръгче на двора. Е, така още по-успешно се прикриват проблемите.
И който купи после в повечето случаи дава луди пари за ремонт.

Вероятно заради тези им "дела" някои считат джамбазите за крадци.

# 206
  • Германия
Фотофинишът е хубаво нещо. Бих го изисквала в някои случаи, да!
Чудя се в такива моменти- авторът на темата е бил най-бързият сперматозоид, нали. А другите- представяте ли си другите какъв потенциал са носили  Flutter
 #Silly

Мне. Куцукал е последен на опашката. По някое време се сетил и викнал: "Хапчеееееее". Другите хукнали да се скрият, а той продължил напред, промърморвайки: "Ей тъй се правят идиоти!".
Joy

# 207
Страхотна тема, предните съм ги изтървала. И да не е гол пост - и аз знам, че автоджамбаз /даже без "ин"/ е търговец на коли Simple Smile

# 208
Цитат
В нашето семейство мъжът ми работи, за да отселеем.

Уникална дума се е получила, у-ни-кал-на  omm
Дано отселеят хората, току виж и загражданят  Joy

Половин час се чудих какво е имал предвид авторът  Laughing

# 209
  • София
Авторката на култовата тема е по-добре да не я намесваме, че цялата тема ще се пренасочи насам Wink
Да, чудех се, защо Ирис е написала "продавач на коли", вместо "крадец на коли"  Laughing
Ми написала е "продавач на коли" защото това е имала предвид... защото все пак думата точно това означава... независимо че в ранните 90 г. часовите вестници се опитваха да наложат схващането че автоджамбазин = автокрадец.
Джамбазин е търговец на коне, а автоджамбазин съответно  - на автомобили (ползвани)

Общи условия

Активация на акаунт