За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 449
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Как стерилизирате тиквички в буркани?
Като краставичките, но нарязани по дължина.

# 466
Как стерилизирате тиквички в буркани?
Като краставичките, но нарязани по дължина.

Не съм си задала въпроса правилно ooooh!, извинявам се!
Твоите явно са за салата, кисели?
А за готвене? Какво освен тиквички слагате в буркана - сол, аспирин, оцет? Колко време стерилизирате?
Благодаря!

# 467
# 468
Много ме заинтригува тази рецепта, имам много тиквички, а място във фризера нямам много. Аз по принцип ги стържа и за кюфтенца най ги харесвам. Но това ме заинтригува, така ще заемат малко място, мисля да пробвам. Благодаря  i_peych  bouquet

# 469
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година някой пусна рецепта за салата от тиквички с мед.
мммного вкусна Simple Smile
ако не си признае сам, ще се разровя в записките да видя как беше.

може да се яде свежа, може да се кипне "за капачка" за по-голяма трайност.  Peace

# 470
  • Русе

може да се яде свежа, може да се кипне "за капачка" за по-голяма трайност.  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

Може да опиташ и тази

# 471
  • Русе
Много ме заинтригува тази рецепта, имам много тиквички, а място във фризера нямам много. Аз по принцип ги стържа и за кюфтенца най ги харесвам. Но това ме заинтригува, така ще заемат малко място, мисля да пробвам. Благодаря  i_peych  bouquet

bouquet

# 472
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8384228#msg8384228

Peace прилича. може би са същите съставки Simple Smile, но онази беше на кубчета.
тиквичките не са сладки, киселото е приятно, а в супа дават много свеж вкус  Peace

# 473
Някой правил ли е сироп от мента? Дайте изпитана рецепта. Blush

# 474
  • Русе
Някой правил ли е сироп от мента? Дайте изпитана рецепта. Blush

# 475
Много ти благодаря, точно това търсех! bouquet

# 476
Ако имаш зелена сладкарска боя може да добавиш, иначе ще бъде един никакъв цвят.

# 477
Ооо искам да е зелен, като на снимката. Каква боя да купя и каква е дозата за 1л?

# 478
  • Русе
Ооо искам да е зелен, като на снимката. Каква боя да купя и каква е дозата за 1л?

Тази използвах.На върха на ножа. Слагаш боята малко преди да напълниш в бутилки. Когато е готов сиропа. Разбъркваш, можеш да добавиш още боя до нужния цвят.

# 479
 i_peych, много, много благодаря  bouquet.Направих тиквичките за фризера, а и за вечеря, чудо наистина. Сега ще правя маточина и мента сироп имам и от двете, но ментата цъфна, ама не е края на света. Мисля обаче да ползвам мед и да не стерилизирам, просто в хладилника и да си го изпием. Страхотни идеи наистина smile3501

Общи условия

Активация на акаунт