За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 106 608
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,миналата години сложих пържени чорбаджийски чушки,затворих ги топли и си бяха ок,но ни останаха три буркана,сега ги гледам изглеждат си супер с хлътнали капачки,дали стават за ядене или да хвърлям?
Същия въпрос за сладка и компоти от свеки,които не сме яли,не знам как ги прави и какво им слага,аз не слагам нито,едното,нито другото,защото не обичаме,но тя все ни дава и сега ми е пълен шкафа с миналогодишни сладка и компоти да ги хвърлям ли?
Аз лично не хвърлям. Започваме от тях. Те ако са развалени и да искаш, не може да ги ядеш.
Пък и на купените преди, когато имаше БДС  имаше годност 2 г.

# 526
Компоти с костилки не е желателно да се ядат след повече от година. Другото, ако си е вкусно, го ядем.

# 527
Aз ползвам самозалепващи етикетчета, на които пиша годината на производство и лепя върху бурканите, след като изстинат, така останалите от 2015-та краставички и домати ще използвам първи тази есен.

# 528
Компоти с костилки не е желателно да се ядат след повече от година. Другото, ако си е вкусно, го ядем.
Това важи само за вишните.
Aз ползвам самозалепващи етикетчета, на които пиша годината на производство и лепя върху бурканите, след като изстинат, така останалите от 2015-та краставички и домати ще използвам първи тази есен.
Имам големи рафтове в мазата и старите ги слагам в единия край и от там се почва. Останали ми са  лозови листа, разни чушки и камби мариновани и доста компоти различни.

# 529
# 530
i_peych  това е едно от любимите ми - пестила. Много ми е трудоемко приготвянето, затова  снощи направих 6 малки бурканчета със сладко от сини сливи.

# 531
  • Русе
i_peych  това е едно от любимите ми - пестила. Много ми е трудоемко приготвянето, затова  снощи направих 6 малки бурканчета със сладко от сини сливи.

И на мен. С пържени филии, мекици, палачинки.................мммм..
След сладкото ще правя още една доза, че тази половината замина. Simple Smile

Сладко от сини сливи

# 532
Момичета ,моля за помощ,трябва ми рецепта за сок или/и нектар от праскови ,може и сироп ако някой прави за разреждане,искам течноста да е бистра като на купените сокове да няма вътре едрички частици,че мойте са капризни ,а аз ги харесвам ,та да може с 1 коршум 2 заека ,моля помагайте за утре ми трябва рецептата bouquet

# 533
  • гр.Пловдив
Здравейте искам да попитам за салатата Ропотамо на Пепчо. Когато е за зимнина олиото пак ли сурово се слага, в смисъл без да се препържва предварително?

# 534
Здравейте искам да попитам за салатата Ропотамо на Пепчо. Когато е за зимнина олиото пак ли сурово се слага, в смисъл без да се препържва предварително?
Да

# 535
Май кой както иска, но аз винаги го препържвам.

# 536
Колкото по-малко пържено, толкова по-здравословно. Нали е салата, а и ще се стерилизира. Може да е въпрос на вкус, не друго.

# 537
  • гр.Пловдив
Ами аз питам,
 защото един път правих лютеница без да препържвам олиото и то не можа да се поеме хубаво от сместа. А и за лютеница аз просто го затоплям до някаква степен, незнам дали на това се вика препържване

И да допълня още един въпрос. Докъде се пълнят бурканите? Аз ги напълних до горе, до ръба. Да не вземат сега да гърмят.

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 12:16 от sunny_shine

# 538
сигурно си ги и сварила даже, но да - до ръба се пълнят.  Също не препържвам олиото. То е малко и се поема, а бурканите се варят час - няма как да мирише на сурово. Лютеницата ми поема колкото сложа - сурово слагам, но по време на бъркането - а то е дълго и продължително  Mr. Green тя си го поема.

# 539
пеп-4o, имаше едни мариновани камбета, в конфитюрени буркани. Може ли да помогнеш с рецептата?
Намерих я:http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_30.html

Общи условия

Активация на акаунт