Повечето тук сте от женски пол и ми е малко неудобно да пиша, но ви пиша в труден момент. Аз съм млад на 20 години и преди 1 седмица ми откриха киста на епифизата (пинеална жлеза) с диаметър 9мм. Неврологът(виден доцент в неврологията) , при когото отидох каза, че това не е нищо страшно и едва ли ще причини симптоми, най-мн главоболие. Причината да отида на ЯМР беше виене на свят , чувство на напрежение в главата и очите и ушите. Симптомите ми минааваха на няколко път иза по 4-5 дни и псоле пак се появиха (най-вече виенето на свят и напрежението в очите). От ЕМГ ми бяха установили проблем с нервите на врата и кръста но не знам дали има общо това.
Знам, че кистата на това място не е толкова често срещана, но не е и рядка и обикновено е безобидна. Чудя се обаче дали тя не е повода за моите симптоми и дали има някой друг с подобна диагноза ?
Чувствам се ужасно а мисълта че симптомите може да са от кистата ме ужасява още повече. Толкова съм млад, а животът ми се превърна в кошмар последния 1 месец

Така правя аз и отдавна съм спряла да я мисля