В момента чета... 34

• 53 986
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • Кърджали
Довърших "Лекарство против северния вятър". Кратка книжка, странно ми беше да чета непрекъснато имейли. Имах чувството, че нищо не се случва в тази книга /случваха се мисли, емоции, де. Не е нищо/. Включването на съпруга пък ми дойде някак си излишно... Един вид разколебана съм леко, но харесването наделява. В мейлбукс си поисках продължението. Ако го получа до довечера, ще го започна.

# 466
Довършвам О.Памук, който малко ме подтисна и сега се чудя с какво да продължа? След "Война и мир", едни разкази на Шмит, Ремарк и тая книга на О. Памук определено имам нужда от нещо малко по-свежо....Нагласила съм си : "Жената в бяло", "Алексис Зорбас ", "Вълшебната планина", "Ема Смит", "Мечтателката от Остенде","Бог пътува винаги инкогнито", "Градът и кукумявката"....кажете по някоя дума за някоя от тия книги ?  bouquet newsm78

# 467
  • Belgium
gundie, кое на Памук те депресира така?  Laughing

Цвети * , нямам идея кого визираш, но понякога човек забравя да напише отзив за това, което е чел. Особено ако е прочитането на книгата е отнело доста време. Директно питай за отзив, ако конкретна книга те интерсува и това е  Peace

# 468
"Безмълвният дом", но книгата все пак ми харесва, нооо мисля ,че малко повече ми дойде комбинацията от книги, която си спретнах в последно време и то съвпадна с момент , в който в работата си съм малко поизнервена.....искам глътка свежи и ведри слова.

# 469
Според мен понякога книгата ти оставя противоречиви чувства в процеса на четене. Аз лично не обичам да споделям мнение за това каква е книгата преди да я прочета цялата, защото понякога по средата нещо ми харесва или обратното не ми. Темата е "В момента чета..." Има тема за последно прочетените книги. Затова идеята на Лу за конкретна книга да се пита е добро.

Аз сега съм на Чудовището от Флоренция, засега е обещаваща ще видим нататък.

# 470
Нагласила съм си : "Жената в бяло", "Алексис Зорбас ", "Вълшебната планина", "Ема Смит", "Мечтателката от Остенде","Бог пътува винаги инкогнито", "Градът и кукумявката"....кажете по някоя дума за някоя от тия книги ?  bouquet newsm78
"Мечтателката от Остенде" е една от книгите, които ми хареса най-много от всичко прочетено тази година. "Алексис Зорбас" също е хубава, но не бих я нарекла лека или весела Simple Smile

# 471
Прочетох "Трънски разкази" и " Балканска сюита"-много ми харесаха, разказите -повече!  Heart Eyes Нямаше нито един слаб разказ. Точно обратното-всички до един много силни,много човешки,неподправени!  Heart Eyes
Сега рязко сменям жанра. Започнах "Отведи ме у дома " на Даниела Сасердоти.

# 472
Започвам тази, благодарение на любима съфорумка  Heart Eyes

# 473
  • София
Мижче  Hug
Ще чакам отзива ти.

# 474
Нагласила съм си : "Жената в бяло", "Алексис Зорбас ", "Вълшебната планина", "Ема Смит", "Мечтателката от Остенде","Бог пътува винаги инкогнито", "Градът и кукумявката"....кажете по някоя дума за някоя от тия книги ?  bouquet newsm78
"Мечтателката от Остенде" е една от книгите, които ми хареса най-много от всичко прочетено тази година. "Алексис Зорбас" също е хубава, но не бих я нарекла лека или весела Simple Smile
Благодаря за отговора, Шмит по принцип ми е следвата нагласена от всички, които изброих, а Зорбас по- натам ще оставя Hug

# 475
За втори път започвам "Тиета от Агрести" на Жоржи Амаду....дано този път ми хареса поне малко.

# 476
За втори път започвам "Тиета от Агрести" на Жоржи Амаду....дано този път ми хареса поне малко.
"Тиета от Агрести" е може би най-протяжната книга на Амаду и поне в началото се искат наистина здрави нерви. Аз съм фен на автора, но си признавам, че ми трябваше голямо съсредоточаване, за да завърша книгата Simple Smile. Според мен ако не харесваш Амаду, не си струва усилието.

# 477
Започнах ' Студени играчки са звездите' - много ме увлече. Дори снощи сънувах сън по темата. Simple Smile 

# 478
  • София
"Тиета от Агрести" е може би най-протяжната книга на Амаду и поне в началото се искат наистина здрави нерви. Аз съм фен на автора, но си признавам, че ми трябваше голямо съсредоточаване, за да завърша книгата Simple Smile. Според мен ако не харесваш Амаду, не си струва усилието.

Според мен също!  Peace  Познаваме фенове на Амаду и знам с какво удоволствие го четат. Не се мъчи, ако не те привлича.  Peace

А по темата - прочетох "Невидимият мост", хареса ми - 3/5.
Прочетох "Лунният камък" - 5/5, много забавна, увличаща.
Сега си чета "Копринената буба" - дойде й времето.  Heart Eyes

# 479
В момента чета

Мисля, че не съм чела подобен тип книга до сега, интересна е..

Общи условия

Активация на акаунт