В момента чета... 34

• 53 716
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Хах, Вили, май всички, чели книгата, вече гледат с други очи на снежните човеци  hahaha.
Определено!  Shocked Crazy  Grinning

Прочетох "Колибата". Кали и Сиси споменаха, че чакат отзива ми. Ще го дам, но и вас моля за коментар. Който е чел книгата и има какво да напише за нея, моля да го направи, защото аз съм като пиле в кълчища в момента - объркана и разконцентрирана. Ето какво бих казала накратко.
Тежка е тематиката, има убийство и това е достатъчно, да не издавам повече. Обаче от там нататък...
Темата за смирението, примирението, да се обърнем навътре към себе си и да приемем съдбата си, ми дойде в повече. Сякаш ме  зомбираха, или пък бях в някаква ерес. Като набиване на канчето с думи прости. Размислите и разговорите с Бог ми бяха тежка и трудна за осъзнаване тема. В определени моменти се чувствах смазана, а не пречистена, губех жизнеността си. Честно казано, не знам аз в кой Бог  вярвам, но този тук ми обърка представите. Книгата и прочитът й най-вече, бяха голямо изпитание за мен. Бог, Татко е жена.  Thinking Е, в книгата, де.
Не съм ровила в нета, не съм чела нищо за "Колибата" предварително, разчитам на вашите включвания. Имам да си изяснявам много неща.
Аз не съм я чела, но точно такива ми бяха опасенията и затова не посегнах към нея. Благодаря за споделеното, няма да я отписвам съвсем, защото винаги ми е любопитно да прочета по-различна книга.

Изчетох Снежния човек и не разбрах
Скрит текст:
този, който чистеше гъбите кой е и какво търси в дома на Хари?
Естел...
Скрит текст:
Ето това е фундаменталният въпрос, който мъчи всички, прочели Снежкото!
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Естел, и аз съм от чудещите се - отговор няма, освен ако не спипаме лично господин Ю за обяснение  hahaha.
Скрит текст:
Ох, и мен това ме човърка! Може би Несбьо нарочно не ни доизясни докрай (Хуле дори не провери другия съсед), защото има намерение да го появи и развие в някоя от следващите си книги като друг убиец, с други мотиви.. Но си мислех, че може и да е съучастник, защото не стана ясно как е изчезнал календара от дома на Хари, отделно той също намираше мокри стъпки.. Или пък Матиас е имитатор, подсказката за кръвта в дървото според мен също не беше случайна. Но по-скоро явно е друг психар.. или никога няма да разберем. Simple Smile

# 691
  • Кърджали
Снощи тръгнах уж да проверя кои книги на Мюсо имам на таблета. Ровичкайки обаче, видях че имам „Балада за Георг Хених“ на Виктор Пасков, сетих се че е споменавана и реших да я погледна само. И в момента я довършвам. Не можах да я оставя, докато не я дочета.
Слвд нея смятам или да прочета " Снежния човек"( след толкова много коментари си го поисках, дано да ми хареса) или "Човек на име Уве", купих я, зачетох я, видях че ми хареса, но реших да я запазя и да я чета като си идем на село.

# 692
  • на североизток от Рая
Сиси, за Колибата имах нужда от изясняване какво точно съм прочела. Получих го от човек, на когото вярвам не само за книги,  а и въобще. И вече погледът ми към книгата е друг. Винаги е нужно някой да те подпре, когато усещаш, че падаш. Е, снощи получих нужната подкрепа и отговорите на въпросите ми бяха задоволени. Прочети я книгата, всеки ще я види по различен начин. Аз още я мисля, макар че след нея прочетох друга. Явно съм много чувствителна, или пък тук авторът си е свършил добре работата.

# 693
Прочетох си " Бялата принцеса" - Филипа Грегъри . Заради последните 100 -ина страници ще й дам 4 звездички , иначе ми беше по - мудна , без никакво действие , дори малко поизсмукана от пръстите , но последните страници се пораздвижи положението . Хареса ми като цяло книгата .

Започвам "Момичето от Хавана" - Колин Фалконър
Скрит текст:

# 694
Чета "Богът на дребните неща". Иска ми се да и се отдам повече ,отколкото имам възможност,за съжаление.  Confused 

# 695
Здравейте. Купих си "Миниатюристът" и скоро ще я започна. Вярвам, че до 1 седмица ще я прочета и ще дам мнение. Да видим дали хвалебствията и продажбите са заслужени. Simple Smile

# 696
Аз дочетох Вещици в чужбина на прекрасния Пратчет и смятам в най-скоро време да взема и други негови книги! Започнах снощи тази: Имам големи очаквания към книгата. От поредицата за Ханибал четох Мълчанието на агнетата, която много ми хареса и ми е в топ книгите за тази година.

# 697
Цялата поредица за Ханибал Лектър е страхотна! Филмите също не падат по-долу.

Sparks , мисля, че няма да останеш разочарована. Peace

# 698

Цвети, аз след Мълчанието на агнетата започнах Ханибал, но нещо не ми потръгна... Може и да е защото ги четох една след друга. Peace

# 699
Гунди, ще чакам отзив, но на пръв поглед две любими неща ми грабнаха вниманието - Барселона и латиноамерикански автор.

Ами аз от сега мога да си кажа мнението- прочела съм само половината книга, но все пак...като цяло в резюмето става ясно за какво се разказва, аз няма да казвам за да не се изпусна с нещо, но не ми харесва чак толкова колкото очаквах. Като цяло идеята е много добра, но едно от нещата, което много ме дразни е , че има много грешки- някои са абсурдни, вчера чак се чудех каква точно е думата толкова тъпа грешка беше и то в две поредни думи. Изданието явно е кофти, купих я от Лидъл за 3 лв. И другото, което не ми харесва е , че понякога в диалозите речта на героите някак ми простее, не знам дали правилно би ме разбрала, но използват един леко просташки речник, това ме дразни на моменти. Мисля, че ако на някои читав автор му беше хрумнала тая идея книгата щеше да е шедьовър. Ако ти попадне я прочети все пак, увлекателна е и то много,а и предполагам,че накрая ще има обрат.

# 700
Гунди, ще чакам отзив, но на пръв поглед две любими неща ми грабнаха вниманието - Барселона и латиноамерикански автор.
Въпросният латиноамерикански автор е българин, Елинка  Laughing

Аз приключвам годината с "Еманципирана магия" - трети опит да се запозная с Тери Пратчет, този път успешен.

# 701
"Равноденствие" на Майкъл Уаят,много ми харесва,преплетени са много добре миналото със символиката и сегашното със разследването..,.

# 702
  • на североизток от Рая
Вчера прочетох

Кримка или психо трилър, не знам как да я нарека. Много динамично развитие, с всичките му салтанати и напрежение. Обичам такива книги, където не ме баламосват, а действието е напрегнато през цялото време и мозъкът ми работи на бързи обороти. Има си всичко като в криминален роман - брутални сцени на убийства, насилие, смачкани черепи  и други отвратителни неща. И доста лафове има, типични за подрастващите, които ако ги прочетат, ще останат очаровани. Обаче установявам, че не ми се четат такива романи. Може би се пренаситих преди години и сега търся друго.

# 703
Приключих "Нестинарка" - много неща ме дразнеха в нея, но не можех да я оставя. Ревах като замаяна на цялата безмозъчна жестокост в нея. Скоро мярнах унищожително ревю някъде из форума, но не помня ни в коя тема, ни от кой потребител - Кака Сийка може би? Моля, ако някой се сеща, моля да ми прати линк.
Сега захванах "Балада за Георг Хених".

# 704
Цвети, аз след Мълчанието на агнетата започнах Ханибал, но нещо не ми потръгна... Може и да е защото ги четох една след друга. Peace

И при мен беше така с "Ханбиал" при все че съм фен на поредицата. Може би е добре да прочетеш "Червения дракон", тя ми е любимата и на първо четене ми хареса дори повече от "Мълчанието".

Общи условия

Активация на акаунт