В момента чета... 34

• 54 010
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Благодарение на вас прочетох "Човек на име Уве". Много ми хареса, приятна и мила книга. Предизвиква и усмивки, и сълзи. Първоначално малко с недоверие започнах да чета - къси изречения, дразнеше ме сегашното време. После така ме увлече, че не мирясах докато не я приключих.
"Клара и сянката" също ми допадна. Типа на произведенията на изкуството възприемах като метафора на това, в което превръщаме всичко в съвременното общество. На места много ми допадаха наглед простички констатации като: "Колко е хубаво да живееш без етикети и маски".
"Любовта трае три години" - тъничка книжка, а най-бавно я прочетох. Може би това е най-показателно. Като цяло не е лоша, но по-скоро я възприемах като дълга статия или като някакъв добре написан дневник, а не като художествена литература.
Чете ми се нещо с добър хумор, помня че се споменаха "Джентълмени и привидения" и "Марсианецът". Дали заслужават внимание или да търся друго?

# 451
От "Джентълмени и привидения" останах много доволна. Качествен хумор. Разказите се четат лесно и са кратки. Препоръчвам. Peace

# 452
  • София
А пък аз препоръчвам "Марсианецът", наистина много развлекателно написана. Не съм чела другата книга, но взе да ми допада по описанията ви  Grinning.

# 453
Чета "Пеперудата" - Анри Шариер, но не ми допада особено. Първи, втори, n-ти опит за бягство... вече им изпуснах края и започна да ми става скучно.
Тя книжката си е по реален случай. Както се казва не му е вървяло на човека. Но наистина си прави емнайсе опита за бягство.
Аз приключих Тангра и неговия син и ще си довърша Изабела на Колин Фалконър.

# 454
Продължавам с втора част на Под купола, първата много ми допадна, Обичам такива истории за малки градчета и жителите им.

ПП
Не мога да повярвам, че Кинг е дал съгласие да направят такава телевизионна боза от книгите му, че и трети сезон потвърдиха.

# 455
Аз съм с .
Ще се повторя, като кажа, че не бях чела Ствън Кинг след "Зеленият път". Притеснявах се, че съм пораснала и няма да ми допадне неговият стил. Но, слава Богу, не съм чааак толкова стара  Laughing и Кинг продължава да ме радва Simple Smile

# 456
Това четох последно
Скрит текст:
Много приятно изненадана съм от тази книжка. Много хубави стихове, написани по интересен начин. Самото сътворяване на тази книжка има интересна история.  Препоръчвам!  Peace

# 457
  • Кърджали
Това четох последно
Скрит текст:
Много приятно изненадана съм от тази книжка. Много хубави стихове, написани по интересен начин. Самото сътворяване на тази книжка има интересна история.  Препоръчвам!  Peace
Много добра книжка, с много добри стихове... Имам си я от отдавна. И втората част имам, също е добра, но някак нещо ми липсва там.Ама аз по принцип не обичам разни продължения, все се губи от магията като че ли....
Започнах "Лекарство против северният вятър". Някъде из началото съм още, тия дни никак не ми се чете нещо, по-точно нищо не ми върви....

# 458
Започвам тази
Скрит текст:

Нел Hug

Сиси всичко е наред Wink

# 459
Отне ми малко време да прочета всичко, което имах освен нещата за училище и сега се включвам с отзиви за две книги. Първата е "Лисицата" на Галин Никифоров, за която говорих възторжено, когато споделих, че ще я чета. Е, сега съм още по-възторжена, защото я прочетох и страшно много ми хареса  Heart Eyes
Ето и по-обстойно - https://www.goodreads.com/review/show/1126517011?book_show_action=false    Peace

Втората книга е препоръчана и твърде неочаквана за мен, но реших да й дам шанс и добре, че го направих. "Един френски роман" на Фредерик Бегбеде - https://www.goodreads.com/review/show/1130897769   Heart Eyes

Пускам и линк към блога, в който пиша, там във всяко ревю ще слагам по един цитат от книгата - http://plantabook.in/author/mai4etu/  Надявам се да не се сметне за реклама  Peace

Сега продължавам със "Светлина между два океана" на М.Л. Стедман  Peace
Може междувременно да започна и нещо друго, покрай университета, ще пиша за всичко, когато приключа  Hug

Kosty, жестока книга, научих много неща, за които си нямах и представа  ooooh! Отделно от това, самият сюжет е завладяващ, авторката се е справила страхотно  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 14 дек 2014, 00:44 от Bubbly . . .

# 460
Сиси всичко е наред Wink
Както ти писах и на лични, държа да се извиня и призная грешката! Hug И обещавам, че занапред няма да прибързвам, за да не си въобразя отново нещо! Оставам и аз с най-добри чувства! Heart Eyes Толкова сте ми ценни и полезни тук, че най-малко аз искам да създавам негативни емоции в тази прекрасна тема!  bouquet

Bubbly . . ., много обичам да чета ревютата ти навсякъде! Hug

Започнах:

# 461
Продължавам с Джеръм Джеръм и "Празни мисли на един празен човек".

Скрит текст:
Струва ми се обаче, че има хора в темата, които не четат това, което казват. Пишат най-редовно, но никога не съм прочела да са споделили впечатленията си от дадена книга. Било то положителни или отрицателни. Все пак темата е и за взаимопомощ.Аз държа да чета коментари за книги. Особено тук, където има хора със сходни на моя вкус. Но както и да е.

# 462
  • София
Снощи довърших "Братът Грим". Не беше лоша, но май прекалих с трилърите, прочетох няколко един след друг и трябва да сменя жанра. Но съм си приготвила "Приливът" на Даниел Суарес, та ще видим.

# 463
  • Ямбол
Започнах "Закуска в Тифани" на Капоти. Много ми допада, много  Heart Eyes

# 464
Започвам

Приключих "Пепел от кости". Честно казано нещо ми се видя объркано.
Скрит текст:
Бастараш каза да търсят в собствения си двор. Очаквах да има замесен полицай, даже някой от познатите герои  newsm78 Хипо, заради о-то в края на думата, например. Малко безсмислено излезе в крайна сметка...

Общи условия

Активация на акаунт