В момента чета... 34

• 53 975
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • Ямбол
Много сте зарибяващи с този Крис Картър. Добре че има две книги в Читанка, обаче кога ще стигна до тях, направо не знам.

Аз приключих "Сянка" на Карин Алвтеген - хареса ми, препоръчвам, добър трилър е. Прави ми впечатление, че преводите на Васа Ганчева са много добри. Жалко, че няма да може да превежда повече.

Смятам да продължа с друга Карин:

# 571
  • София
Много сте зарибяващи с този Крис Картър. Добре че има две книги в Читанка, обаче кога ще стигна до тях, направо не знам.
Просто си кажи, че ако имаш два свободни часа, ще започнеш негова книга  Mr. Green.

Много си права за преводите на Васа Ганчева, съгласна съм с теб. Ако не се бъркам, сестра й също е преводач. А сега се чудя Карин Алвтеген ли беше племенница на Астрид Линдгрен?

# 572
А сега се чудя Карин Алвтеген ли беше племенница на Астрид Линдгрен?

Мисля, че да.
А Васа Ганчева , казват, е най-добрата преводачка от шведски. Т.е. беше Sad

Лиляна, радвам се, че "Сянка" ти е харесала  Peace
Аз също я четох с голям интерес  Peace

# 573
  • Ямбол
...А сега се чудя Карин Алвтеген ли беше племенница на Астрид Линдгрен?
Да, тя е, същата.

# 574
  • Belgium
Аз идвам да напиша дълъг и пространен хейт за това недоразумение, бих цитирала съформука с "епистоларен отпадък", наречено "Крадецът на шоколад".

Плоска история, която разбира се цели да зариби жените, построена върху шоколада и Париж. И горе-долу това е най-доброто, което мога да кажа за книгата. Безобразно слаб стил, а на секс сцените съм се смяла с глас - те се пишат изключително трудно и ако нямаш перо по-добре не се напъвай с тях, но авторката смело пълни няколко страници с безумен секс. Спокойно може да се прекърсти на "50 нюанса кафяво"  Mr. Green

И двамата главни герои са безумно описани, откъм емоции, държание, мисли и т.н. И отгоре на всичко преводачката си е оставила ръцете - давам само един пример освен постоянно повтарящите се едни и същи думи при описанията - вместо да употреби съвсем нормалната българска дума гривна, тя пише "браслет"  hahaha Коректорката също е спала - липсващи думи, две еднакви една след друга, зАби вместо зъби, абе кошмар.

А най-тъжното е, че авторката на тази боза преподава Романистика в университета и е написала още седем книги от същата поредица  ooooh!

# 575
  • На изток от Рая
В момента чета "Открадни си целувка" от Аби Клементс , засега ми харесва (има сходство с филма Ваканцията) сладникава е историята  Flowers Sunflower

# 576

Това чета ,но нещо все не ми остава време да ги дочета .
Чудесни са .

# 577
Започнах "Богът на дребните неща" . Подарък ми е от "паячето" и имам големи очаквания. Дано да се оправдаят!
Бях си решила с нея да завърша годината.  Wink

# 578
Лу Joy, така съм се смяла с теб, викаш 50 нюанса оср*но  Laughing , то обаче цвета на шоколада му прилича  Joy

Аз завърших Окото на Ева на Карин Фосум и много ми хареса, малко по едно време имаше излишни обяснения, разсъждения и мисли, ама много малко горница ми дойдоха и може би бяха предизвикани по скоро от нетърпението ми да я приключа, защото трябваше да я върна на библиотеката. Исках да свършвам годината без да съм взела нещо от там и удържах момичета, влязох в библиотеката, стиснах зъби и излязох с празни ръце Shocked Laughing, толкова нетипично за мен Laughing, обаче да не мислите че на няколко пъти не хвърлях око на книга която споменавате по горе(Сянката) и сега ме е яд, че не я взех, защо ви трябваше точно сега да отваряте приказка за нея, а Crossing Arms Laughing И то точно този път библиотекарката не е на мястото си да ми вземе веднага книгите и да изчезвам, ами подрежда една масичка надалеко и изобщо не ме забелязва, а аз стоя като изтукана и се мъча да не поглеждам книгите и да се изкуша, няма как да й извикам, а не смея да ходя да я притеснявам и чакам и се моля да не си срещнем погледите с някоя книга Laughing Е герой съм нали bowuu

По темата, започвам тази и много добре ми тръгва, да видим...

# 579
"Черни рози" на Мери Хигинс Кларк ми напомня много на Гришъмовите съдебни трилъри, като са спестени подробностите от съдебната зала. Което ми напомня, че скоро не съм чела нищо на Гришъм. Искам да кажа, че Розите са малко по-различни от другите й романи. Почти съм сигурна (след ок. 250 стр.) кой е убиеца, само дето за мотива още не съм сигурна Wink Абе все има за какво да чета до края  Mr. Green

# 580
  • София
"Черни рози" беше една от първите книги на Кларк, които прочетох преди... сто години  Mr. Green. Още помня някои детайли, интересна беше.
Като спомена Гришам, някой дали не е чел вече "Планината Грей"?

# 581
Като спомена Гришам, някой дали не е чел вече "Планината Грей"?

Аз съм я включила под въпрос в списъка ми за Е-зоната... ама още й се чудя сякаш  Thinking
Нещо рейтингът й в ГР не ми отговаря на критериите  Mr. Green

# 582
  • София
Миж, и аз гледах в ГР - има много оценки с една звезда и много с пет  Laughing, крайни мнения! А какво друго си включила в списъка?

Аз продължавам с "Кървави белези" на Бекет. Книгата е написана в първо лице и такива романиса ми малко по-особени, докато свикна. Но и "Проклятието на краля", предишната книга, която четох беше така понесена.

# 583
  • Belgium
Гиговче, ти се смееш, но аз докато я четях почти плаках от самосъжаление  hahaha

Остават ми едни нищо и никакви 200 странички от Донка, възнамерявам да опна хвалебствен чаршаф с елементи на реализъм.

След нея почвам "Сентръл Парк" на Мюсо, дано забравя пустия шоколад завинаги.

# 584
Аз прочетох "Децата от гаровия сейф" на Рю Мураками, като преди това зарязах Албена Стамболова, защото просто не ми понесе начина на писане ....
Не мога да кажа, че я смених за нещо по-добро, Мураками направо ми уби желанието за всичко и въпреки това прочетох книгата на инат, защото очаквах да ме опровергае и защото все пак засяга важна тема. Обаче иборът на автора, да поднася нещата по този начин - не знам ... дали е заради това, че е японец и културата е съвсем различна от нашата и това определя изразните средства ... идея нямам, но не ми хареса!
Ето още малко по темата: https://www.goodreads.com/review/show/1139339625   Naughty

Сега продължавам с "Дългата разходка" на Кинг, за да продължа традицията от миналата година и да се насладя на познатия талант на любимия си автор, на края на литературната ми година. Миналата година я приключих с "Играта на Джералд"(невероятна книга), а тази ако нямам много време за четене, ще я приключа с "Дългата разходка".
Има много време още до края на годината, надявам се да имам време за поне още една книга, не държа Кинг да ми е за последно, но ще видим Simple Smile
Пожелавам ви прекрасни книги до края на годината, момичета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт