В момента чета... 34

• 53 730
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • на североизток от Рая
"Тринайстата приказка" за мен не беше нищо особено, преспокойно можеш да я пропуснеш.
И аз бих казала същото  Peace.

+1  Mr. Green

# 631
Снежния човек част от поредица ли е? Кои са другите книги и има ли ги в ел. вариант?

# 632
  • Пловдив
Явно само на мен ми е харесала Тринайсетата приказка....

# 633
Лу , и аз страшно много харесах "Сентръл парк" , но и съм пристрастна , Мюсо си ми е любов , голяма слабост ми е и много харесвам как пише разчупено .

Аз си чета "Сватовникът от Перигор" и "Бялата принцеса" , и двете клонят към 3* . Този път Филипката защо така слабо и повторяемо разказва историята не знам , но едно и също през цялата книга , монотонна ми е  Thinking

# 634
  • Belgium
Да, Мюсо е чудесен, много ми харесва как ползва късата, отсечена фраза в "Сентръл Парк", за да поддържа бързия темп на действие и да нагнети напрежението още повече.

А и във всяка книга ми се струва различен - най-вече като конструкция на фразата, а и като сюжет. Това малко писатели го владеят. В общи линии хванат ли си един коловоз, си стоят в него и стават донякъде предвидими. Това за Мюсо не важи.

От него ми подариха "И след това", но съм я оставила за малко по-нататък, да не предозирам  Mr. Green

# 635
Да, Мюсо е чудесен, много ми харесва как ползва късата, отсечена фраза в "Сентръл Парк", за да поддържа бързия темп на действие и да нагнети напрежението още повече.

А и във всяка книга ми се струва различен - най-вече като конструкция на фразата, а и като сюжет. Това малко писатели го владеят. В общи линии хванат ли си един коловоз, си стоят в него и стават донякъде предвидими. Това за Мюсо не важи.

От него ми подариха "И след това", но съм я оставила за малко по-нататък, да не предозирам  Mr. Green

Точно , не влиза в никакъв коловоз , а всеки път ме изненадва много  и то с такива сюжети и финали че оставам със зинала уста от почуда .
Аз 4 книги съм прочела негови , оставила съм си 2 за догодина , че като знам колко бавно ги издават , а има още доста непреведени негови книги , дано скоро да ги видим на българския пазар .  Praynig

# 636
  • на североизток от Рая
 Аз ще се покажа доста невежа, но все пак се пресрамвам и ви питам - в какъв жанр пише Мюсо? Чела съм "Защото те обичам"  и "Ще бъдеш ли тук". Май и трета четох, но не се сещам заглавие. Та ми е много странна смесицата от фантасмагория, мистерия, все някаква загадъчност има в историите, които представя. Май не е точно определен жанр. И докато се усетя, тя книгата свършила, пък аз не мога да осъзная какво се случва. Харесва ми как борави с думите, речта му е мелодична, има фин език, докосва, но има нещо, което не ми е баш по вкуса в този автор. А в коя книга се разказваше за дресьорка на делфини?

# 637
  • Belgium
Нели, трудно му се определя жанра, защото той според мен е способен да напише почти всичко.

Но в общи линии - психологически трилър. За дресьорка на делфини лично аз не съм чела. Виж "Хартиеното момиче", мисля ще ти допадне.

# 638
И според мен са психологически трилъри книгите му . Интересен и различен е , разчупен , поне за сега ми е любимец , дано не ме разочарова , но не вярвам . Нели, и аз не съм чела книга с дресъорка на делфини  newsm78 Да не е от някоя книга на Леви тази героиня , той също пише много добре .

# 639
  • на североизток от Рая
Нели, трудно му се определя жанра, защото той според мен е способен да напише почти всичко.

Но в общи линии - психологически трилър. За дресьорка на делфини лично аз не съм чела. Виж "Хартиеното момиче", мисля ще ти допадне.

Лу, има дарба, видно е, но баш всичко не мисля че може. "Хартиеното момиче" доста отдавна се каня да я чета. Трябва да я потърся вече. Аз не наплювам писатели и не ги отхвърлям категорично, но при Мюсо ми се видя еднообразно писането, загадъчността ми се струва като трик, който не ми допада напълно. Така не можах да възприема и Мураками. Увлича ме неимоверно много, но накрая се питам "Е, това що го четох сега?"

# 640
Кали, моля те, прати ми другите части на "Библиотеката". Не съм на зор, когато се сетиш - тогава  Hug.
Е, след 2 часа какво ще четеш?  Joy Ох, сори, че те взех така под обстрел, ама... знам, че няма да се обидиш  Hug няма повече   bouquet

Аз най-сетне прочетох Следи от лапи на лунна светлина. Голям зор. И аз мога да напиша такъв вид история. Много мудно и скучно ми беше. Не че не обичам животните, амааааа стила беше под всякаква критика.  ooooh!

И отивам да си чета Хамелеона се завръща  Mr. Green

# 641
  • София
И отивам да си чета Хамелеона се завръща  Mr. Green
Мислех, че си на "Престъпен ум" и те чакам да кажеш как е. Но Хамелеонът е мнооого хващаща.

# 642
  • на североизток от Рая

Аз най-сетне прочетох Следи от лапи на лунна светлина. Голям зор. И аз мога да напиша такъв вид история. Много мудно и скучно ми беше. Не че не обичам животните, амааааа стила беше под всякаква критика.  ooooh!

О, Мери, една от любимите ми книги те е измъчила. Жалко...Не всеки може да напише такава история, трябва сърце за това.  Heart Eyes За мен беше трогателна, изживях я, защото имам подобна история с мой котарак. А книгата ми е ценна, защото ми е подарък от Лу.  Heart Eyes Hug

# 643
О, Мери, една от любимите ми книги те е измъчила. Жалко...Не всеки може да напише такава история, трябва сърце за това.  Heart Eyes За мен беше трогателна, изживях я, защото имам подобна история с мой котарак. А книгата ми е ценна, защото ми е подарък от Лу.  Heart Eyes Hug
Историята стопля сърцето, но ...  Simple Smile

Мислех, че си на "Престъпен ум" и те чакам да кажеш как е. Но Хамелеонът е мнооого хващаща.
Има ли я електронно? Имам проблем с МБ у наще (и не ми се ръчка) и не мога да проверя, а в читанка има само Хамелеонът и Хищникът.

Едит: Няма я бе, ти ми я даде. Голяма съм руса глава  Laughing Не я взех като си мислех, че това което взех у дома, ще ми стигне за ваканция, ама на.. прочетох ги и сега няма какво да чета  Laughing щото нямам достатъчно книги  Joy ooooh!  Sad

# 644
  • Belgium
Нели, като те чета просто Мюсо не е твоят човек  Laughing

Но му дай още един шанс с "Хартиеното момиче", там я има писателската нишка, която поне мен никога не ме е разочаорвала.

А за това дали може да напише всичко, за мен си е универсален талант, е сонети надали ще докара, но може спокойно да напише класическа кримка, трилър, ужаси, че дори и любовна история със свръхестествен елемент и съм сигурна, че ще му се получи по-добре от Краля на захарницата Никълъс Спаркс  Wink

За Мураками съм напълно съгласна и мен не ме грабва, колкото и фенове да има.

Общи условия

Активация на акаунт