АСТМА- тема 29

• 80 615
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
  • София
[b
За съжаление искам да ти кажа, че не си права, че лечението е продължително, просто някои деца имат шанса да израстат астмата, а при други си остава. Това лечение е поддържащо и има своите странични ефекти. Лекувам се от 15 години по този начин, не виждам ефект.

Ако 15 години лечение без ефект не е продължително, здраве му кажи.... А за тревогите и безсънните нощи, когато става дума за детето ти?...

# 76
  • При любимите ми хора
Клемче, мога да ти пратя пулмикорт, защото все  се запасявам, особено с лекарства за астма, но гледам  да не  ги давам. Ако има и други нуждаещи се, пишете!

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 06:08 от Zarieta

# 77
  • Varna
Изтървах ви

# 78
Клемче, мога да ти пратя пулмикорт, защото все  се запасявам, особено с лекарства за астма, но гледам  да не  ги давам. Ако има и други нуждаещи се, пишете!

И аз скоро ще имам нужда, че на нас си ни върнаха Фликсотида, а при нужда давам пулмикорт, но все още имам, изпрати на Клемче, аз ще пиша по-нататък   bouquet

Линамар, има ли нещо съществено, с което можеш да помогнеш, или само си чешеш клавиатурата  newsm78

# 79
  • София

Колко време най- дълго сте инхалирали Пулмикорт 2 мл сутрин и вечер по една ЦЯЛА АМПУЛА .......
Аз съм инхалирала така повече от 10 дни.
Сега е на турбохалер, където една доза е 200 мг, т.е. почти колкото цяла ампула, давам сутрин и вечер. Не смея да го прекъсна, защото миналата седмица направи спазъм.

# 80
  • София
Аз също имам Пулмикорт. Ако някой иска ще пратя. Пишете ми на лични.

# 81

Колко време най- дълго сте инхалирали Пулмикорт 2 мл сутрин и вечер по една ЦЯЛА АМПУЛА .......
Аз съм инхалирала така повече от 10 дни.
И аз съм инхалирала 2 пъти по цяла ампула 10 дни; а миналия месец като кашляше на 8-я ден ходихме при док и тя каза да го намаля и да включа вентолин, нищо, че няма спазъм, чувала съвсем леко на издишването и наистина след 4 дни така намалена доза+вентолин на 8 часа се изчисти и го спрях , пупу сега май наистина пресякохме с меда и не кашля вообще; препоръчвам за тези, които дават мед  Peace

# 82
Моето пък се събуди с болка в ухото  Crazy Върнахме се преди малко от болницата, казаха, че ухото му е задръстено с ушна кал / и друг път ни се е случвало, толкова беше задръстен, че чак го болеше/. Но на нашите тук не им вярвам изобщо и довечера сме на лекар в съседния град.
При първи симптоми на хрема и кашлица веднага и най-важно да включа противоалергичното лекарство. Така са ме учили тук, но твърда глава мислех, че можех и с това да се размина и много пъти така се докарвахме до вентолин и урбазон.  Tired Та сега първо давам противиалергичното /ериус вечер, калциев глюконат 3 пъти на ден/, коризалия за хремата, бриония за сухата кашлица, после като започне да става влажна, спирам брионията и давам арсеникум албум за отхрачването докато спре да кашля изобщо. Сиропи- проспан и биокс тими. Пулмикорта и ефирата както са ни изписани. Моето чайове не иска да и да чуе, камо ли да пие. Иначе има един много ефикасен чай за кашлица /гръдна/ - Био бронхо се казва, препоръчвам горещо с две ръце и два крака.
Бързо оздравяване на всички!  Hug

# 83
  • софия
Здравейте,
Моята дъщеричка вече 3 месеца подред прави спазъм, не тежък, съвсем лек както казва докторката, няколко дни Пулмикорт и минава, няма сополи нито червено гърло, тя е на 3 годинки и ходи на градина, като цяло е здраво дете, но тези чести спазми ме притесняват.
Моля, да ми кажете за Пулмикорта доколко е  вредна честата му употреба. И дали трябва постепенно да се спира при нас беше 3 дни по 1 мл сутрин и вечер.
Благодаря.

# 84
Аз също имам Пулмикорт. Ако някой иска ще пратя. Пишете ми на лични.
Благодаря ти , но писах на Zarieta, нека друга майка се възползва от твоят излишен Пулмикорт - има и дружи нуждаещи се .

То не море , ами океан от сополи - през  минутки духаме и пълним по една кърпа . ДАНО ТОВА ДА НЕ СЛЕЗЕ КЪМ ДРОБЧЕТАТА  че жална ни майка .....Правя промивки със физ. р-р постоянно и дано този АБ да ни подейства ......Егати задният секрет и кашлицата ни е от там . Пулмикорта много помогна и поне спря спазъмът дано да не се върне наново .

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 13:59 от klem4e

# 85
То не море , ами океан от сополи - през  минутки духаме и пълним по една кърпа . ДАНО ТОВА ДА НЕ СЛЕЗЕ КЪМ ДРОБЧЕТАТА  че жална ни майка .....Правя промивки със физ. р-р постоянно и дано този АБ да ни подейства ......Егати задният секрет и кашлицата ни е от там . Пулмикорта много помогна и поне спря спазъмът дано да не се върне наново .
Няма да се връща, вече ще минава и ще се оправяте  Hug Hug Hug колко дни правиш пулмикорт?

# 86
От 18- ти. Да питам , понеже прочетох тук някъде че една доза от Пулмикорт Турбохалер , който съдържа 200 микрограма се равнява на една цяла ампула Пулмикорт , която е 0,50мг . ТА това така ли е  newsm78 , като сравня количествата май не е така newsm78

# 87
  • София
От 18- ти. Да питам , понеже прочетох тук някъде че една доза от Пулмикорт Турбохалер , който съдържа 200 микрограма се равнява на една цяла ампула Пулмикорт , която е 0,50мг . ТА това така ли е  newsm78 , като сравня количествата май не е така newsm78

Понеже моето детенце е от 2 месеца на турбухалер, и аз писах, но май съм се объркала.
Току що пак ги смятах. Ампулите съдържат 0,25 мг на 1 мл, т.е половин ампула съдържа 250 микрограма, а една доза турбохалер е от 200 микрограма, но май с турбухалера вдишват повече. Всъщност моето детенце се чувства по-добре с турбохалера, но е вече на 6г и половина и успява да вдиша.
Сменихме ампулите, защото той вече не иска инхалатора Sad

# 88
Клемче, бързо оздравяване и никакви болници! Naughty

Аз тъкмо щях да питам дали мога да го мушна във фреша този джинджифил и сте ме изпреварили. Laughing Иначе правя смес мед, лимон и джинджифил и давам по колкото и когато се сетя. Whistling
А каква трайност има така забърканото количество . Във хладилник ли го държите ..., ден за ден ли се бърка ........ newsm78

А чували ли сте за масло от черен кимион , например това http://apteka.framar.bg/30033803/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE- … D1%86%D0%B5%D1%8F

Колко време най- дълго сте инхалирали Пулмикорт 2 мл сутрин и вечер по една ЦЯЛА АМПУЛА .......и     моят запас свършва вече .
Отново благодаря на една майка , която ми беше пратила много Пулмикорт , но за съжаление изразходих доста от него , а другата част пратих на майки , които имаха нужда  bouquet
Имах добрата нагласа детенцето ми да израсте тази гадна болест , но .....явно ще продължаваме борбата със нея , безсънните нощи , прекарани във броене на вдишвания , следене за тираж , слушане на свирене от дробчетата и прочие и прочие . Тъпкане със кортикостероиди ..., Вентолин ....
Пожелавам на всички дечица един ден да не пишем за тях във тази тема и този ден да е много скоро  Praynig
Кураж майчета  Hug Може да ни обвиняват във прекалено вторачване във дечицата ни ...., но само ние си знаем какво и колко ни коства всичко  Hug

Аз давам масло от черен кимион на детето ми /не това- друга фирма на капсули е  и е доста по-скъпо/ и според наблюденията ми много добър ефект на дихателната система , мисля че благодарение на него от пролетта до момента детето ми не е боледувало  бях спряла и  Пулмикорта и Сингулера.
Но сега доктора прецени пак да ги включим, но вместо Пулмикорт- Флексотид . Хич не ми се искаше , но не смея да рискувам  да объркам нещо и ги започнахме за съжаление  Sad

# 89
alexk , какво точно му даваш на твоето детенце ..., на колко годинки е и по колко , правиш ли паузи .......Може ли линк към твоят черен кимион...... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт