АСТМА- тема 29

• 80 540
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Питах за Белодробната да, но се отказах вече. Поуспокои се дишането, сега в 8 ще му направя новия вентолин , след това една цяла ампула Пулмикорт, ще я направя към 10 за да издържи по дълго време. и към 2 ще направя нов вентолин и така, утре Мария щв го заведе при Иванова да види как се развиват нещата. Просто в един момент ми докривя много - аз винаги ходя на платени прегледи, личната, пулмоложката ни има много пациенти и се чака с часове, често това което ми препоръчва като лечение, не отговаря на това което аз чета и знам - т.е по схема.  Водя Михаил при д-р Лисички, винаги плащам прегледа, но той не може все да ни е на разположение, понякога ми се налага да реагирам поспешност. И излиза, че ако нямам пари в джоба, и то достатъчно, незнам къде да отида. Последният път когао сестра ми реши да ползва услугите на Детската университетска болница, с дете което имаше нужда от преглед в 22ч, я увикаха че трябвало да си плати, защо водила детето в болницата след като има и лични лекари да си чака  личният лекар, и то адски грубо. Някой ползвал ли е услугите на Правителствена болница, там също има денонощтна детска клиника?

# 226
  • Sofia
Меричери, много ми е тъжно като чета за детето ти. Ние изход сме намерили в абонамент във Вела. Не знам колко са добри, но за нас са това, което търсим. Не е без пари, но мисля, че такъв вариант няма. За Александровска не знам, но подозирам, че са платени прегледите newsm78

# 227
Е , добре де - защо са платени прегледите - нали не е частна болница . Как така ще я увикат жена със болно дете  #Cussing out . Много ясно е че е спешно щом е на ръце със детето си във този късен час .....Да не и е хрумнало да го води на сладкарница , все пак е болница бе ма....... им стара - вбесих се . И нека да кажат като са толкова отворени , кой личен лекар ще е на разположение във 22 ч.  #2gunfire
Докторите сега , не са лекари , а счетоводители ......и нямат капка жал дали дете е застанало пред тях или .....да не казвам какво  #Cussing out

# 228
Да за съжаление е така, много съм им набрала в последно време. Това е държавна болница, със спешно звено. Но на никой не му пука особено. Аз днес следобяд като се прибрах и Михаил сиреше и хриптеше от разстояние. Обадих се в превент, заместват моят личен лекар, и ми казаха да отида след 19,30, а аз се обадих в 14ч......или да съм се обадила ако е спешно в бърза помощт newsm78

# 229
  • на плажа
В Александровска НИКОГА не са ни искали пари или пък са се държали неуважително. Дори онзи ден в неделя заведох детето на преглед - контрола за всеки случай, че нямам доверие на другия. Много са натоварени, нископлатени, но си вършат работата без гък да кажат.

# 230
Чери, пълен ужас!
Веднъж при много тежък спазъм съм се обаждала на БП, дойдоха за няма и 5 мин с все кислородна бутилка и всичко останало и лекарят остана 40 минути в нас.
Към детската клиника на болницата, която се води университетска, спешното звено би трябвала да не отказват преглед. При нас поне е така. Може да отидеш и само за инхалация и няма да те върнат, но си чакаш с цялата ромска махала, защото те използват спешния кабинет за личен лекар.
Иначе Вела ми е перфектен вариант. Аз плащам за една година напред и така ми излиза по 30 лв на месец, което е по-малко от един преглед.

# 231
В Александровска НИКОГА не са ни искали пари или пък са се държали неуважително. Дори онзи ден в неделя заведох детето на преглед - контрола за всеки случай, че нямам доверие на другия. Много са натоварени, нископлатени, но си вършат работата без гък да кажат.
само отбелязвам, че не взлизам в спор за или против дадена болница. Всъщност ми е все едно дали е александровска, белодробна, детска университетска, ...... просто казвам, че се държат гадно. Не лъжа, факт е.
Аз за Вела също се замислям, но ми е много далече. Трябва да мина повече от половин София за да стигна до тях. Ходя в Токуда заради паркинга и факта , че има къде да паркирам, д-р Лисички познава Михаил. Но когато имам нужда от спешен център нещо увисвам....идеята е че аз плащам здравни осигуровки, в 90% ходя на платен преглед за детето си, но има моменти в които просто ми идва в повече, това е, споделих мисли, че много ми беше натежало.

# 232
  • София
Уф и ние сме със силен спазъм. Пак го направи вечерта. Всичко става за един час. Преди месец излезнахме от детско белодробно. Правих инхалация с пулмикорт и само с физ. разтвор. Щеше ми се да изчакаме до утре сутрин. Иначе в детско белодробно са винаги любезни, а ние имаме доста посещения там. Някой някаква идея да има как да овладея нещата до сутринта?

# 233
В зависимост от възрастта на детето - сравнявам с моето което е на 4 и тежи 16кг. Аз правя веднага цяла ампула Пулмикорт , след 30 мин. 0,25 - 0,3 мл Вентолин. Вентолина го редувам на 4-6 ч, зависи как е детето, Пулмикорта по цяла ампула го правя 3 пъти на ден.
В белодробната болница не съм ходила от години, затова и исках мнения. Ако някой ми даде и мнение за Правителствена болница ще съм благодарна.

# 234
  • София
В зависимост от възрастта на детето - сравнявам с моето което е на 4 и тежи 16кг. Аз правя веднага цяла ампула Пулмикорт , след 30 мин. 0,25 - 0,3 мл Вентолин. Вентолина го редувам на 4-6 ч, зависи как е детето, Пулмикорта по цяла ампула го правя 3 пъти на ден.
В белодробната болница не съм ходила от години, затова и исках мнения. Ако някой ми даде и мнение за Правителствена болница ще съм благодарна.
Благодаря за отговора.
Много интересно, снощи до към 2ч. не спря да кашля, даже вече си стегнах багажа за болницата. Изведнъж това дете спря да кашля и заспа. Вярно че стоя един час на отворен прозорец. Може би това нещо е помогнало. Прочетох го снощи на първата страница на темата. Благодаря на този който го е написал за такива майки който не знаят какво да правят. Като мен. Помогна ни.
 Мн. са ми странни нейните пристъпи. Така стават изведнъж за около час и то се вечерно време. Сега ще ходим до пулмоложката да видим какво ще каже.

# 235
Пулмоложката,при която ние ходим ми е казала,че пристъпите са вечер от 12 до 5 някъде.Като се замисля,при нас в повечето случаи са тогава.

# 236
  • Sofia
Меричери, а защо първо пулмикорт после вентолин. Казвали са ми, че се прави обратното- вентолина да разшири бронхиолите, за да влезе после пулмикорта. Как е детето?

# 237
Нашето скенер изследване се провали - скенера отказал. УТре пак ще ходим. Събуждам детето във 6,30ч , докато си направим инхалацийте , закуска , промивки на нослето и прочие ..........До болницата спа във колата , на връщане пак - направо го съжалих. Утре пак същото упражнение. ....Но поне сме добре от към спазми .
Оздравявайте дечица мили , че ..много ми е жал да видя болно детенце .
Беки , какво става със вас  newsm78
Меричери , пиши как е детенцето днес .. Praynig
Ели и тях ги мисля дано са започнали да се подобряват ...
Да не се разсърди някой ако съм го пропуснала  Praynig

# 238
  • Varna
Това е ужасно.Дано утре да стане.
За нас не знам,довечера ще ходим на преглед.
Иначе пулмоложката каза,че почивните дни май е имало нещо във въздуха на Варна,защото й се обадили много деца с астматични пристъпи.

# 239
Нас ни спасява допълнителната здравна осигуровка, покрива ни прегледите в Токуда по всяко време и при всички специалисти
Вярно е че даваме доста пари за нея, но съм си ги избила стократно  Tired

Общи условия

Активация на акаунт