АСТМА- тема 29

• 80 558
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
Ели Вълкова, как сте?

всички болни бързо да оздравяват!  Hug

# 286
Малкия се оправи,мина и пневмонията и варицелата.Сега обаче баткото почна варицелата и положението хич не е розово.За сега няма спазъм,но дишането му много глъхне.Т му е около 39,всичко го сърби,гадна работа.Дано поне усложненията му се разминат.Ние с него минахме ТЕЛК преди да се ошари.Дадоха ни 50 % за една година.

# 287
Дано да се разминете!  Hug

# 288
Дано да се разминете!  Hug
Praynig Ели, дано с баткото мине по-леко и да няма усложнения  Hug

# 289
  • софия
И ние минахме ТЕЛКА - 60% .  Като подам 3-те молби, тогава ли се ходи при социалните за оценка?Не си спомням нищо  отпреди 3 години.

Колко време по-рано се ходи да се подаде за подновяване?
и мен ме интересува и къде минахте ТЕЛК
Изтичаше май, а аз подадох април месец. Веднага ми дойде за другото заболяване- операция на бъбрек.Минахме  на 26.06 , както преди във 2- ра градска,но тогава освен общите изследвания искаха и ренгеновата снимка на бял дроб. И започна голямото чакане.Септември чак дойде листчето за белодробния Телк и то за Веслец на 24.10......Наближи 20 .10 и дойде ново листче за 2- ра Градска чак  ЗА 04.12. Вече  на ул. Веслец има само администрация.    Искаха кръвно-газов анализ, белодробната снимка, ФИД, кръвна картина, рецептурна книжка,епикризи. Не правихме втора рентгенова , мина с онази от юни.Във 2-ра градска се ходи на втория етаж 7 или -10 кабинет. С дете минахме с предимство. Във стаята не е комисия , а една пулмоложка, един невролог, един офталмолог и т.н и влизат по 3 пациента едновременно за различните доктори. Лудница с две думи. Пулмоложката беше много готина. Дадоха 50% за астмата и 50% за операцията - сумарно 60%. Как го изчисляват незнам.

# 290
  • софия
eli_vulkova, дано мине леко Praynig, измъчихте се и вие много Hug

# 291
Момичета, пожелавам ви никой да не пише в тази тема поне за празниците, освен нещо положително  Hug

# 292
  • София
пак има някакъв ротавирус - цяла нощ сменям чаршафи и пижами  ooooh!

# 293
пак има някакъв ротавирус - цяла нощ сменям чаршафи и пижами  ooooh!
Колежката ми беше в болничен  - детето беше със 39,5 температура , разстройство и повръщане .

# 294
Хриси две поредни вечери има пристъпи.Като започне да кашля няма спиране.Какво правите в такива моменти?
Ходихме на лекар.Изписаха ни Димекс, Ериус, Шуслерова сол 3, Инфлуцид, Ефизол.
Правя инхалации с физиологичен разтвор 2 мл с Вентолин 0,25 мл.
Да идва утре, че сме на пулмолог! Praynig

# 295
Хриси две поредни вечери има пристъпи.Като започне да кашля няма спиране.Какво правите в такива моменти?
Ходихме на лекар.Изписаха ни Димекс, Ериус, Шуслерова сол 3, Инфлуцид, Ефизол.
Правя инхалации с физиологичен разтвор 2 мл с Вентолин 0,25 мл.
Да идва утре, че сме на пулмолог! Praynig
Правя пулмикорт,единствено той му помага-при по-сериозни случаи и преди съм писала-на 12 часа по1 ампула, на 6-я час половинка, на вас не е ли изписан, поискай си, ако е възможно, наистина се родих с него  Praynig Praynig преди отварях прозореца да диша чист въздух,после влизахме в банята и пусках водата да стане пара; налагало се е медрол 1-2 пъти  Tired
Бързо оздрававяне!!!

# 296
Тези които ползвате пулмикорт, ползвате ли друг кортикостероид всекидневно? Не е ли много 2

# 297
Спряха ни пулмикорта, но ще помоля да ни го изпишат поне зимата, когато влизаме в болницата.
Благодаря, че ми напомни за Медрола.Той ни помага. Peace

# 298
  • При любимите ми хора
Имам в повече флексотид, ако някой има нужда, да пише!

# 299
  • около Варна
Здравейте! Борим се с една кашлица стана половин месец, днес ми се видя много страшна и се изстреляхме на лекар, каза, че е ларингитна кашлицата и изписа Медрол 2 пъти по 1, детето е на 5 години, не е ли висока доза, за първи път давам, а в листовката няма дадена дозировка, по колко ви го изписват на вас.

Общи условия

Активация на акаунт