АСТМА- тема 29

• 80 483
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
kimmy, нали знаеш, не трябва да се настройваш така, че сега е сезона на грипа.... Naughty нееее, сега е слънчев зимен сезон, предразполагащ към игри в детската градина  Laughing Hug Hug Hug

Не мога да съм оптимист нещо. Особено като се сетя миналата година как се развиха нещата. Хеле пък с тоя грип Тексас съм мръднала вече. Трябва и февруари да чакам доктора рамков договор да подпише, та да минем с направление, а сме и на ТЕЛК. Не знам вече.

# 496
...

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 14:21 от megan@

# 497
Върнахме се от Плевен. Казаха ми да пускам детето на ДГ, след като няма температура и да спра да я водя по доктори. Оставаме на Ефира, Ксизал и Назонекс.
Било грешка че е на антибиотик?! Факт, че се оправи от него. Crossing Arms
Можело една година да кашля, не било основание да я спирам от градина. Shocked
Така че ... Без паника! Да свикваме. Sad

# 498
Привет искам да питам дали от урбазон +пулмикорт+вентолин  може да има детето растройство
Благодаря

# 499
  • Sofia
Не мисля Thinking

# 500
И аз не мисля,че може да има разстройство от тях.Всичко,което минава през стомаха,може да предизвика разстройство,но в случая едното е венозно,а другите са инхалаторни лекарства.

# 501
Лечение бронхиална астма
Цитат
Д-р Моркос докладва, че при повечето деца астматични пристъпи се придизвикват от консумация на яйца и мляко. Соята също може да алергизира, но при пълното изключване на други алергени не влошава състоянието.
1.При някои хора могат да бъдат предизвикани пристъпи при употребата на алкохолни питиета, обработени месни произведения, си­рена, банани или диня.
2.Препоръчвам, ако е възможно да се живее на село – всред при­родата. Серният окис от моторните превозни средства може да увреди дишането и на здрави хора.
18.Положете голямо старание да отстраните праха от вашето до­макинство (от мебелите, столовете, подовете, ъглите, стените, карти­ните, тапетите, играчките). Спалното бельо перете при температура по-висока от 55°С и херметически затворете матраците. Като пълнеж на възглавниците използвайте дакрон.
22.Д-р Вантке установил, че изключването на риба, сирене, кол­баси, вино, бира, туршии при 80 % астматици изключително много подобрява тяхното състояние. Пробвайте и вие! Поне за няколко сед­мици. Rolling Eyes

# 502
  • варна
Здравейте, днес на моя 8 годишен син изписаха инхалатор, взехме омрон. Лекарката изписа пулмикорт по 1 ампула сутрин и вечер и насо либеро 2 пъти  по половин ампула. Аз не разбрах дали двете ампули насо либеро и пулмикорта трябва да се смесят  или поотделно  и ако е поотделно колко време трябва да има една от друга.

# 503
  • Sofia
По принцип пулмикорта се прави с физиологичен разтвор, но когато е цяла ампула знам, че някои не слагат. На вас какво точно ми препоръчват, не знам newsm78 Докторката може да е имала предвид и отделно да правите инхалации само с физиологичен разтвор. Може да правиш по 1-2 инхалации само с физ. разтвор примерно.
Аз гледам да използвам само инжекционен физ. разтвор. Назо либеро не е такъв. Купувам или на Браун или цяла банка.

# 504
Аз гледам да използвам само инжекционен физ. разтвор. Назо либеро не е такъв. Купувам или на Браун или цяла банка.
И аз като теб. От къде /кои аптеки/ купуваш Браун ампулите? В София само на едно място знам, че има, а ми е ужано далече. Sad

# 505
  • Sofia
Аз съм в Дружба 2 и тук поне в две аптеки съм го купувала.

# 506
  • варна
Много ми дойде информацията наведнъж и не разбрах дали да ги смесвам или поотделно. Засега ще ги правя поотделно. А това лекарство насо либеро проблем ли е, че с него ще правя инхалциите или да взема една банка физиологичен разтвор.

# 507
Привет , включих се.
Първо - купих преди седмица нов инхалатор http://apteka.framar.bg/30030497/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0% … 9%D1%84-neb-100-b , но за цената от 114 лв. Мотивът ми беше , че разпрашва най- малките частици , което всъщност е целта и е гарант за качествени инхалаций.
Второ , по въпросите за Муковисцидоза . Трудно е диагностицирането , филмът ни продължава вече втора година. Да напомня че имаме един положителен потен тест - 61,9 , и два гранични правени във Александровска болница - 37 и 47 . Имаме и открита една мутация от ДНК тест , но се оказа не цяла и засега отпада вероятността за тази диагноза . Казвам ЗА СЕГА ,  защото се намират лекари , които ту ни потвърждават диагнозата , ту - не. Никой обаче не е категоричен . За пълно секвениране на гена нямаме достатъчно пари , защото не искам да се прави във БГ.
Относно симптоматиката - имаме
- астма
- нарушена резорбция - глутенова непоносимост
- солена пот , особенно лятото
- ивици сол по челото , като изсъхне потта
- повишено потене
- повлияване само от венозни АБ / с изключение на последните два пъти , коато отървахме кожата със орални / .
- в момента сме на терапия със ензими , за да подпомогнем дейноста на панкреаса
- имаме парчета несмляна храна и мазни капки във изпражненията
.......
-
Единственото нещо , за което се захващат лекарите , които отричат болестта е НОДНОРМЕНОТО ТЕГЛО  5 г. и 3 месеца е , а е висок 124 см и тежи 28 кг.

Ами това е . Пишейки това ми настръхва косата отново и отново и  ОТНОВО , но се стремя да мисля , че всъщност не е МУКОВИСЦИДОЗА .
Но на този фон има и положителна страна - сега АСТМАТА  ми се вижда като приказка .

Моят съвет е - вместо да го мислите този кошмар направете си потен тест , за да се отърсите от мисълта за тази болест .

# 508
Благодаря Klemche за изчерпателната информация и съжалявам,ако съм бръкнала в раната... Confused
Относно инхалациите с Пулмикорт,една ампула Пулмикорт я разреждам с 1 мл.физ разтвор,доколкото знам идеята е да е по-продължителна инхалацията,за да има ефект(не говоря за Вентолина,него го разреждам с 2 мл.физ разтвор.
Сега и каката ни се разболява-киха и се сополеви,бяхме си в нас за малко и киха върху малкия.
Възможно,ли е на фона на венозните АБ и всичко,с което го тъпчат в болницата да лепнем отново някой бацил? newsm78

# 509
Аз пулкмикорта го правя с 2мл физ.разтвор(задължително от банка)Simple Smile Когато е цяла ампула трябва да диша 15 минути,за да свърши разтвора Peace

Вчера цял ден е кашлял и посвирвал , въпреки и пулмикорта 1/2-ка на обяд. Вечерта вече се чудех дали да не давам вентолина на 4 часа, вместо на 6, но след вечерната инхалация с пулмикорт се успокои и цяла нощ е добре, само леко учествено дишане, подкашляне няколко пъти. Да видим днес....  Praynig
клемче, благодаря ти, сигурно ти е тежка темата, но знам,че винаги си готова да помогнеш и затова споделих, надявам се ,че не се сърдиш  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт