Децата и ските - сезон 2014/2015

• 20 475
  • 240
  •   1
Отговори
# 15
с 2 ръце препоръчвам Светла на Пампорово. Научи големия преди доста години, миналата година научи и малкия, на 3-я ден се пускаше по червените писти Simple Smile Пробвали сме и с други учители, но положението беше трагично. Предпочитам да дам 40 лева, но да знам, че детето е в сигурни ръце и че наистина ще се научи.
Миналата година пробвахме 1 ден на "ски детска градина" - но за мен това е голяма глупост.
Светла го взема и се качва директно на Снежанка и тръгват по зелените пистички. Не съм я виждала да ползва детски влек с децата, само лифтовете.
Винаги залагам на учител да учи децата, защото повече възприемат, те имат различен подход. С мама или тате има повече лигавене, а пред чуждия човек не смеят да си показват магариите  Mr. Green

# 16
  • София
Почти всички ски училища на Витоша приемат 3 годишни през седмицата.

# 17
  • Варна
Много интересна темичка!

И нас ни вълнуват едни такива страсти - синът, на 8 г, иска да го водим на ски, но всъщност иска да кара сноуборд.
Много ме привлича хижа Безбог - мястото е страхотно. Но не сме посещавали. Някой запознат с условията? Не мога да им се ориентирам и в настаняването, много странни стаи и брой гости в стая ...  Rolling Eyes

И разбира се, ще трябва и учител по сноуборд - но там поне се ориентирахме в цените от сайта, дано са актуални.

Ако пък някой е доволен от къща за гости в Банско, на сносни цени /не търсим адския лукс, а да изпълним една детска мечта  Mr. Green /, ще бъда благодарна за информация!!!

# 18
  • София
Безбог е хижа, превърната в почти хотел. Не съм ходила след ремонта, но приятели ходят редовно и са доволни. Има всякакви конфигурации за настаняване - от хотелски до хижарски. Предлагат се много изгодни оферти в груповите сайтове - по 130 лв някъде за 3 дни спане, храна и лифт.

# 19
  • Пловдив
казвайте къде има сняг?! Банско падна ли стабилен сняг или само машини хвърлят..
Пампорово ? Събота мислим да отидем за откриването на сезона с проучвателна цел...Някой да ми даде тел на тази Светла да я разпитам и видя, ако е там за уроци на малката?

# 20
  • Sofia
Мен ме интересува информация за Витоша. Въпреки, че имам къща в Чепеларе и е кощунство да караме на гадната Витоша, ама не знам дали ще сколасаме тази зима да стигнем до там. За Витоша ме интересува всичко - препоръка за добър учител, цени, условия...
И един такъв въпрос. Аз самата карам ски от дете, но сноуборд не съм карала никога та не знам. Сега детето иска сноуборд. Аз все си мисля, че трябва първо да се научи да кара ски, а чак след това сноуборд, защото съм чувала че обратното е много трудно. Пък е хубаво да може и двете. Така ли е наистина и на каква възраст може да се качи на сноуборд? Сега е на 6 г. и все ми се струва, че е малък за сноуборд.  newsm78

# 21
  • София
На Витоша работят десетина ски училища. Цените, в общи линии са идентични. 5 дневен курс струва около 230-240 лв, като включва транспорт, екипировка, застраховка, обучение. Има отстъпки за деца със собствени ски, както и за второ и трето дете от семейство.

Училищата, които препоръчвам са Дино, Атмосфера, Мотен, Марина.

За сноуборд повечето училища взимат деца от 7 години нагоре. Ако не можете да убедите детето да пробва първо ски, запишете го на борд. Важното е да е навън и да се движи, поне аз така мисля Wink За борда, обаче, са много важни протекторите - за гръб, за ръце. Той е донякъде по-травматичен спорт, но с добри протектори голяма част от травмите могат да се избегнат.

# 22
  • Пловдив
Хоп и аз тука.

Mr. Green

# 23
здравейте,
някой, който е карал на чепеларе, да каже дали има детски влек?
тази година ще учим малката (на 3г.) и сме запазили там места.
вчера цяла вечер се разхожда със ските и щеките из нас  Laughing

# 24
  • София
Луда Мара, привет!

Как са условията за ски на Витоша? Ще става ли за ски училища през ваканцията? Ти ще работиш ли?

# 25
  • Sofia
здравейте,
някой, който е карал на чепеларе, да каже дали има детски влек?

Имаше горе на върха (на Мечи чал) детско влекче. Не съм се качвала от 3-4 год обаче.

# 26
  • София
Има бейби влек горе на върха.

# 27
  • София
Луда Мара, привет!

Как са условията за ски на Витоша? Ще става ли за ски училища през ваканцията? Ти ще работиш ли?

Привет Simple Smile

Днес е започнала първата група за начинаещи зайовци горе. Има малко сняг, за тях става. Аз ще работя, живот и здраве, а дали ще става... небесната канцелария решава  Wink

Дано натрупа дотогава!

# 28
  • София
Здравейте,
Не знаех, че има нова тема и писах  в старата и затова ще се повторя и тук.  Ще пращам сина си на ски лагера тази година. Ще помоля за всякакви практични съвети за
- багажа ( как най-лесно да се оправя сам? )
- лекарства

До сега винаги сме били заедно  на ски и не е бил сам. Принципно  е бърз, но като знам за колко много неща трябва да мисли преди да тръгне - да облече термобельо, да облече екипа, да вземе шапка, ръкавици, очила, салфетки и т.н. сигурно все нещо забравено ще има.

# 29
И аз се чудя дали ще има условия на Лалето за ваканцията.

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 10:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт