Децата и ските - сезон 2014/2015

• 20 490
  • 240
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
http://www.ski.bg/bfski_bg.php?fen=1&sfen=7&club=kanari
За Пловдив. Карат децата сутринта където има сняг и следобед ги връщат. И аз мисля тази година да записвам дъщеря ми.

# 46
  • Пловдив
аз съм тренирала там за кратко. Впечатленията ми не са кой знае какви - в смисъл аз и моята приятелка бяхме доста над възрастта на децата и бяхме оставяни сами по пистите на чепеларе. Но в моментите, когато ни показваха някои неща Мишо навикваше яко неразбралите от типа " да не си от училище за изостанали та така бавно схващаш". Да не говорим, че същото лято го осъдиха за педофилия, че мазал там някакви деца късно вечерта в стаята с лосион в хотела на морето, където ги водил на лагер...
http://www.monitor.bg/article?id=70354

други предложения?!

# 47
Дано има сняг на Ветровала тази година, че от нашата градина там ги водят.

# 48
Момичета, трябват ми координати на ски-учител или някой заработващ 'на черно' по Коледа за Боровец - сина е на 14 г. кара ски, но до сега не е карал на Боровец - трябва му някой да покара час-два с него, повече да му покаже пистите, отколкото да го учи да кара.

Някакви предложения?

# 49
  • София
Записвам се и ще ви чета по-късно. Екипирахме синчето изцяло, остава и сняг да падне, че го записахме на ски училище от детската градина през януари.

# 50
Минавам само с бърз отчет от нашата ски ваканция - беше страхотно! Аз имах малко опасения, че толкова рано през сезона няма да имаме много сняг, но имахме страшен късмет - валя почти през цялото време, не беше много студено  - прекрасни условия.  Малкият се справи отлично (разбирайте само по зелени писти).  ММ го взе един път на една синя, но каза, че му е било много трудно да се справя.  Големият син имаше компания и беше във вихъра си ... Сега обмислям дали да го запиша на един ски лагер през март, когато е във ваканция Wink

Весели и снежни дни на всички малки и големи скиори! 

# 51
  • София
А има ли ски лагери за напреднали деца? Синът ми не е супер напреднал, но може да кара ски и би му било скучно, ако отиде на лагер с начинаещи.

# 52
  • София
А има ли ски лагери за напреднали деца? Синът ми не е супер напреднал, но може да кара ски и би му било скучно, ако отиде на лагер с начинаещи.

Има. Поне за Дино знам, че организират в междусрочната ваканция, за 3. март и априлската. Само за напреднали по-големи деца.

# 53
  • София и Морето от време на време

Има, да. Децата от лагера са най-различни като ниво - всяко от тях се включва в съответна група от ски-училището. Не е задължително лагерниците да са в отделна група.

П.П.
Опс, сега виждам, че и Луда Мара ти е отговорила за едно от училищата на Витоша.

Почти всяко ски-училище прави лагери. Просто трябва да се поинтересуваш къде са лагерите.
Има и на Витоша, а и по други курорти и от тамошните училища, а и от Витошките училища се пътува.

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 09:36 от TINA.K

# 54
  • София
Може ли някой от почиващите в зимните ни курорти да каже как са условията там тези дни - има ли сняг, обработени ли са пистите? А, да, и има ли много хора покрай празниците? Мисля да отскоча само за 1 ден каране - може би на 1 януари, но не ми се бие път, ако няма смисъл - лоши писти или прекалено много хора. За Боровец се чудех, Банско сигурно ще е претъпкано...
Луда Мара, как е на Витоша - работят ли пистите/съоръженията тези дни? Става ли за каране?

# 55
Луда Мара, как е на Витоша - работят ли пистите/съоръженията тези дни? Става ли за каране?
Точно този въпрос щях да задам и аз. По-конкретно ме интересуват пистите на Ветровала и Лалето. Гледах уеб камерите, но дори и работещите не дават ясна представа за това, дали има смисъл да се качваме до там.

# 56
Лалето и Ветровала още не работят, но очаквам скоро да пуснат Лале, защото са го покрили с изкуствен сняг.
Банско е много зле по празниците. Просто легловата база в "курорта" надвишава в пъти капацитета на ски зоната.
Боровец е ОК, пък и почти всички пъти вече работят. Практиката ми покза, че на 31.12. и 01.01. е доста празно.

# 57
  • София и Морето от време на време
До преди няколко дни на Витоша всичко беше на трева.

Честно казано не мисля, че Лалето ще работи по-рано от 2-3 януари и то трябва да вали яко и да хвърлят денонощно технически сняг, за да стане за каране. Гледах преди час камерата - в най-долната част още е малко снега. Иначе се работи -  оръдията работят и с машините минават.

За Ветровала имам съмнения да става. За малките деца, долу в равното става и вече работи едното ски-училище там. За другото не знам.

Като цяло на Витоша си трябва доста повече сняг, отколкото на Боровец и Пампорово например, за да е готово за каране.

На Боровец става за каране на Мартинови бараки 2 и 3, но следобеда се е изровило и са излезли камъните. На Маркуджик-1 (синя писта) също се кара. От горна на кабината се слиза до междинна (синя) и Попангелов (червена) е добре. Тоест за каращи варианта на Ястребец Експрес да се върти е перфектен. Или пък на Маркуджик 2B (червена). Аз лично предпочитам Попангелов.

Ако има навити може да спретнем едно полудневно сутрешно каране на Попангелов като за загрявка за сезона.

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 23:01 от TINA.K

# 58
  • София
Благодаря ви за отговорите, момичета!  Peace

# 59
  • София
Още не сме открили сезона, но догодина, т.е. края на седмицата може и да го направим  Party

Общи условия

Активация на акаунт