ЛОНДОН - 7

• 85 752
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,  момичета  много хубава тема  Hug
Въпроса ми е , през юли ще пътуваме до Лондон синът ми е на 15 год. изтича му червения паспорт !
Може ли да пътува вече само с лична карта ? Питахме в полицията те нямат отговор .
Благодаря

# 451
  • на морския бряг
Здравейте,  момичета  много хубава тема  Hug
Въпроса ми е , през юли ще пътуваме до Лондон синът ми е на 15 год. изтича му червения паспорт !
Може ли да пътува вече само с лична карта ? Питахме в полицията те нямат отговор .
Благодаря
  Може , моят син през м. март пътува до Лондон с лична карта , а сега в края на м. Май ще навърши 15год.

# 452
  • русе
Дали някой може да сподели впечатления от посещение на Стоунхендж и най-вече искам да знам пускат ли до самите камъни?

# 453
Не разбира се, около тях се обикаля.

# 454
  • пак на Рив Гош
Да допълня neuromancer - на около 20 -50 метра  Laughing

Ние бяхме на организирана екскурзия. Организацията беше добра, но забележката ми би била, че ти оставят много малко време за разглеждане. Паркингът за автобуси и коли е на около 1 км от Стоунхендж и до самия монумент те закарват с шатъл от туристическия център. Та, докато се наредиш, стигнеш до шатъла, закарат те и т.н., ти остават около 30 мин на място преди да се наредиш на опашката за шатъла обратно, за да не си изпуснеш автобуса.
По-добър вариант определено би бил с кола, за да имаш време да обиколиш като хората.
Иначе не успях да усетя напълно магията на мястото, но сигурно защото не успях да се абстрахирам от ордата туристи (сред които гордо се наредихме и ние  Mr. Green).

# 455
Здравейте
Благодаря много за полезните съвети и информация, която давате тук. Списъкът ми стана доста дълъг и май 5-те ми дни в Лондон ще са малко и ще трябва да се връщам пак  Laughing

Имам конкретен въпрос: Някой от вас ходил ли е в някой от ресторантите на Джейми Оливър? Мисля да направя резервация за някой от тях, но първо искам да получа мнение кой ще е най - добър и интересен. Благодаря ви  Hug

# 456
  • София
Аз харесвам този до катедралата Сейнт Пол.Не ти трябва резервация.

# 457
Oyster картата /самата пластика/ може ли да се купи в деня когато ще се използва?

# 458
Може, само малко време ти трябва да стигнеш от гишето до машинката, където да я ползваш

# 459
Ако държите да се разхождате между камъните, идете до Avebury, то е близо до Стоунхендж и по-старо.

# 460
Роца, колко часа общо бяхте на Стоунхендж? Любопитно ми е 30 минути от колко общо са ви останали за разглеждане ...
И ние смятаме да се включим в организирана екскурзия до Стоунхендж, но от Бат. Фирмата дава 2 часа за разглеждане, но явно няма да са толкова. Ако от 2 часа ми останат 30 минути вероятно ще се откажем...

# 461
То в интерес на истината повече от половин час (чист, не знам дали сега има опашки за влизане) няма какво да правиш там, освен ако не купуваш сувенири. Аз лично бих отишъл сам, и бих разгледал Солзбъри и Ейвбъри същия ден.

# 462
  • пак на Рив Гош
Роца, колко часа общо бяхте на Стоунхендж? Любопитно ми е 30 минути от колко общо са ви останали за разглеждане ...
И ние смятаме да се включим в организирана екскурзия до Стоунхендж, но от Бат. Фирмата дава 2 часа за разглеждане, но явно няма да са толкова. Ако от 2 часа ми останат 30 минути вероятно ще се откажем...
Queen L, може би ние просто извадихме такъв късмет  Peace. Ние бяхме миналата година, в средата на юли. Тръгнахме в 14 часа (ако не ме лъже паметта, беше неделя) от Виктория Стейшън. Стигнахме до Стоунхендж някъде към 15ч30 - 15ч45. Шофьорът паркира и отиде да ни вземе аудиогидовете, докато се върне и ни ги раздаде, беше близо 16 часа. Обясни ни за шатълите до туристическия център и ни пусна да се оправяме. Каза, че автобусът тръгва наобратно в 17ч30. Докато минем през ВС-то, и си изчакаме опашката за шатълите, беше вече 16ч20, няколко минути по-късно бяхме до Стоунхендж. Като видяхме опашката за шатълите наобратно, стана ясно, че ще трябва най-късно в 17ч05 да сме на нея, за да не си изпуснем автобуса. И така стана - в 17ч25 бяхме пред автобуса, който тръгна в17ч35 (след като изчака една закъсняла мадама). В 19ч30 бяхме обратно в Лондон след редица задръствания (ние даже слязохме преди Виктория, понеже автобусът предложи да направи допълнителна спирка в близост до станция на метрото, която ни беше пряка за хотела).
Естествено, ако пътувате в друго време, което не е толкова натоварено откъм народ, може да имате по-малко движение, да стигнете по-бързо и да имате повече време на място. То е ясно, че средата на юли не е най-удачното време да излезеш от тълпите туристи, ама пуст ентусиазъм  Laughing
Следващият път - като neuromancer  Mr. Green

# 463
Благодаря за коментарите  Hug
Честно казано и аз предпочитам да се поразходя сама из района /особено ако съм с кола/, но времето ни притиска и организираната екскурзия се оказа най-бързия вариант.

# 464
Здравейте!  Hug
Днес набързичко взехме решение и се възползвахме от промоцията на Уиз Еър купи 2 билета, плати 1. И както се колебаех къде да попътуваме през юли или август се оказа, че трябва да започна проучване на тази тема   bouquet
От 1 до 5 юли сме в Лондон. Това ще ми е първото посещение там и ще се наложи сериозно да почета какво сте изписали в тази и предходните теми.

Общи условия

Активация на акаунт