ЛОНДОН - 7

• 85 725
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Ами предполагам ще е такава, каквато Woman^In^White  е показала на снимка в обясненията за офертите 2 в 1, но не е Ойстер.

Aia' Да разбирам, че с тази карта мога да ползвам автобус до Уимбълдън без доплащане т.е. да изляза от 1-2 зона

# 496
zhorchy, автобусите нямат зони, щом имаш травъл кард, ползваш всички червени автобуси в рамките на Лондон.

Хартиената травъл карта пак се валидира на машинките, но само ако те са затворени. Пъхаш я в процепа, машината я "гълта" и я "изплюва".

# 497
  • Луната
zhorchy седмичната карта на железниците е с магнитна лента и е хартиена. Както е обяснила Aia' за автобусите важи за всички зони. Качването става от първа врата и картата се показва на шофьора. Нямаше възможност да се маркира.

Ето как да стигнеш до Уембли от гара Виктория - машрут 3 с автобус който е. А може и от гара Падингтън да гледаш за маршрута на Линия 18, която ходи до Уембли.

# 498
  • Русе
Woman^In^White, zhorchy  пита за Уимбълдън.  Laughing

# 499
  • Луната
Woman^In^White, zhorchy  пита за Уимбълдън.  Laughing

Ами все е с У (W) започват, но едното на север другото на юг Joy
Скрит текст:
Явно така става като и за Лондон да пишеш, и формула 1 да гледаш Joy

Иначе до Уимбълдън само с автобус се стига ако се хване автобус 87 от Parliament Square и след това автобус 39
zhorchy надявам се да се ориентираш Mr. Green

# 500
Хей, благодаря на всички! След сламката, че автобусите са без зони вече проигравам в сайта на транспорта варианти.  Grinning
Woman^In^White не се притеснявай, те моите мъже както са със спортна насоченост може и към Уембли да ме подкарат. Аз там се отказах по принцип да ги водя, защото разбрах, че има концерт на ACDC на 04.07. и съответно ще правят сцена /билети няма отдавна/. Ама знае ли човек, като съм оставила около 1/2 ден без програма  Laughing

# 501
  • Earth
И аз взимам част от маршрутите на maiche  Embarassed Страхотна работа !

Кой е най-удобният вариант за придвижване от Хийтроу (терминал 4 ) до  метростанция Bayswater или Queensway ?
Тъмно синята линия Piccadilly от Хийтроу до Earl's Court, там сменяте със зелената District до Bayswater.
До Queensway е по същия начин, но с още една смяна - като хванете District Line, слизате на Notting Hill Gate и сменяте с червената Central Line за една спирка до Queensway.

Благодаря !

# 502
Добро утро

Чудех се, понеже редовно пазарувам от намаленията от английските сайтове (асос, амазон) дали в периода, в който ще съм в Лондон (18-23.06) ще има намаления и ще мога да посетя реални магазини, за да си купя някоя друга  дреха/ обувка с пословичното им намаление? Къде да ги открия тези магазини? Т.е магазините с намаления, не искам нещо марково, а по - скоро нещо изгодно?

# 503
Аз също ще бъда горе-долу по това време в Англия. До колкото знам намаленията им започват от средата на юни, но различно за всеки отделен магазин. И аз искам да пазарувам, но честно казано не разчитам много /това е някакво вътрешно чувство обаче/ на магазините по Оксфорд и Риджънт стрийт за добри намаления... Ще съм благодарна на съвети и насоки  Grinning

# 504
Защо не разчиташ на Оксфорд стрийт? Там има за всекиго по нещо. Освен това по нея винаги има намаления, просто юни/юли и януари са най-големи. Ако искаш предварително да видиш какви магазини има, може да ползваш това:
http://www.streetsensation.co.uk/oxford/os_intro.htm
Можеш да го ползваш и за други улици, като смениш името

# 505
zhorchy, благодаря! Проучих вече магазините и сега сменям за пореден път програмата. И имам неяснота по въпроса с автобусите. По предварителни планове имаме само 2 пътувания с автобус, при това не в един и същи ден. Не ми се занимава с ойстер и видовете карти. Смятам, че най-удачно е да  си вземем билети, но не виждам информация за това от къде се купуват. Има ли автомати или гишета? От всяка спирка ли мога да куп или само от определени места? Яд ме е, че вече не може да се плаща на шофьорите...
До такава степен не намирам инфо за единичен билет за автобус, че започвам да си мисля, че въобще няма такива  newsm78
Намерих каквото търся - Single tickets are no longer available to buy on London buses. Anyone who wants to ride a bus in London now needs one of the following:
•a Pay as you go Oyster card
•a contactless credit or debit card
•One Day Bus & Tram Pass
•a paper One Day Travelcard
•a weekly Travelcard loaded onto an Oyster card
•a Weekly Bus Pass

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 23:34 от Queen L

# 506
Разпродажбите в Next ще започнат на 18 юли. Мисля, че и в другите магазини започват през юли.
Може да разгледате TK Maxx - там има добри попадения на сносни цени.

# 507
До такава степен не намирам инфо за единичен билет за автобус, че започвам да си мисля, че въобще няма такива  newsm78

В много правилна посока си се насочила - няма билети за еднократно пътуване. Може да платиш с Ойстер карта, в която има заредени пари, с безконтактна дебитна карта или да си купиш дневна карта за автобуса (мисля, че са 5паунда). Освен това всички карти за пътуване включват неограничен брой пътувания с автобуса. Във вашия случай наистина не е никак удобно. Най-изгодно ще е да си вземете Ойстер и да си заредите някакви пари в него. Друг вариант е да си вземете еднодневна карта  Peace
Не помня някой да е коментирал дали българска безконтактна дебитна карта минава тук, но може и това да пробвате.

# 508
Пуснаха за Окото оферта 2 в 1 за Юли  Peace

Аз да ви попитам за Open Tour: http://www.theoriginaltour.com/
Намирате ли билети на по-ниски цени (в други сайтове или някакви други оферти) или това са цените (26п) ? Мерси  Hug

# 509
  • София
Градините Кю до колко часа са отворени?
При офертите 2 in 1 и двамата ли трябва да имат билети за влак?Може ли да се ползва офертата , само с един билет?

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 21:05 от airamber

Общи условия

Активация на акаунт