ЛОНДОН - 7

• 85 742
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Hug Hug Hug Hug
Благодаря, момичета за помощта! Изкарахме невероятни 10 дни в Англия, от които 5 в Лондон!
 Peace
Следвах вашите съвети и успяхме да видим максимума си. Изключително доволни! Възползвахме се от Травъл Кардс и 2 в 1. Възхитена съм от Лондонския транспорт - ходехме където си искаме и когато си искаме.
Приятни пътешествия на всички ви!
И аз съм се спряла на тези Травъл Кардс. Би ли ми казала, за целият градски транспорт ли е валидна, нали е към железниците, тогава включва ли метро, автобуси, влакове? Също така до коя зона на Лондон е валидна, ние ще бъдем в центъра, но ме интересува от и до летище Лутън валидна ли е тази карта?

# 481
  • Луната
И аз съм се спряла на тези Травъл Кардс. Би ли ми казала, за целият градски транспорт ли е валидна, нали е към железниците, тогава включва ли метро, автобуси, влакове?
Да включва.
Също така до коя зона на Лондон е валидна
Валидна е за зоните, за които се закупи. За автобусите няма зони,
ние ще бъдем в центъра, но ме интересува от и до летище Лутън валидна ли е тази карта?
Не. Летището е извън Лондон

Ето цени на картата според зоната.

# 482
  • София
Искам от Лондон да отида до замъка Лийдс , препоръчайте ми с какво да пътувам.
И аз ще съм благодарна ,ако някои сподели мнения за хубав мюзикъл.

# 483
Преди време имаше дискусия дали спирката на thamesclippers по Темза посока Гринуич е Westminster Pier или London Eye Pier. Аз имах спомен от преди сто години че се качвахме от страната на Westminster , а сега пише London Eye Pier.
Някой който се е върнал скоро нека да пише. И изобщо толкова хора задаваха въпроси за май, а никой нищо не написа.

# 484
  • Русе
London Eye Pier  Wink

# 485
  • Луната
Искам от Лондон да отида до замъка Лийдс , препоръчайте ми с какво да пътувам.
И аз ще съм благодарна ,ако някои сподели мнения за хубав мюзикъл.

Ето инфо от сайта им: http://www.leeds-castle.com/Visit/Directions
А относно мюзикъл на мен ми хареса Mamma Mia! (но аз харесвам музиката на АВВА), но първо виж по времето когато ще си там, кои постановки има... и прецени според вкуса ти. Тук се препоръчваше и Били Елиът.
Сега виждам, че който е в Лондон от 23/10/2015 до 06/11/2015 може да гледа мюзикъла "Котките"
Този сайт ми даде сайта с най-добра цена

zhorchy  Hug
Октомври месец го хванахме от London Eye Pier

# 486
  • София
Някои беше разказвал, че е пътувал до Гринуйч с кораб , а от там до Лийдс , но не мога да намеря поста.Може би от Гринуич има автобус до Лийдс?

# 487
  • Русе
Средата на май бяхме в Лондон само за три дни за съжаление. Плановете ни се объркаха заради нещо обичайно - 12 часов дъжд.  Confused
Това са маршрутите, които направих предварително.

https://www.google.com/maps/d/edit?hl=bg&authuser=0&mid= … SVyw.kx26okZVDMyE
https://www.google.com/maps/d/edit?hl=bg&authuser=0&mid= … SVyw.k96cR3uRehuY
https://www.google.com/maps/d/edit?hl=bg&authuser=0&mid= … SVyw.kEYaYC_EvBAE

Пътувахме с Раян от Букурещ - 100лв двупосочен с включен голям салонен багаж. От летището взехме Станстед експрес до Tottenham Hale. После метрото от там до Travelodge Hotel - London Walthamstow. За хотела оценката ми е отлична. Нов е, на една минута от метро станцията и гарата, има мол и Теско до него. За три дни платих 320лв без закуска. Ливърпул стрийт е на 15мин. с влак. Възхитена съм от транспорта. Не сме чакали повече от 5 мин, нито метро, нито автобус. Третият ден, когато трябваше да наваксваме заради дъжда, програмата ни беше доста натоварена. Първо Уембли ( 2в1 офертата), после взехме клипер от London Eye Pier до Гринуич. Разходка в парка и снимка на Меридиана. Повозихме се на Emirates Air Line и с DLR пак до центъра. Трафалгар, Piccadilly Circus и накрая Regent Street и купуване на играчка от Hamleys. По съвет на Woman^In^White   bouquet посетихме Лондонското Око в 10ч сутринта, когато наистина няма много хора. Там също ползвахме офертата 2в1.

# 488
  • Луната
Някои беше разказвал, че е пътувал до Гринуйч с кораб , а от там до Лийдс , но не мога да намеря поста.Може би от Гринуич има автобус до Лийдс?

Автобусите са от Виктория Коуч. http://www.londonforfun.com/info-for-Leeds-Castle.html

Може би това имаш предвид?
http://www.londontoolkit.com/tours/premium_leeds_canterbury_greenwich.htm
Доколкото виждам тура е с автобус и накрая от Гринуич круиз по Темза за разглеждане забележителностите на Лондон Peace

# 489
  • София
Средата на май бяхме в Лондон само за три дни за съжаление. Плановете ни се объркаха заради нещо обичайно - 12 часов дъжд.  Confused
Това са маршрутите, които направих предварително.

https://www.google.com/maps/d/edit?hl=bg&authuser=0&mid= … SVyw.kx26okZVDMyE
https://www.google.com/maps/d/edit?hl=bg&authuser=0&mid= … SVyw.k96cR3uRehuY
https://www.google.com/maps/d/edit?hl=bg&authuser=0&mid= … SVyw.kEYaYC_EvBAE

Пътувахме с Раян от Букурещ - 100лв двупосочен с включен голям салонен багаж. От летището взехме Станстед експрес до Tottenham Hale. После метрото от там до Travelodge Hotel - London Walthamstow. За хотела оценката ми е отлична. Нов е, на една минута от метро станцията и гарата, има мол и Теско до него. За три дни платих 320лв без закуска. Ливърпул стрийт е на 15мин. с влак. Възхитена съм от транспорта. Не сме чакали повече от 5 мин, нито метро, нито автобус. Третият ден, когато трябваше да наваксваме заради дъжда, програмата ни беше доста натоварена. Първо Уембли ( 2в1 офертата), после взехме клипер от London Eye Pier до Гринуич. Разходка в парка и снимка на Меридиана. Повозихме се на Emirates Air Line и с DLR пак до центъра. Трафалгар, Piccadilly Circus и накрая Regent Street и купуване на играчка от Hamleys. По съвет на Woman^In^White   bouquet посетихме Лондонското Око в 10ч сутринта, когато наистина няма много хора. Там също ползвахме офертата 2в1.
Майче Simple Smile, най-накрая и на мен ми дойде време да влизам в темата и съм много щастлив, че първото на което попаднах бе твоето мнение и маршрути за три дни. Как да не те обича човек Hug  bouquet
Сега като прочета и мненията на Мимии Hug съм готов.
Ааа, и да не забравя Woman^In^White ми даде своята програма и записки. Благодаря и искрено   Simple Smilebouquet
За мен няма по-добър пътеводител за Лондон от този, който тя сама е направила с помощта на темата.
Просто е страхотен Peace

# 490
  • Русе
Благодаря, Рожеbouquet

Радвам се, че ще ти бъда полезна.

# 491
  • Earth
И аз взимам част от маршрутите на maiche  Embarassed Страхотна работа !

Кой е най-удобният вариант за придвижване от Хийтроу (терминал 4 ) до  метростанция Bayswater или Queensway ?

# 492
Може ли да ми кажете приблизително колко време отнема разглеждането на Кensington Palace (изключваме разходката в градините) ?  Wink

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 16:47 от Chandni

# 493
Аз пак с въпрос. Нали седмичната травел кард е само за 1-2 зона. Защото изведнъж се предяви претенция да се ходи до Уимбълдън. То докато сме там е турнира и музея няма да работи, но да сме го видели от вън за обща култура. В тази връзка разбирам, че трябва да купя единичен билет до трета зона, но не мога да намеря цена. И още нещо, ако си купя "return ticket", може ли да сляза на спирка различна от тази, от която е започнало пътуването.
Целта ни е докато се разхождаме в Челси да отскочим до Уимбълдън и после да си продължим по програмата

И нали травел картата не се валидира никъде, просто се носи за проверка. Как става обаче ако някъде в станциите е с контролиран достъп-има ли персонал?

# 494
И аз взимам част от маршрутите на maiche  Embarassed Страхотна работа !

Кой е най-удобният вариант за придвижване от Хийтроу (терминал 4 ) до  метростанция Bayswater или Queensway ?
Тъмно синята линия Piccadilly от Хийтроу до Earl's Court, там сменяте със зелената District до Bayswater.
До Queensway е по същия начин, но с още една смяна - като хванете District Line, слизате на Notting Hill Gate и сменяте с червената Central Line за една спирка до Queensway.

Може ли да ми кажете приблизително колко време отнема разглеждането на Кensington Palace (изключваме разходката в градините) ?  Wink
На нас ни отне около час.

Аз пак с въпрос. Нали седмичната травел кард е само за 1-2 зона. Защото изведнъж се предяви претенция да се ходи до Уимбълдън. То докато сме там е турнира и музея няма да работи, но да сме го видели от вън за обща култура. В тази връзка разбирам, че трябва да купя единичен билет до трета зона, но не мога да намеря цена. И още нещо, ако си купя "return ticket", може ли да сляза на спирка различна от тази, от която е започнало пътуването.
Целта ни е докато се разхождаме в Челси да отскочим до Уимбълдън и после да си продължим по програмата

И нали травел картата не се валидира никъде, просто се носи за проверка. Как става обаче ако някъде в станциите е с контролиран достъп-има ли персонал?
Най-евтиният вариант, всъщност безплатен, е да използвате автобус до Уимбълдън.

Седмичната карта хартиена ли е или е заредена в Ойстер?

Общи условия

Активация на акаунт