ЛОНДОН - 7

• 85 748
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да, аз също видях тази информация в сайта им. Вероятно има солени глоби за това, въпреки че аз бях с две деца на 4 и на 11 години и не знаех за тези столчета, нямах и проблеми, качиха ни без да ни ги искат миналата година. Но е възможно да има промяна в политиката на easy bus.
 Аз сега съм в размисъл, дали да взема билети за Коко http://www.koko.uk.com/listings/guilty-pleasures-31-10-2015. Това, което ме притеснява, че сме 3 жени и как ще се прибираме в 3 часа през нощта. Колко ще ни струва такси от Камдън до спирка Виктория?

# 556
  • No Line On The Horizon
Колко са билетите? И ние сме по същото време в Лондон.

# 557
  • София
17 паунда  http://www.ticketweb.co.uk/event/148933?brand=koko&camefrom= … SURESOCT_KOKOSITE   Ако някой е ходил ,ще се радвам да сподели. Сега ще гледам какви са ни опциите за прибиране от там. Можеш да се присъединиш към нашата дамска група Simple Smile)

# 558
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Не съм ходила до Лондон, нито съпругът ми е ходил. Решихме да си организираме пътуване до Лондон семейно с детето и започнах да чета темата, при което така се обърках и омотах, че съм на път да се откажа от пътуването и да търсим друга дестинация. Затова пиша тук и ще съм благодарна, ако ударите едно рамо.
1. Първо, това, което не ми стана ясно, след пристигане на летище Лутън с какъв транспорт трябва да се придвижа евентуално до хотела, като това, което набелязах като хотели - в района на Кенсингтън.
Предполагам, че районът е добър и е близко до някой обекти за разглеждане?
2. Картата за транспорта от Лутън до хотела, същата ли е като, това, което ще ползвам за градски транспорт или не и от това, което изчетох, останах с впечатление, че трябва предварително да купя през сайта? И това Оистер ли е? С въпросната карта с автобуси и метро ли се пътува или има и други опции?
3. За връщането, самолетът излита в 8 часа сутринта, за колко време ще мога да се придвижа от хотела до летището. Мисля си, че ще ми е почти невъзможно да хвана самолета и май ще трябва да търся билет на други компании.
4. Относно комбинираните билети за туристически обекти, купувам ги онлайн през сайта и какво им нося там - разпечатки от мейла ли? Видях, че има такива билети и предполагам, че ще е по-изгодно, отколкото, ако купувам от всяко място поотделно.
Ами, май това е засега. Ще съм много благодарна, ако се отзовете.

# 559
  • Луната
Здравейте,
Не съм ходила до Лондон, нито съпругът ми е ходил. Решихме да си организираме пътуване до Лондон семейно с детето и започнах да чета темата, при което така се обърках и омотах, че съм на път да се откажа от пътуването и да търсим друга дестинация. Затова пиша тук и ще съм благодарна, ако ударите едно рамо.
1. Първо, това, което не ми стана ясно, след пристигане на летище Лутън с какъв транспорт трябва да се придвижа евентуално до хотела, като това, което набелязах като хотели - в района на Кенсингтън.
От Лутън може да хванеш шатъл-автобус до автогара Виктория (easybus оперират с NationalExpress). От там на около 300 м е гара Виктория и оттам метро за 2-5 спирки.
Предполагам, че районът е добър и е близко до някой обекти за разглеждане?
Районът е добър
2. Картата за транспорта от Лутън до хотела, същата ли е като, това, което ще ползвам за градски транспорт или не и от това, което изчетох, останах с впечатление, че трябва предварително да купя през сайта? И това Оистер ли е? С въпросната карта с автобуси и метро ли се пътува или има и други опции?
Това е отделен билет за автобус до/от автогара Виктория. Колкото по-рано толкова по-добра цена. Не е Ойстер. Остер карта се купува самата пластика и се зарежда с определена сума, а може и да се зареди със седмична карта. При качване в антобус или метро се маркира. Мисля, че на първа страница на темата е обяснено.
3. За връщането, самолетът излита в 8 часа сутринта, за колко време ще мога да се придвижа от хотела до летището. Мисля си, че ще ми е почти невъзможно да хвана самолета и май ще трябва да търся билет на други компании.
Може последната вечер да нощувате в хотел на летището
4. Относно комбинираните билети за туристически обекти, купувам ги онлайн през сайта и какво им нося там - разпечатки от мейла ли? Видях, че има такива билети и предполагам, че ще е по-изгодно, отколкото, ако купувам от всяко място поотделно.
За всяка атракция включена н пакета се генерира електронен билет, който или се заменя на каса или директно се минава с него - пише си на него
Ами, май това е засега. Ще съм много благодарна, ако се отзовете.

# 560
  • В центъра на моретата
Woman^In^White, благодаря за инфото.
Още един доуточняващ въпрос: от Лутън с шатъл отивам до жп гара "Виктория", като предварително по мейла се купувам билети. Току що прочетох в сайта, че може и двупосочни да взема, което по-изгодно (излизат по 25 паунда за възрастен и 12 паунда за дете).

Предварително съм си поръчала по мейла Oyster card или London TravelCard   и пристигайки в Лондон ползвам едната от двете карти, като за дете до 11 г. транспортът е безплатен. От жп гарата в Лондон, вземам метро до съответния квартал, в който ще е хотела.

Правилно ли съм разбрала? Simple Smile  
Не можах да разбера особено разликата между двете карти. Четох в сайта и останах с впечатление, че при пътуване само в центъра и до седмица е по-изгодно London TravelCard, а при пътуване в покрайнините е Oyster. Освен това снимката за London TravelCard ли е необходима? Тъй като гледам с Oystera усложненията са по-малки и май е по-удобна (е, освен, че плащащ за пластиката). Така или иначе ще бъдем между 4-7 дни и ще кръжим в центъра.

Много се извинявам, ако въпросите ми изглеждат тъпички, но четейки темата, много сложно ми се видя.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 18:09 от zaek

# 561
  • София
Заек, кви са тези 25 паунда на човек, от Лутън до Виктория, че на всичкото отгоре казваш било изгодно #Crazy #Crazy.
Да не вземеш да ги купиш, спри се докато е време. Grinning
Миналата седмица купих два билета от Лутън до Виктория общо за 3,90, а за връщане двата билета ми излязоха 2 лири. Или общо отиване и връщане за двама човека платих 5,90 лири... Това е изгодно според мен Peace.
Между другото резервирахме много хубаво студио в Кенсигтън, на две минути от метро станция Глоучестър Роуд, точно до Кортфилд Гарденс. Ако някой търси хубаво студио, на добро място,  да му пусна линк Simple Smile

# 562
  • София
Да, аз нашите с easybus ги взех за 1.98 на посока .

# 563
Цените, посочени ое Заек, ми приличат повече на цените за влака.

# 564
  • В центъра на моретата
 Sadами, гледах в сайта, че двупосочния билет за влак от Лутън до Лондон е 25 паунда? От кой сайт да взема на по-ниски цени? А между другото, ще съм благодарна на линка за апартамента. С автобуси май излиза малко по-евтино, но е около час пътя. Просто някъде в пътеводителите за Лондон четох, че най-бързия начин е с влак. Но толова евтини билети, не видях никъде. Вие откъде ги вземате (от летище Лутън до Лондон )

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 21:09 от zaek

# 565
  • София
http://www.easybus.com/en/    Доста по-скъпо е с влака, аз два месеца предварително купих трансфера на много добра цена Wink

# 566
Да, аз също видях тази информация в сайта им. Вероятно има солени глоби за това, въпреки че аз бях с две деца на 4 и на 11 години и не знаех за тези столчета, нямах и проблеми, качиха ни без да ни ги искат миналата година. Но е възможно да има промяна в политиката на easy bus.

И нас миналата година ни качиха без седалка за сина ми, на 7г. Наистина може да е ново правило.

Заек, за мен Ойстер също е по-лесният вариант и винаги използваме такава като ходим, но купувам директно от гишето на всяка метро станция, става супер бързо. Дори не знаех, че може по мейл.

# 567
  • София
Sadами, гледах в сайта, че двупосочния билет за влак от Лутън до Лондон е 25 паунда? От кой сайт да взема на по-ниски цени? А между другото, ще съм благодарна на линка за апартамента. С автобуси май излиза малко по-евтино, но е около час пътя. Просто някъде в пътеводителите за Лондон четох, че най-бързия начин е с влак. Но толова евтини билети, не видях никъде. Вие откъде ги вземате (от летище Лутън до Лондон )
Заек, tyntyrymyntyry вече ти е обяснила Simple Smile. Разликата като цена е достатъчно голяма, за да преживееш примерно двайсетина минути по-дълго пътуване с автобуса. От сайта на изи бус ги купих. От летище Лутън до Виктория и обратно.
Още повече имаш опция за -+1 час и може да си избираш по-евтините часове. Simple Smile
Ето ти линк за апартамента, но тъй като  за резервация е отбелязано, че е за двама човека, а вие имате и дете питай хоста дали е съгласен. Според мен няма да има нищо против, защото си има и диван в него. Simple Smile Но ако ти хареса, побързай с резервацията, защото почти за всички дати в следващите три месеца е заето...
https://www.airbnb.com/rooms/4642433?locale=en

# 568
  • В центъра на моретата
Роже, благодаря! Ще видя и сайта с автобусуте на какви цени са.

# 569
В самия сайт си е указано, че цената е в диапазона 1,95-15 паунда в зависимост от натовареността.

Общи условия

Активация на акаунт