ЛОНДОН - 7

• 85 748
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • Bristol
zhorchy, прекрасен разказ и браво на момчето ти! Много е оправно  Grinning
И аз много го обичам този сайдери с ягоди и лайм  Wink Те индийците и вино правели и то не лошо, както установихме скоро с колеги. Обаче не е нещо традиционно да правят какъвто и да било алкохол. Явно за ресторантите си изнасят най-доброто. Моя позната индийка беше много изненадана като й казах за виното. Там алкохол не е прието да се консумира, религиозни причини, разбира се вече има западно влияние. А за климатиците, бяхме на кораб построен от Брюнел в един горещ ден и колега замислено казва, Брюнел е бил велик инженер с толкова много идеи, обаче на едно място се е издънил сериозно, как може да не сложи климатик на кораба си  Laughing
Някой беше ли в Лондон четвъртък и петък по време на стачката в метрото?

# 526
  • Пловдив
Тези от вас, които са пътували с деца под 11г. - че пътуват безплатно, безплатно е, но трябва ли да имат някакви карти все пак? По-вероятно ще купувам еднодневни или тридневни карти, но пък може и да размисля, като сметна нещата, дали не си заслужава за седмична.

# 527
Няма нужда от карти, ако пътуват с възрастен, доколкото помня

# 528
Тези от вас, които са пътували с деца под 11г. - че пътуват безплатно, безплатно е, но трябва ли да имат някакви карти все пак? По-вероятно ще купувам еднодневни или тридневни карти, но пък може и да размисля, като сметна нещата, дали не си заслужава за седмична.

Няма нужда от карти. Синът ми беше на 7г миналото лято и никъде нищо не са искали да показвам за него.

Много хубави разкази. Пак ми се ходи.
Аз съм от хората, които се чувстват на мястото си в Лондон и колкото и пъти да ходя, все няма да е достатъчно. Simple Smile

# 529
Някой беше ли в Лондон четвъртък и петък по време на стачката в метрото?

По време на тази стачка не съм била в Лондон, но съм била там по време на стачка. Не се притеснявайте, спират се някои отсечки по линиите, но транспорта като цяло си функционира. Има табели в метрото, които указват кои отсечки са извън строя и стрелки към най-близката станция, откъдето да направите връзка. Да, малко си удължавате пътуването, но не е болка за умиране. Предвидете си повечко време за транспорт и това е всичко. В такъв прекрасен град като Лондон няма как да не си изкарате чудесно!

# 530
Zaharinka, Merry говори за стачка, а ти за ежеседмичната 'поддръжка'. По време на стачка няма никакво метро. Станциите са си затворени. По време на ежеседмичните ремонти, които се случват всяка събота и неделя - участъци от линиите са затворени и има организирани или автобуси или алтернативен начин да се придвижиш до затворената метро станция.

Тук може да видите как се чака за автобус, когато метрото не работи  Mr. Green

Merry, аз пропуснах стачката, но доста хора си работеха от вкъщи в четвъртък и мисля, че не беше кой знае колко зле. Вземат да задобряват при положение, че това е третата стачка за по-малко от година  ooooh! Но пък за туристи сигурно е било неприятно...

# 531
Zaharinka, Merry говори за стачка, а ти за ежеседмичната 'поддръжка'. По време на стачка няма никакво метро. Станциите са си затворени. По време на ежеседмичните ремонти, които се случват всяка събота и неделя - участъци от линиите са затворени и има организирани или автобуси или алтернативен начин да се придвижиш до затворената метро станция.

Говоря за стачката против съкращаването на работни места по гишетата на станциите на метрото -  в края на април миналата година. Беше за 48 часа и точно по това време ми се наложи да съм в Лондон и естествено да ползвам метро. За това говоря в по-напред описаното.

# 532
Странно в такъв случай, защото при последната стачка нямаше нито една работеща метро линия. При пришните две имаше влакове изключително рядко и то само по някои от линиите. На мен лично ми отне 4 часа да стигна до работа, като обикновено ми отнема 40мин. Нямаше табели, които да ме упътят към най-близката метростанция и персоналът ни насочваше само в една посока - към изхода на станцията  Mr. Green . Единственият алтернативен градски транспорт бяха автобусите и DLR.

След всичко казано все пак не мисля, че си заслужава някой да включва евентуална стачка в плана си за пътуване до Лондон. Но ако все пак някой се интересува - говори се, че следващата ще е в началото на август  Peace

# 533
  • София
След всичко казано все пак не мисля, че си заслужава някой да включва евентуална стачка в плана си за пътуване до Лондон. Но ако все пак някой се интересува - говори се, че следващата ще е в началото на август  Peace

А не...няма да се разберем  Crazy. И без друго си докарах достатъчно стрес с тоя Лондон, само стачка ми липсва  Naughty
Да ви споделя мъките си, та ако на някой се наложи да знае. Плановете за Лондон този път са изключително насочени към РД на сина, т.е посещение на Warner Bros Harry Potter Tour. Обаче се оказа, че билетите е хубаво да се запазят доста по-рано, а не като мен месец преди пътуването, за да се избегне излишен стрес. Цяла седмица прекарах в дебнене на сайта на студиото дали няма да се появят свободни билети за някоя от нашите дати, плюс дебнене в 2 други сайта предлагащи билет+транспорт (естествено цената е двойна), но вчера най-накрая успях да взема заветните 3 билета и още не мога да повярвам какъв късмет извадих.
Та сега ако може да няма и стачка би било чудесно! Crazy

Ще се връщам да чета отново за Ойстъра, но да си питам - ако си направя стандартен, а не Visitor, мога да го върна накрая и да ми върнат парите останали в него+депозита за карта, нали?

# 534
Lana, Тук може да се информираш за следващата стачка  Peace Надявам се да я пропуснете Simple Smile

Относно Ойстера - да, можеш да си вземеш депозита и неизползваните пари обратно.
Наскоро разбрах, че ако имаш до £10 в Ойстера може да го направиш и на машината за билети и няма нужда да се редиш на гише. Въпросът е, че не всички машини за билети я имат опцията. Трябва да е от тези, които приемат плащания в брой и съответно тази опция да е включена в настройките на машината. Негатив - ще ви върне само монети  Crazy

Ако синът ти е фен на Хари Потър със сигурност ще му хареса турът  Sunglasses Аз като не особено голям фен, спринтирах и го обиколих за около час. Мои приятели (големи фенове + професионално изкривени) обикаляха повече от 4 часа  Mr. Green Добрата новина е, че има пейчици тук там  Wink

# 535
  • София
Славейче, благодаря за информацията   bouquet
За съжаление няма да я изпуснем, точно тогава сме, хубавото е, че поне ще сме се придвижили до хотела и ще сме се помотали следобяда, преди да почне стачката.
Пък на следващия ден ще се придвижваме с нещо друго. Надявам се да е само 24 часа, че иначе ще е трудно да се доберем до по-отдалечените места. Всъщност стачката не засяга влаковете, нали?

Синчето е фен, ние с баща му не - гледали сме само първия филм, но четох доста отзиви и всички казват, че е много интересно, дори и да не си запален. Важното е на детето да му хареса Simple Smile

# 536
Още не е официално, така че може и да я отменят. По принцип би трябвало да засяга само метрото. Влаковете са отделно, така че ще се движат нормално. Но по време на стачка е малко неприятно пътуването, понеже всички, които по принцип биха използвали метрото, се насочват към алтернативните автобуси и влакове. Ако хотелът ви не е далеч от центъра или от местата, които сте предвидили да обикаляте на този ден - малко вероятно е да усетите стачката Simple Smile

# 537
  • Bristol
Предния път заедно с метрото стачкува само един оператор на влаковете, First Great Western. Но не ги бяха спряли тотално, само бяха много на рядко. И те говорят за нова стачка август месец  Rolling Eyes

# 538
Момичета, нямам време да чета предишните теми. Кажете ми с коя авиокомпания да пътуваме - по-евтини самолетни билети, даже най-евтините. До Лондон Simple Smile

# 539
Няма правило. Пример - когато купувах билети Бритиш еъруейз бяха по-изгодни от т.нар. бюджетни компании, а предлагат кетъринг на борда и други екстри също.

Общи условия

Активация на акаунт